Boje

Sarajke stvaraju umjetnička djela oslikana bojama ljubavi i sreće

Ukoliko čuješ glas u sebi koji ti kaže da ne možeš slikati, onda slikaj kako znaš i umiješ, jer taj glas će biti utišan, kazivao je Vinsent van Gog, jedan od najcjenjenijih svjetskih umjetnika, o slikarstvu, koje se definiše kao umjetnički izraz ideja i emocija sa određenim estetskim kvalitetima u likovnom jeziku.

Color block džemperi, šarmantna i razigrana modna nota

Iako se u periodu hladnijih dana najčešće okrećemo zagasitim nijansama, šarenilo boja na džemperima iznova nas motiviše da izađemo iz sigurne zone i učinimo color block artikle dijelom stilske svakodnevice. Tačnije, ako odjevnom artiklu, bez kojeg ne možemo zamisliti hladnije dane, dodamo i trendi jarke boje, dobijamo nepogrešiv modni odabir.

Čarolija boja: Ovo su boje koje će uljepšati vaš dom

Kada razmišljamo o renoviranju ili izgradnji doma, moramo uzeti nešto više vremena i za promišljanje, kakve boje će obilježiti naš životni prostor. Njihov uticaj na konačni izgled našeg interijera je ključan.

Šta zapravo znači sljepilo za boje?

Ovakva vrsta sljepila za boje zapravo postoji i naziva se monohromacija, ali je ujedno i najrjeđa forma ovog stanja. Sljepilo za boje može da se desi na nekoliko načina, isto kao što postoje i različite vrste sljepila za boje.

I boja voća i povrća utiče na zdravlje

Insistiranje na tome da voće i povrće na trpezi bude ne samo raznovrsno već i zastupljeno po bojama, ima svoje razloge. Svaka boja, naime, ima čitav spektar djelovanja na organe i organizam u cjelini, ističu stručnjaci.

Koje boje automobila su najčešće u različitim dijelovima svijeta

Oko 39 odsto vozila proizvedenih širom svijeta je bijele boje, prema istraživanju njemačke kompanije BASF o automobilskim bojama za 2019. godinu.

Greška koju prave sve žene sa smeđim očima

Iako se na prvu čini kako uz smeđe oči pristaje baš sve, to ipak nije slučaj.

Zagasiti tonovi gospodariće vašim domom

Ove godine, kada su u pitanju boje i enterijeri, sve se vrtjelo oko nešto jače palete boja - živopisnih crvenih, modernih metalik nijansi i varijacija crnih akcent zidova. Za razliku od trendova u bojama za uređenje doma za tekuću godinu, 2020. godina donosi složene nijanse za enterijere i njihove neobične kombinacije.

Neon nijanse opet su u modi: Fluorescentno proljeće

Ako ne volite tamne boje, a pritom naginjete mladalačkom stilu odijevanja, jedan od ovogodišnjih trendova je kao stvoren baš za vas. Modne piste, na kojima su predstavljane kolekcije za proljeće i ljeto, donedavno su bile prepune modela u jarkom, fluorescentnom koloritu.

Otvorena "Bašta sljezove boje"

BANJALUKA - Manifestacija "Bašta sljezove boje", koja se održava na Trgu Krajine, danas je otvorila vrata za posjetioce.

Najčitanije