Bojkot

Nikotin, doberman, bojkot – riječi koje su dobile naziv po ljudima

Sve na svijetu ima svoj naziv i svoju priču. A porijeklo riječi sa sobom uvijek nosi posebne zanimljivosti. Vjerovatno ste mnogo puta iskoristili riječ “nikotin” ne razmišljajući da je upravo ona dobila ime po francuskom diplomati i naučniku Žan Nikotu.

SDS: Bojkot robe iz RS neće donijeti ništa dobro

BANJALUKA - Napad i hajka koja se vodi na pekaru "Manja" i njenog suvlasnika Sašu Trivića, kao i na ostale privredne subjekte koje rade u FBiH neće donijeti ništa dobro. Ukoliko se to nastavi i dalje moraće se preduzeti recipročne mjere i u Republici Srpskoj, poručeno je sa današnje pres konferencije opštinskog odbora SDS Istočna Ilidža.

Đaci bojkotovali nastavu zbog druge profesorice

GRADIŠKA - Grupa gimnazijalaca u Gradišci odbila je danas prisustvovati času istorije jer im je dodijeljena druga profesorica, zbog čega je sinoć nakon sumiranja izostanaka trebalo da bude održan roditeljski sastanak u vezi s tom situacijom.

Bošnjačka djeca u Snagovu na nastavi, u Liplju i dalje bojkot

ZVORNIK - Učenici bošnjačke nacionalnosti danas su ponovo na nastavi u područnom odjeljenju u Snagovu, koje je u sastavu Osnovne škole "Sveti Sava" iz Zvornika, potvrdio je direktor ove škole Radomir Petrović.

Bojkot nastave u Petrovu ugrozio kraj školske godine

PETROVO - Bojkot nastave uposlenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu, koji time iskazuju nezadovoljstvo što je resorno ministarstvo za vršioca dužnosti direktora imenovalo njihovog kolegu, nastavnika fizičkog vaspitanja, ugrožava planirani završetak obrazovnog procesa u ovoj školi.

Jevreji ponovo bojkotuju komemoraciju u Jasenovcu

ZAGREB - Jevrejska vjerska zajednica "Bet Izrael" saopštila je da njeni predstavnici ni ove godine neće prisustvovati zvaničnoj komemoraciji žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, u znak protesta što Vlada Hrvatske nije preduzela konkretne korake dok se u društvu toleriše ustaška ideologija.

Najčitanije