Božić

Božić na molbu Vučića prekinula štrajk glađu

BEOGRAD - Narodna poslanica SNS-a Sandra Božić odlučila je večeras da ispoštuje molbu predsjednika stranke Aleksandra Vučića i prekine štrajk glađu koji je započela u nedjelju sa svojim stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem.

Božić: Multilateralne kompenzacije u doba krize spas za privredu i budžet

U situaciji kada se svi okreću sopstvenim resursima značajan dio ekonomske aktivnosti može se odvijati i bez novčanih tokova.

Dodik: RS će istrajati na politici vojne neutralnosti

BANJALUKA - RS će istrajati na politici vojne neutralnosti iako je svjesna da su bošnjačka i hrvatska komponenta za ulazak BiH u NATO, rekao je danas Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, tokom božićnog prijema u banjalučkoj kasarni "Kozara".

Kim Kardašijan slavi Božić, reagovali i fanovi iz Srbije

Veliki broj svjetskih zvijezda danas proslavlja pravoslavni Božić, a među njima je i TV zvijezda Kim Kardašijan Vest.

Kamiondžije obilježili Božić: Vožnja za više posla i bolje sutra

ZVORNIK - Grupa autoprevoznika iz Zvornika danas je vožnjom kamiona od zvorničkog naselja Ulice, preko Čelopeka do Zvornika i nazad, obilježila božićne praznike sa željom da im ova poslovna godina donese više sreće, zdravlja i posla, a manje saobraćajnih gužvi i neproduktivne vožnje.

Prijedlog za svečanu Božićnu trpezu

Kako je to ujedno i prvi mrsni obrok poslije posta, red je da bude bogat i raznovrstan, baš kako nalaže tradicija, ali je najbitnije da bude začinjen mirom i slogom cijele porodice.

Tradicionalna božićna pogača: Novčić iz česnice za sreću i blagostanje

Po predanju svi članovi porodice moraju da pojedu svoj dio česnice kako bi u njihov dom ušli snaga i zdravlje. U nekim krajevima je običaj da se pronađena para umetne u okvir ikone krsne slave porodice ili stavi kraj nje

Zvaničnici Srpske čestitali Božić

BANJALUKA - Najviši zvaničnici Republike Srpske čestitali su pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić.

Patrijarh Irinej: Pravoslavnu vjeru čuvati po svaku cijenu

BEOGRAD - Glavna poruka i ovogodišnjeg Božića glasi da pravoslavnu vjeru treba sačuvati po svaku cijenu, poručio je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej u Božićnoj poslanici.

Pravoslavni običaji o Božiću: Praznik cijele porodice

Božić, koji označava rođenje Isusa Hrista, najradosniji je hrišćanski praznik. Pripreme za Božić počinju četrdeset dana prije 7. januara, kada počinje božićni post, koji predstavlja pročišćenje duha i tijela pred najradosniji događaj u pravoslavlju. Centralna proslava u srpskoj narodnoj tradiciji počinje dva dana ranije (5. januara), na Tucindan. Na taj dan se sprema pečenica.

Najčitanije