Bolivija

Bolivijske sukobljene strane postigle sporazum za okončanje političkog haosa

Bolivijska privremena vlada i poslanici stranke bivšeg predsjednika Eva Moralesa, koji je u egzilu u Meksiku, postigli su sporazum kasno u četvrtak o održavanju novih izbora, što bi moglo pomoći u rješavanju političke krize u toj južnoameričkoj zemlji.

Guteres šalje ličnog izaslanika u Boliviju

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres odlučio je da pošalje ličnog izaslanika u Boliviju kako bi podržao napore na pronalaženju mirnog rješenja za političku krizu u toj zemlji.

Putin: Bolivija na ivici haosa, vlada vakuum na vlasti

LA PAZ - Bolivija je na ivici haosa i postoji vakuum na vlasti nakon ostavke bivšeg predsjednika te zemlje Eva Moralesa, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Hrvat došao glave Moralesu, a pobunjenike obučavao dobro poznati Srbin

Kao i slučaju Huana Gvaida, koji se samoproglasio za predsjednika Venecuele početkom godine, iako za njega niko prije toga nije čuo, tako se i u Boliviji dogodila slična stvar.

Anjes Čavez priznali Ustavni sud i vojska, priznanje stiglo i od Amerike

LA PAZ - Ustavni sud Bolivije, kao i oružane snage te zemlje, priznali su senatorku Žanin Anjes Čavez za privremenu predsjednicu pošto je Evo Morales podnio ostavku.

Čavez samu sebe proglasila predsjednicom Bolivije

LA PAZ - Senatorka bolivijske opozicije Žanin Čavez proglasila je samu sebe privremenom predsjednicom Bolivije, a nakon ostavke Evo Moralesa.

Morales stigao u Meksiko: Spasili ste mi život

MEKSIKO SITI - Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales je stigao u Meksiko siti i zahvalio je meksičkim vlastima što su mu pružile politički azil i time, kako kaže, spasile život.

Ko je Žanin Čavez - žena koja sada vlada Bolivijom?

Nakon ostavke predsjednika Evo Moralesa i velikog dijela članova njegovog kabineta, Žanin Anjez Čavez, druga potpredsjednica Senata, privremeno će obavljati funkciju predsjednika Bolivije, do raspisivanja novih izbora.

Bolivijski ministar odbrane podnio ostavku

LA PAZ - Bolivijski ministar odbrane Havijer Zavaleta podnio je danas ostavku zbog protesta koji pogađaju tu zemlju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Meksiko odobrio azil bivšem predsjedniku Bolivije Evu Moralesu

MEKSIKO SITI - Meksiko je odobrio azil Evu Moralesu koji je danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Bolivije, prenose mediji.

Najčitanije