Boing

Holandija nije uspjela da dokaže da je avion MH17 oborio ruski "Buk"

Međunarodna istražna grupa u Holandiji nema podatke o tome da je malezijski avion boing (let MH17) iznad Donbasa u Ukrajini 2014. godine oborila raketa zemlja-vazduh, saopštio je holandski tužilac Tejs Berger.

Nezaposlenost raste: Boing otpušta skoro 13.000 radnika samo u SAD

Američka kompanija Boing namjerava da u narednim nedjeljama otpusti oko 12.000 radnika u SAD.

"Boing" ukida 12.000 radnih mjesta

VAŠINGTON - Američki proizvođač aviona "Boing" saopštio je da će u SAD ukinuti više od 12.000 radnih mjesta u sklopu planova za restrukturu poslovanja nakon pandemije virusa korona.

Turbulentno slijetanje ruskog aviona, okrenuo se za 90 stepeni

Putnički avion boing 737-500 kompanije "Juteir" jedva je sletio na aerodrom u Usinsku u Republici Komi zbog problema sa stajnim trapom. U letjelici su se nalazila 94 putnika, a povređenih nema.

Boing 737 oboren sa dvije rakete

TEHERAN - Iranska Organizacija za civilnu avijaciju potvrdila je u preliminarnom izvještaju da su dva projektila ispaljena na ukrajinski putnički avion koji je oboren ranije ovog mjeseca.

Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine

​Denis Mjulenberg, direktor kompanije "Boing", koji je otpušten poslije krize sa modelom "737 maks", dobiće 62 miliona dolara otpremnine.

"'Boing 737 maks' su dizajnirali klovnovi"

VAŠINGTON - Interne poruke zaposlenih u "Boingu" otkrile su nove sumnje u model "737 maks" i da je jedan radnik rekao da su ovaj avion dizajnirali "klovnovi".

Boing više nije najveći proizvođač aviona

NJUJORK - Američki proizvođač aviona Boing u prošloj godini suočio se s brojnim problemima, a najveći je prizemljenje njihovog najprodavanijeg aviona "Max 737", do čega je došlo nakon dvije fatalne nesreće.

Kvar na novoj Boeingovoj kapsuli, mora na Zemlju

Nova Boeingova svemirska kapsula Starliner biće vraćena na Zemlju u roku od 48 sati i neće izvršiti svoju misiju pristajanja na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), objavio je u danas Boeing nekoliko časova nakon lansiranja kapsule, što je velik udarac za tu kompaniju i NASA.

"Boing" hitno prizemljio preko 50 aviona širom svijeta

Avio-kompanija "Boing" izdala je saopštenje u kojem navodi da je širom svijeta prizemljeno preko 50 aviona nakon otkrivanja kvara vezanog za krila.

Najčitanije