Boje

Ovo su najbolje boje za kancelariju

Jedan od načina da napravite idelanu energiju u kancelariji za ostvarivanje uspješnih radnih zadataka jeste pozitivno okruženje u enterijeru.

Salonke u trendi bojama modni hit proljeća

Pred nama je još jedno raskošno i zaigrano proljeće koje donosi stare favorite i nove trendove - od povratka omiljenih klasika u novom ruhu do efektnih trendi modela koji će začiniti naš ormare i svakodnevni stil.

Uredite dom u funky živahnom stilu

Praćenje najnovijih trendova za uređenje enterijera može biti popriličan izazov. Svakako je najbolje biti vjeran sebi i svojim željama pa ih samo malo osvježiti novitetima. Kako bi proces preuređenja bio užitak, savjeti vrhunskih dizajnera enterijera poslužiće kao pomoć i inspiracija.

"Tri boje otadžbine" - dokumentarni serijal povodom trideset godina Republike Srpske

U godini kada Republika Srpska obilježava 30 godina postojanja Radio-televizija Republike Srpske ovim projektom želi da još jednom sve nas podsjeti na vrijeme nastanka, borbe za opstanak i stasavanja naše Republike. Ovim odajemo priznanje svima koji su svoj život položili na oltar otadžbine, onima koji su svojim vizionarskim djelovanjem stali na čelo svoga naroda i u to vrijeme ga predvodili, kako u ratu, tako i u miru, ističe urednik projekta Milka Tošić.

Boje kojima ste dekorisali novogodišnju jelku imaju posebnu simboliku

Praznična dekoracija doma poseban je zadatak za sve članove porodice.

Boja 2022. godine: Nijansa Very Peri simboliše optimizam i sigurnost

Kao i svake godine, u decembru s velikim nestrpljenjem se iščekivalo koju će to boju Institut za boje "Pantone" predstaviti kao onu koja će obilježiti narednu, 2022. godinu.

Ovo je boja koja će obilježiti 2022. godinu

Institut Pantone, vodeći svjetski autoritet u oblasti boja, svake godine predviđa koje će boje i nijanse dominirati u narednom periodu, a za 2022. godinu najavio je zanimljivu kombinaciju boja.

Šarena paleta boja za kraj 2021. godine

Modni stručnjaci su još na početku 2021. godine naglasili da će godinu obilježiti živopisne i zabavne boje te se ispostavilo da su bili u pravu. Iako su prethodnu godinu obilježile pastelne nijanse, ove godine su nas dočekale intenzivne boje i monohromne kombinacije u tonu jedne boje, a upravo je ovo trend koji će se nastaviti i početkom naredne godine.

Jeste li znali zašto lišće mijenja boju na jesen?

Albert Kami je rekao da je jesen drugo proljeće, gdje je svaki list u stvari cvijet.

Sarajke stvaraju umjetnička djela oslikana bojama ljubavi i sreće

Ukoliko čuješ glas u sebi koji ti kaže da ne možeš slikati, onda slikaj kako znaš i umiješ, jer taj glas će biti utišan, kazivao je Vinsent van Gog, jedan od najcjenjenijih svjetskih umjetnika, o slikarstvu, koje se definiše kao umjetnički izraz ideja i emocija sa određenim estetskim kvalitetima u likovnom jeziku.

Color block džemperi, šarmantna i razigrana modna nota

Iako se u periodu hladnijih dana najčešće okrećemo zagasitim nijansama, šarenilo boja na džemperima iznova nas motiviše da izađemo iz sigurne zone i učinimo color block artikle dijelom stilske svakodnevice. Tačnije, ako odjevnom artiklu, bez kojeg ne možemo zamisliti hladnije dane, dodamo i trendi jarke boje, dobijamo nepogrešiv modni odabir.

Čarolija boja: Ovo su boje koje će uljepšati vaš dom

Kada razmišljamo o renoviranju ili izgradnji doma, moramo uzeti nešto više vremena i za promišljanje, kakve boje će obilježiti naš životni prostor. Njihov uticaj na konačni izgled našeg interijera je ključan.

Šta zapravo znači sljepilo za boje?

Ovakva vrsta sljepila za boje zapravo postoji i naziva se monohromacija, ali je ujedno i najrjeđa forma ovog stanja. Sljepilo za boje može da se desi na nekoliko načina, isto kao što postoje i različite vrste sljepila za boje.

I boja voća i povrća utiče na zdravlje

Insistiranje na tome da voće i povrće na trpezi bude ne samo raznovrsno već i zastupljeno po bojama, ima svoje razloge. Svaka boja, naime, ima čitav spektar djelovanja na organe i organizam u cjelini, ističu stručnjaci.

Koje boje automobila su najčešće u različitim dijelovima svijeta

Oko 39 odsto vozila proizvedenih širom svijeta je bijele boje, prema istraživanju njemačke kompanije BASF o automobilskim bojama za 2019. godinu.

Najčitanije