Boginje

SZO: Kolektivni neuspjeh u borbi protiv malih boginja

Blizu deset miliona ljudi bilo je zaraženo malim boginjama u 2018. godini, a od bolesti je umrlo 140.000 ljudi, uglavnom djece, što predstavlja kolektivni neuspjeh u zaštiti najmlađih, saopšteno je danas iz Svjetske zravstvene organizacije (SZO).

Broj preminulih od boginja u Samoi porastao na 53

APIJA - Broj preminulih od epidemije boginja u Samoi danas je porastao na 53, saopštile su danas vlasti te pacifičke države.

Zaraženi boginjama boravio u Diznilendu

LOS ANĐELES - Postoji mogućnost da je više stotina posjetilaca zabavnog parka Diznilend u blizini Los Anđelesa zaraženo boginjama jer je osoba oboljela od ove zarazne bolesti posjetila popularnu lokaciju prošle sedmice, upozorili su danas zvaničnici zdravstvenih službi.

Male boginje se vratile u četiri evropske države

LONDON - Male boginje su se vratile u četiri evropske države, gdje su se smatrale iskorenjenom bolešću do skoro, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Sve više oboljelih od boginja u Ukrajini

KIJEV - U Ukrajini neprestano raste broj oboljelih od boginja i od početka godine je registrovano skoro 57.000 pacijenata, saopšteno je danas iz ukrajinskog Ministarstva zdravlja.

Evropljani malo znaju o hepatitisu i malim boginjama

BRISEL - Prema istraživanju Evrobarometra, 53 odsto anketiranih građana EU zna da odgovori na pitanja o meningitisu, dok je hepatitis manje poznat prosječnom Evropljaninu.

U Sjevernoj Makedoniji proglašena epidemija malih boginja

SKOPLJE - Sjevernomakedonska komisija za infektivne bolesti proglasila je epidemiju malih boginja na teritoriji te zemlje, a nakon što je od početka godine registrovano 961 slučajeva.

U Sjevernoj Makedoniji proglašena epidemija malih boginja

Zdravstene vlasti u Sjevernoj Makedoniji proglasile su epidemiju malih boginja, nakon što je od početka ove godine registrovano više od 960 oboljelih.

Zdravstvena uzbuna zbog malih boginja

NJUJORK - Gradske vlasti američkog grada Njujorka proglasile su zdravstveno vanredno stanje poslije izbijanja epidemije malih boginja.

U Kantonu Sarajevo 220 oboljelih od morbila

U Kantonu Sarajevo (KS) zabilježeno je 220 oboljelih od morbila, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS za period od 22. januara do 22. marta ove godine, javlja agencija Anadolija.

Najčitanije