Bolivija

Predsjednica Bolivije pozitivna na COVID-19

LA PAZ - Privremena predsjednica Bolivije Žanin Anjez pozitivna je na novi korona virus, ali kako je rekla, osjeća se snažno i nastaviće da radi u izolaciji.

Vanredno stanje u Boliviji, zatvorene granice

LA PAZ - Nastojeći da spriječi dalje širenje virusa korona, bolivijska vlada je uvela vanredno stanje i zatvorila granice do daljeg.

Španija protjeruje bolivijske diplomatske službenike

MADRID - Španija će protjerati troje bolivijskih diplomatskih službenika, saopšteno je iz španskog Ministarstva spoljnih poslova.

Objaven nalog za hapšenje Eva Moralesa

SUKRE - Novi ministar unutrašnjih poslova Bolivije Arturo Muriljo objavio je nalog za hapšenje bivšeg predsjednika Eva Moralesa.

Evo Morales dobio status izbjeglice u Argentini

BUENOS AJRES - Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales nalazi se u Argentini, gdje će dobiti status izbjeglice, saopštio je danas šef argentinske diplomatije Felipe Sola.

Anjez potpisala, novi izbori bez Moralesa

LA PAZ - Samoproglašena predsjednica Bolivije Ðanine Anjez potpisala je danas zakon o održavanju novih predsjedničkih izbora na kojima bivši predsjednik Evo Morales neće moći da učestvuje.

Senat usvojio prijedlog zakona o novim izborima u Boliviji

LA PAZ - Bolivijski Senat usvojio je prijedlog zakona o održanju novih predsjedničkih izbora na kojima bivši predsjednik Evo Morales neće moći da učestvuje.

Privremena vlada Bolivije optužuje Moralesa za terorizam i pobunu

LA PAZ - Privremena vlada Bolivije optužila je bivšeg bolivijskog predsjednika Eva Moralesa za terorizam i pobunu.

Zbog litijuma organizovali državni udar u Boliviji?

Sada već bivši predsjednik Bolivije, Evo Morales, tvrdi da su SAD igrale ključnu ulogu u njegovom deponovanju i da su ogromne rezerve litijuma Bolivije bile meta državnog udara.

Moralesova kćerka odbila azil u Meksiku

LA PAZ - Kćerka bivšeg bolivijskog predsjednika Eve Moralesa, Evaliz Morales Alvarado, odbila je da napusti Boliviju i ode u Meksiko, prenio je bolivijski El Deber magazin.

Najčitanije