Bog

Glumac Rajko Vuković: Poemama Matije Bećkovića privukao me jezik

BANJALUKA - Glumac Rajko Vuković izveo u srijedu uveče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor monodramu "Bog" prema tekstu Matije Bećkovića.

Tajna "Montevidea": Marko Janketić odbio ulogu Tirketa, uletio Biković

Skoro svaki glumac u svojoj karijeri ima ulogu za koju se pokajao što ju je prihvatio, a još više onih koje je odbio pa se kajao.

Mitropolit Amfilohije: Vlast objavila rat Bogu

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da je vlast u Crnoj Gori objavila rat Bogu, a ne narodu ili njemu.

Brutalan odgovor Đokovića na kritike

Želim da kažem svoje mišljenje, a ne da nekoga teram da živi kao ja, kaže prvi teniser svijeta Novak Đoković (33). On ističe da su ga pogodile optužbe da promoviše kvazinaučnike i širi netačne informacije koje mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Grčka crkva će obavljati pričest uprkos epidemiji korona virusa

ATINA - Grčka pravoslavna crkva saopštila je danas da će se sveti pričest, obred koji podrazumijeva konzumaciju hljeba i vina koje vjernici piju iz iste čaše radi iskupljenja grijehova, nastaviti uprkos epidemiji virusa korona.

Snimljen film "Bog u cipeli" u regionalnoj koprodukciji

Završeno snimanje dugometražnog igranog filma radnog naslova "Bog u cipeli" po scenariju Ognjena Sviličića, koji potpisuje i režiju, i Marije Verhofn, na lokacijama u Zagrebu, Šibeniku, Vodicama i ostrvu Murter, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Švedska crkva mijenja tekst: Bog je Bog, ne muškarac

STOKHOLM - Novo uputstvo za sprovođenje službi u Švedskoj crkvi savjetuje sveštenike da izbjegavaju zamjenice muškog roda kada govore o Bogu, kako bi crkva bila inkluzivnija.

Bog ostaje u svečanoj zakletvi hrvatskih predsjednika

ZAGREB - Pominjanje Boga u Svečanoj zakletvi hrvatskih predsjednika nije diskriminišuće prema ateistima niti je neustavno - odluka je Ustavnog suda Hrvatske.

Sveštenik na direktnoj vezi s Bogom

Pol Sanjangore, kontroverzni sveštenik iz Zimbabvea, tvrdi da je od Svevišnjeg dobio njegov lični broj telefona te da često komunicira s Bogom. On je ovom tvrdnjom "zaludio" veliki broj zimbabveanskih vjernika, koji redovno posjećuju njegove mise. Štaviše, on ih uvjerava da mu Bog lično daje savjete kako da pomogne svojim parohijanima.

Najčitanije