Boks

Boks uvršten na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

Međunarodni olimpijski komitet (IOC) je odlučio da boks uvrsti na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Prvenstvo u BiH u olimpijskom boksu u Banjaluci

Pojedinačno prvenstvo BiH u olimpijskom boksu za omladinke i omladince biće održano 5, 6. i 7. aprila u Banjaluci, u organizaciji Bokserskog kluba Slavija 1961.

U Brčkom otvoren Evropski kup u boksu

U Dubravama kod Brčkog otvoren je Evropski kup u boksu na kojem učestvuje 210 boksera iz 10 zemalja.

Džošua: Ako izgubim od Milera pucaću sebi u glavu

Britanski bokser i teškaški prvak po IBF, WBA i WBO verziji Entoni Džošua (29) sprema se za meč protiv neugodnog Amerikanca Džarela Milera (30).

Reprezentacija Srbije najbolja u ringu

Reprezentacija Srbije i članovi Kluba borilačkih sportova Zino iz Bihaća imali su najviše uspjeha na 11. međunarodnom kik-boksing kupu "Wako Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore, koji je u subotu održan u Kulturno-sportskom centru "Sabit Hadžić" na Ilidži.

Na Ilidži 500 kik boksera

Sve je spremno za 11. međunarodni kik boks kup "Wako Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore, koji će se u subotu održati u Kulturno sportskom centru "Sabit Hadžić" na Ilidži.

Adnan Ćatić oslobođen optužbi za doping

Jedan od najuspješnijih evropskih boksera Adnan Ćatić, poznatiji kao Feliks Šturm, oslobođen je optužbi za doping, piše Berliner Kurier.

Bh. bokser na neobičan način čestitao Novu godinu

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo u prazničnoj atmosferi priprema se za meč protiv njemačkog borca Kaija Kurzave, koji će biti održan 19. januara.

Završen 22. Memorijal "Hakija Turajlić"

Finalnim borbama u subotu okončan je 22. Međunarodni memorijalni bokserski turnir "Hakija Turajlić, održan pod pokroviteljstvom BH Telecoma.

Vajlder u pripremi za Fjurija poslao maskotu u bolnicu

Američki bokser Diontej Vajlder će najvverovatnije biti idući izazivač Entonija Džošue ukoliko 1. decembra odbrani WBC pojas protiv Tajsona Fjurija.

Najčitanije