Bolest

Sedmica imunizacije u RS: Samo vakcinom protiv zaraznih bolesti

BANJALUKA - Cilj obiljеžаvаnjа Sеdmicе imunizаciје je da se ојаčа sviјеst јаvnоsti о znаčајu vаkcinаciје i dоbrоbiti kојu оnа prеdstаvljа zа јаvnо zdrаvljе, a imunizacija je ključna mjera za sprečavanje zaraznih bolesti.

Predavanja o polno prenosivim bolestima za đake

PRIJEDOR - Aktiv pedagoga i psihologa srednjih škola Prijedor saopštio je da u dogovoru sa direktorima škola sprovodi aktivnosti u okviru programa "Briga o djetetu - zajednička odgovornost i obaveza".

Broj umrlih od posljedica gripa u BiH porastao na 72

SARAJEVO, BANJALUKA - Od početka sezone u BiH od posljedica virusa gripe umrla su 72 pacijenta. Riječ je većinom o osobama srednje i starije životne dobi s teškim višestrukim komorbiditetima.

Alchajmer kod rođaka povećava rizik od oboljenja

SOLT LEJK SITI - Alchajmerova bolest kod rođaka, bake ili djede znači povećan rizik od ove bolesti, rezultati su studije u kojoj su analizirane četiri generacije, piše "Dejli mejl".

Opasna bolest svinja sve bliža BiH

BANJALUKA - I dok je Srbija kompletnu veterinarsku službu duž granice sa Mađarskom i prema Rumuniji stavila u visoki stepen pripravnosti zbog bojazni od širenja afričke kuge svinja, vlasti u BiH, prema riječima Saše Boškovića, predsjednika Veterinarske komore RS, nisu uradile nijedan konkretan potez u smislu bilo kakvih preventivnih aktivnosti na ovom polju.

Broj preminulih od posljedica gripa u RS porastao na 42

BANJALUKA - U posljednja dva dana od posljedica teške akutne respiratorne infekcije preminula su dva pacijenta, čime je broj preminulih od posljedica gripa u Republici Srpskoj porastao na 42.

"Grip (ne) treba liječiti prirodnim putem"

Protiv gripa, virusa i prehlade svako se bori na svoj način, i dok jedni odmah posežu za lijekovima i antibioticima, drugi grip pokušavaju izliječiti uzimanjem vitamina i prirodnih preparata.

Psi mogu nepogrešivo da nanjuše neke bolesti

Već su rađena naučna istraživanja koja pokazuju da psi mogu da namirišu bolesti kod ljudi, ali sada je definitivno ustanovljena lista oboljenja koju pseći njuh može da osjeti, piše gheguardian.com.

Voznjacki šokirala javnost, boluje od teške bolesti

Druga teniserka svijeta Karolina Voznjacki juče je, poslije poraza od Eline Svitoline ( 5:7, 7:5, 6:3), eliminisana na završnom WTA turnira u sezoni.

Pomak u liječenju Alchajmerove bolesti

LONDON - Tim naučnika sa Univerziteta Kembridž, zajedno sa kolegama iz Švedske, otkrio je način da uništi toksične čestice u mozgu koje vode do gubitka pamćenja, odnosno pojave Alchajmerove bolesti.

Najčitanije