Boja

Muški kaput, bezvremeni modni klasik

Iako se svake godine iskristališu novi modni trendovi ili se popularizuju oni iz prošlih decenija, neki komadi iz sezone u sezonu gospodare modnim tronom. Riječ je, naime, o klasicima koji se mogu uklopiti u svaki stil i priliku te je bez njih nezamislivo slagati svakodnevne modne kombinacije.

Odjeća u boji vina bezvremeni modni klasik

Zagasito crvena, boja vina, trule višnje ili burgundy boja je kojoj se često vraćamo početkom jeseni - ona uvijek pronađe svoje mjesto u interijerima, modnim artiklima, a poželjna je i kao dio make upa i manikira.

Periwinkle: Neobična boja koja pristaje svima i svemu

Plava je najčešće upotrebljavana boja na svijetu u umjetnosti i dizajnu. Takođe, to je i dominantna korporativna boja, jer asocira na stabilnost, stručnost, znanje, inteligenciju i lojalnost.

Jeste li znali zašto su putnički avioni najčešće bijele boje?

Poneki primjerci "nebeskih ptica" dolaze u raznim bojama i šarenim izdanjima, ali na gotovo 99 odsto svih putničkih aviona u potpunosti prevladava bijela boja. Razloga je nekoliko, ali kao i uvijek, najvažniji su oni - bezbjednosne prirode.

Zaintrigirali svijet, boje rogove sobovima da bi spriječili nesreće

Tokom noćne vožnje može biti gotovo nemoguće uočiti divlju životinju na putu sve dok nije prekasno. Zapravo, Finska je procijenila da više od 4.000 sobova godišnje ugine zbog saobraćajnih nesreća. Ova nezahvalna statistika je i skupa. Šteta se procjenjuje na 15 miliona evra godišnje. To je inspirisalo udruženja poput Finnish Reindeer Herders Association da pronađu rješenja tog problema. Jedna jedinstvena i genijalna ideja je pošpricati rogove sobova reflektujućom bojom i tako ih učiniti vidljivijima u mraku.

Boja laka za nokte koja je simbol ovog ljeta

Kad su u pitanju manikure svaki mjesec su tu nove hit nijanse ili vrste manikure koje se nalaze na samom vrhu trendova, a već sljedeće godine zamijeniće ih nečim novijim i svježijim.

Crni, crveni, plavi: Šta boja kupaćeg kostima govori o vama?

Kada odete da kupite kupaći kostim uvijek se hvatate baš za onaj crne boje?

Boje koje po feng šuiju donose lošu energiju

Postoje boje koje se nikako ne preporučuju da budu u kuhinji, kupatilu ili spavaćoj sobi, posebno ako uređujemo dom prema feng šuiju.

Audi koji mijenja boju

Ovaj audi je zaista unikatan.

Izraelci pronašli ljubičastu boju iz perioda biblijskog kralja Davida

Izraelski istraživači pronašli su na samom jugu te zemlje tri parčeta tkanine, obojena biblijskom "argaman" – kraljevskom ljubičastom bojom, koje potiču iz perioda 1.000 godina prije nove ere, odnosno doba kralja Davida.

Najčitanije