Blokada

Blokirano 94.692 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 94.692 računa poslovnih subjekata, dok 51.613 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Blokirana 94.504 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke prema kojima su jutros bila blokirana 94.504 računa poslovnih subjekata u BiH, dok 51.516 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Prevoznici i špediteri najavili blokadu Graničnog prelaza Rača

Prevoznici i špediteri iz Republike Srpske najavili su za podne obustavu rada i blokadu Graničnog prelaza Rača. Na ovaj korak su se odlučili zbog, kako ističu, namjere Uprave za indirektno oporezivanje BiH da ugasi carinski terminal na toj lokaciji.

Isplata podsticaja za mlijeko ili blokada puteva

CAZIN - Poljoprivrednici u Federaciji BiH blokiraće 10. juna najvažnije magistralne puteve u FBiH i granične prelaze, ako im u roku od 30 dana iz federalnog budžeta ne budu isplaćeni podsticaji za mlijeko, zaključeno je na današnjem sastanku u Cazinu.

Plan za NATO uveo u blokadu

SARAJEVO - Sve izvjesnija je blokada na nivou zajedničkih institucija BiH, a cijeli zastoj, čini se, izazvalo je neusvajanje nacionalnog godišnjeg plana za NATO i zbog toga je sve izvjesnije da će se tehnički mandat trenutnog sastava Vijeća ministara BiH odužiti, jer Predsjedništvo BiH još nije uputilo prijedlog za predsjedavajućeg.

Na Jarinju zaustavljena humanitarna pomoć za porodilište

KOSOVSKA MITROVICA - Konvoj sa humanitarnom pomoći iz Beograda za porodilište u Kosovskoj Mitrovici zaustavljen je danas na administrativnom prelazu Jarinje i nije mu dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju.

BiH zbog kosovskih carina dnevno gubi pola miliona KM

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina zbog trgovinske blokade na Kosovu, prouzrokovane uvođenjem carina od 100 odsto na bh. proizvode, dnevno gubi pola miliona maraka, a Srbija nekoliko puta više.

Zbog nove tužbe ponovo blokiran račun opštine Kozarska Dubica

KOZARSKA DUBICA - Račun opštine Kozarska Dubica ponovo je blokiran zbog nove tužbe na osnovu koje bi iz opštinskog budžeta trebalo isplatiti 98.000 KM, rekao je danas načelnik te opštine Radenko Reljić.

U BiH blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata

SARAJEVO - U BiH su zaključno sa 3. septembrom bila blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata, dok 65.143 firme imaju blokiran bar jedan račun, podaci su Centralna banka BiH.

Deblokiran granični prelaz Bijača

SARJEVO - Članovi Udruženja "Zaboravljeni branioci" deblokirali su međunarodni granični prelaz Bijača, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Najčitanije