Bolest

U FBiH zabilježena dva slučaja legionarske bolesti

SARAJEVO - Na području Federacije BiH registrovana su dva slučaja legionarske bolesti.

Ugasite "vatrenu" bol

Žgaravica je simptom bolesti u probavnom sistemu ili neodgovarajuće prehrane koja je popraćena neugodnim žarenjem i boli iza prsne kosti. Srećom, i za nju postoji olakšanje. Povremena i blaga žgaravica nije zabrinjavajuća. Ona se liječi promjenama štetnih životnih navika i pomoću efikasnih preparata. Ako imate učestalu žgaravicu, tada treba da posjetite doktora.

Potvrđen prvi slučaj bolesti pluća zbog elektronskih cigareta

OTAVA - Kanadski zdravstveni zvaničnici potvrdili su prvi slučaj teške plućne bolesti povezane sa upotrebom elektronskih cigareta u Kanadi.

Misteriozna bolest ubija pse

OSLO - Vlasti su Norveškoj saopštile su da ne mogu da utvrde uzrok masovnog uginuća pasa u zemlji u posljednjih nekoliko dana.

Šest simptoma mentalnih bolesti

Većina ljudi ima neke male navike ili načine ponašanja za koje mislimo da su potpuno normalne, ali naučnici kažu da su ovih šest zapravo simptomi mentalnih bolesti!

Kako da izbjegnete bolest na odmoru

Svaki 30. čovjek se razboli čim prestane da radi i pokuša da se opusti, bilo da je riječ o vikendu ili godišnjem odmoru, ustanovili su holandski istraživači.

Sifilis sve češći u Evropi

Evropa se suočava sa rastućom epidemijom sifilisa čemu su doprinijele aplikacije za pronalaženje partnera i smanjen strah od Side, upozoravaju zdravstveni stručnjaci.

Vojnici u Švajcarskoj oboljeli od misteriozne bolesti

BERN - Više od 40 vojnika vojne akademije u centralnoj Švajcarskoj hospitalizovano je u četvrtak nakon što su se naglo razboleli, a četvoro je u kritičnom stanju, saopštila je švajcarska Vlada.

Oboljela od Lajmske bolesti, ujeda krpelja se ne sjeća

​DOBOJ - Sve je počelo prije šest godina kada sam izgubila sluh na desno uho, zatim su se pojavili neobični simptomi i nakon duge borbe otkriveno je da zapravo bolujem od Lajmske bolesti, ispričala je Maja Mladenović (36) iz Doboja.

Sakupljeno oko 5.000 KM za oboljelog dječaka

​TREBINJE - Na humanitarnoj aukciji slika nastalih na ovogodišnjoj umjetničkoj koloniji "Kolo", koja se u proteklih pet dana odvijala u Trebinju, prikupljeno je oko 5.000 maraka, a cjelokupni iznos biće uplaćen za liječenje dječaka Matije Darmanovića iz Trebinja, koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije.

Najčitanije