Boksit

KUD "Boksit" koncertom proslavio završetak godine

MILIĆI - U okviru završnog godišnjeg koncerta u Domu rudara nastupili su folklorni ansambl i orkestar Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Boksit" iz Milića i njihovi gosti, članovi KUD-a "Most" iz Bratunca.

Višković uručio odlikovanje kompaniji "Boksit"

MILIĆI - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u ime predsjednika Republike Željke Cvijanović uručio Orden Zvijezdu Republike Srpske sa srebrnom posvetom Kompaniji "Boksit" povodom 60 godina rada.

Otvorena nova fabrika u sklopu "Boksita"

MILIĆI - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić danas su u Milićima otvorili Fabriku za sušenje i mljevenje hidrata, u čiju izgradnju je "Boksit" uložio gotovo 2,6 miliona KM.

Rudare zatrpala 44 kubika zemlje, tužilaštvo neće sprovoditi istragu

BIJELJINA - Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini neće sprovoditi istragu o pogibiji rudara Slaviše Žugića (42) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, jer, kako je obrazloženo, nije utvrđeno da ima bilo čijih subjektivnih propusta za ovu nesreću, koja se dogodila 22. marta u jami na području opštine Srebrenica.

Prvi korak ka iskopavanju boksita

SANSKI MOST - Općinsko vijeće u Sanskom Mostu dalo je zeleno svjetlo za pokretanje postupka dodjele koncesije za eksploataciju boksita na lokalitetu Vojničko polje, kod sela Bojište.

Jaja sa "Boksitove" farme na tržištu Srbije i Crne Gore

MILIĆI - Farma koka nosilja Sektora za proizvodnju hrane Kompanije "Boksit" u Milićima danas je useljavanjem novog jata od 100.000, dostigla pun kapacitet farme od 300.000 koka nosilja, a polovina proizvodnje konzumnih jaja izvozi se u Srbiju i Crnu Goru, a preostali dio na tržište BiH.

U porodilištu bolnice "Boksit" rođeno 300 beba

MILIĆI - U porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti "Boksit" u Milićima, od 14. novembra prošle godine kada je počelo sa radom, rođeno je 300 beba, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Od novembra u Milićima rođeno 200 beba

MILIĆI - U porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti "Boksit" u Milićima je od 14. novembra, kada je počelo sa radom, do danas rođeno 200 beba, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Boksit" povećao prihod za 13 odsto

MILIĆI - Za pet mjeseci ove godine Kompanija "Boksit" iz Milića ostvarila je za 13 odsto veći ukupan prihod nego u istom periodu lani i u odnosu na ovogodišnji plan, saopšteno je iz Službe ove kompanije za odnose sa javnošću.

U Milićima obavljena prva operacija karcinoma grlića materice

MILIĆI - Tim hirurga predvođen profesorom Nenadom Lučićem iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Banjaluci obavio je danas u Specijalnoj bolnici “Boksit” u Milićima prvu operaciju invazivnog karcinoma grlića materice.

Najčitanije