Bojko Borisov

Borisov smijenio četiri ministra,s ciljem da zaustavi proteste

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov smijenio je danas četiri ministra u okviru rekonstrukcije vlade čiji je cilj da zaustavi proteste protiv korupcije na kojima demonstranti već danima traže njegovu ostavku.

Vučić i Borisov na gradilištu gasovoda "Balkanski tok"

SOFIJA/BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov posjetili su danas u Bugarskoj gradilište gasovoda "Balkanski tok".

Borisov biznismenima: Prodajte skupa auta i platite radnike

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je biznismenima, koji su "navalili na vladin novac za tobožnje spasavanje radnih mjesta", da prvo prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć.

Srpski trener Miloš Kruščić i fudbaleri CSKA prekršili mjere Vlade

Fudbaleri najtrofejnijeg bugarskog kluba CSKA iz Sofije vratili su se treninzima i prekršili mjere Vlade o zabrani okupljanja na otvorenom dok traje pandemija korona virusa.

Borisov otkrio da su ga prisluškivali u toaletu

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da nema nikakve veze sa prisluškivanjem predsjednika Rumena Radeva, ali da zna da kako se on osjeća, jer je i sâm bio meta prisluškivanja.

Borisov kritikuje EK zbog obustave izgradnje Južnog toka

Bugarski premijer Bojko Borisov kritikovao je Evropsku komisiju jer je, kako tvrdi, obustava izgradnje gasovoda Južni tok pretvorila Tursku u "centar za distribuciju gasa".

Borisov poziva Putina da izvrši inspekciju "Turskog toka"

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov negirao je da Sofija namjerno odugovlači sa izgradnjom "Turskog toka", nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio Bugarsku za namjerno odugovlačenje.

Kako se na Instagramu međusobno prate lideri regiona?

Zvaničnici i lideri političkih partija iz zemlje i regiona se u posljednje vrijeme češće okreću modernim tehnologijama, zbog čega se njihova aktivnost može pratiti na društvenim mrežama. Tastatura je postala omiljeno "oružje" političara koji su, po ugledu na kolege iz svijeta, prepoznali prednosti ovog vida komunikacije.

Borisov: Spajamo Zapadnu i Istočnu Evropu, nema više zidova

BANCAREVO - Predsjednik bugarske vlade Bojko Borisov poručio je danas da se otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 spajaju Zapadna i Istočna Evropa.

Borisov: Osobe umrle u kamionu nisu se ukrcale u Bugarskoj

SOFIJA - Preminule osobe pronađene u kamionu u Britaniji nisu mogle da se ukrcaju u Bugarskoj, jer vozilo nije ušlo u našu zemlju od registracije 2017. godine, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

Najčitanije