Blokada

Blokade i protesti širom Srbije

BEOGRAD - Više ekoloških organizacija, građanskih pokreta i udruženja i dio opozicije učestvuju danas na protestima i blokadama saobraćajnica i mostova širom Srbije.

Blokirana zgrada UN zbog naoružanog muškarca

NJUJORK - Zgrada UN na Menhetnu je blokirana zbog naoružanog čovjeka koji je ispred, a policija je na licu mjesta.

Tehničke izmjene izbornog procesa čekaju lokalne izbore?

SARAJEVO, BANJALUKA - Tehničke izmjene za unapređenje izbornog procesa mogle bi biti spremne za naredne lokalne izbore, koji će se održati 2024. godine, dok bi naredni opšti izbori, planirani za oktobar sljedeće godine, bili održani po sadašnjem sistemu, saznaju "Nezavisne".

Blokiran prolaz ka Crvenom trgu

MOSKVA - Prolaz do Crvenog trga u Moskvi je blokiran nakon što su se skele koje su postavljene uz zid obližnjeg Kremlja srušile ranije u toku dana.

Ever given ponovo pokušava da prođe u Suecki kanal

KAIRO - Teretni brod Ever Given, koji je u martu potpuno blokirao Suecki kanal, ponovo će sutra pokušati da prođe tim putem, saopštila je Uprava Sueckog kanala.

Dijelovi Sidneja pod blokadom

SIDNEJ - Australijske vlasti proglasile su blokadu u dijelovima Sidneja nakon što je ranije otkriveni klaster virusa korona u istočnom dijelu grada porastao na 65 slučajeva.

Ratari kuju plan blokade

Dok Savjet ministara BiH četvrti put odbija da usvoji odluku o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz Evropske unije na period od dvije godine, poljoprivredni proizvođači ističu da prave plan blokade granica, ali i institucija.

U Crnoj Gori blokirano više od 19.000 kompanija

PODGORICA - Na novoj listi Centralne banke Crne Gore (CBCG) nalazi se ukupno 19.060 blokiranih kompanija, što je za 30 preduzeća više nego na prethodnoj listi.

Kurc: Znamo da pandemija neće proći do ljeta

BERLIN - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ističe da je najviši prioritet na nacionalnom i evropskom nivou, kao i globalno vakcinacija stanovništva, kako bi se mogli vratiti normalnosti.

Huavej i Sjaomi blokirali Alibabin pretraživač

Internet pretraživač kineskog giganta za e-trgovinu, Alibabe, uklonjen je iz nekoliko onlajn prodavnica aplikacija u Kini, prenio je Fajnenšel tajms pozivajući se na kineske medije.

Najčitanije