Boeing

"Boeing" upozorava na posljedice epidemije virusa korona

"Boeing" je upozorio danas na posljedice epidemije virusa korona uz napomenu da "nema sumnje" da će postojati negativan uticaj na avionsku industriju i širu ekonomiju.

"Boeing" planira da pozajmi 10 milijardi dolara?

Američki proizvođač aviona "Boeing" pregovara sa bankama o pozajmici 10 ili više milijardi dolara zbog velikih troškova poslije nesreća aviona "737 max", rekao je za Rojters anonimni izvor.

Direktor Boeinga dao otkaz

​ČIKAGO - Glavni izvršni direktor kompanije Boeing Denis Milenburg dao je otkaz, poslije veoma neuspješne godine za kompaniju.

Boeing 737 max zabranjen do 15. januara

Američka avio-kompanija "American Airlines" saopštila je da će produžiti zabranu letenja aviona Boeing 737 max do 15. januara, usljed nastavka provjera predloženih izmjena na softveru aviona.

Moguć prekid proizvodnje Boeing 737 max

VAŠINGTON - Boeing je upozorio da bi mogao da obustavi proizvodnju aviona "737 maks" ukoliko njegovo prizemljenje širom svijeta bude nastavljeno.

"Boeing" očekuje trošak od 4,9 milijardi dolara

VAŠINGTON - "Boeing" je objavio procjenu o ukupnom trošku od 4,9 milijardi dolara zbog prizemljenja svog aviona "737 maks" širom svijeta.

Boeing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avio nesreća

Američka aviokompanija Boeing objavila je u srijedu da će porodicama poginulih isplatiti polovinu fonda od 100 miliona dolara koji je oformila nakon dva pada aviona 737 MAX, te je u tu svrhu angažovala stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebalo da nadzire isplate.

Prihodi Boeinga prvi put u istoriji premašili 100 milijardi dolara

​Godišnji prihodi američkog proizvođača aviona Boeinga prvi su put u istoriji te kompanije, dugoj 102 godine, premašili 100 milijarda dolara.

Boeing i Airbus isporučili rekordan broj civilnih aviona u 2018.

​Proizvođači aviona Boeing i Airbus objavili su u utorak da su isporučili rekordan broj civilnih aviona u 2018. bez obzira na proizvodne probleme dobavljača koji su ometali njihove rokove.

Boing otvorio pogon u Kini uprkos trgovinskom ratu

Iako su trgovinski odnosi Vašingtona i Pekinga napeti, američki Boing je u Kini zvanično otvorio pogon za sklapanje svog aviona Boing 737.

Najčitanije