Božica Živković Rajilić

Žestoke reakcije iz RS: "Džaferoviću je najbolje da ćuti"

BANJALUKA - Brojna udruženja iz Republike Srpske žestoko su reagovala na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je zločin nad Bošnjacima u Prijedoru "sistematski, udruženi zločinački poduhvat s ciljem eliminacije nesrpskog stanovništva i da ima sve elemente genocida".

Rajilić: Institucije BiH da spriječe Hrvate da slave etničko čišćenje Srba

BANJALUKA - Inicijativom HDZ-a BiH za obilježavanje 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, Hrvati slave etničko čišćenje Srba, a zajedničke institucije na nivou BiH bi trebalo da pronađu način da spriječe takve aktivnosti, ocijenila je za Srnu predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

"Presuda Islamoviću je sramna i predstavlja izrugivanje žrtvama"

BANJALUKA - Prvostepena presuda Suda BiH kojom je nekadašnji pripadnik HVO-a Alminko Islamović osuđen na 14 mjeseci zatvora za zločine nad Srbima u Brodu 1992. godine sramna je i predstavlja čisto izrugivanje sa srpskim žrtavama rata i njihovim porodicama, navodi predsjednik republičkog Udruženja žena žrtava rata Božica Živković Rajilić.

Rajilić: Orićevi zločini poznati cijelom Balkanu osim pravosuđu BiH

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da svi srpski predstavnici treba da napuste Sud i Tužilaštvo BiH zbog oslobađajuće presude ratnom komandantu takozvane Armije RBiH Naseru Oriću.

"Izetbegoviću bolje da govori o 536 logora za Srbe, od kojih se jedan zvao po njegovom ocu"

BANJALUKA - Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je da bi bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću bolje bilo da govori o postojanju 536 logora za Srbe u Federaciji BiH tokom proteklog rata, nego o generalu Ratku Mladiću.

Srbija će od Tužilaštva BiH tražiti informacije o pojedinim predmetima ratnih zločina

BEOGRAD - Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je nakon razgovora sa glavnim tužiocem Srbije za ratne zločine Snežanom Stanojković da vjeruje da će, nakon što to tužilaštvo od nadležnih u BiH zatraži informacije o pojedinim predmetima, doći do pomaka u procesuiranju počinilaca ratnih zločina.

Jeziva ispovijest srpskih žrtava: Vezivali su nam kosu za tenkove, pa nas vukli

Žene, žrtve rata iz Republike Srpske, vezivane su kosom za tenkove i vučene po putu, zabadani su im ekseri po tijelu i ostavljane su da vise na drvenim ogradama...

Najčitanije