Boing

Renault Clio završio ispod Boinga

Društvenim mrežama se šire snimci bizarnih nezgoda.

Boing obustavio kupovinu titanijuma iz Rusije

ČIKAGO - Američki proizvođač aviona Boing je saopštio danas da je obustavio kupovinu titanijuma iz Rusije.

Bombarderi B-52 biće opremani sistemom za proizvodnju električne energije

Američki proizvođač zrakoplova Boing objavio je da će opremiti vojne avione B-52 novim sistemom za proizvodnju električne energije (EPGS) koji će nabavljati od kompanije Collins Aerospace.

"Erbas" opet nadmašio "Boing" po broju isporučenih aviona

BRISEL - Evropski vazduhoplovni koncern "Erbas" nadmašio je američki "Boing" po broju isporučenih aviona u 2021, treću godinu zaredom.

Istraga: Depresivni pilot svjesno srušio malezijski boing

LONDON - Stručnjaci koji istražuju slučaj malezijskog boinga koji je nestao sa radara 8. marta 2014. godine vjeruju da je pilot Zakarije Ahmad Šah svjesno srušio avion i ubio putnike.

SAD ukinule zabranu letova aviona "boing 737 maks"

Kompanija "Boing" je dobila dozvolu američke Savezne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) da njen avion "maks 737" ponovo može da leti, poslije skoro dvije godine otkako je prizemljen širom svijeta zbog dve fatalne nesreće u kojima je živote izgubilo više stotina putnika.

Podmornicom od ugljeničnih vlakana do Titanika

Pandemija je možda zaustavila turističku industriju, ali oni sa dubljim džepovima će naredne godine moći da obiđu jednu lokaciju gdje im neće prijetiti opasnost od zaraze novim koronavirusom - olupinu "Titanika".

Holandija nije uspjela da dokaže da je avion MH17 oborio ruski "Buk"

Međunarodna istražna grupa u Holandiji nema podatke o tome da je malezijski avion boing (let MH17) iznad Donbasa u Ukrajini 2014. godine oborila raketa zemlja-vazduh, saopštio je holandski tužilac Tejs Berger.

Nezaposlenost raste: Boing otpušta skoro 13.000 radnika samo u SAD

Američka kompanija Boing namjerava da u narednim nedjeljama otpusti oko 12.000 radnika u SAD.

"Boing" ukida 12.000 radnih mjesta

VAŠINGTON - Američki proizvođač aviona "Boing" saopštio je da će u SAD ukinuti više od 12.000 radnih mjesta u sklopu planova za restrukturu poslovanja nakon pandemije virusa korona.

Turbulentno slijetanje ruskog aviona, okrenuo se za 90 stepeni

Putnički avion boing 737-500 kompanije "Juteir" jedva je sletio na aerodrom u Usinsku u Republici Komi zbog problema sa stajnim trapom. U letjelici su se nalazila 94 putnika, a povređenih nema.

Boing 737 oboren sa dvije rakete

TEHERAN - Iranska Organizacija za civilnu avijaciju potvrdila je u preliminarnom izvještaju da su dva projektila ispaljena na ukrajinski putnički avion koji je oboren ranije ovog mjeseca.

Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine

​Denis Mjulenberg, direktor kompanije "Boing", koji je otpušten poslije krize sa modelom "737 maks", dobiće 62 miliona dolara otpremnine.

"'Boing 737 maks' su dizajnirali klovnovi"

VAŠINGTON - Interne poruke zaposlenih u "Boingu" otkrile su nove sumnje u model "737 maks" i da je jedan radnik rekao da su ovaj avion dizajnirali "klovnovi".

Boing više nije najveći proizvođač aviona

NJUJORK - Američki proizvođač aviona Boing u prošloj godini suočio se s brojnim problemima, a najveći je prizemljenje njihovog najprodavanijeg aviona "Max 737", do čega je došlo nakon dvije fatalne nesreće.

Najčitanije