Bolnica

U bolnicama RS na liječenju više od 1.200 zaraženih

BANJALUKA, SARAJEVO - U RS je na bolničkom liječenju do danas je bilo 1.202 zaraženih virusom korona, najveći broj liječi se u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS (UKC RS), gdje je hospitalizovano 439 osoba, а u opštim bоlnicаmа njih 763.

Požar u kovid bolnici odnio 10 života

BUKUREŠT - Deset ljudi izgubilo je život u požaru koji je izbio na odjeljenju intenzivne njege gdje su liječeni pacijenti zaraženi virusom korona u rumunskom gradu Pjatra Nemt, javlja "Skaj njuz".

Bolnički kreveti u Doboju sve popunjeniji zbog korone

DOBOJ- Svih četrnaest kreveta u Jedinici za intenzivno liječenje u dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka" u kojima su smješteni oboljeli od korona virusa su popunjeni, a o njima brine šest ljekara i 12 medicinskih sestara i tehničara koji su prošli tromjesečnu obuku za rad sa najtežim pacijentima

Finansijska podrška za zdravstvene radnike u Bijeljini

​BIJELJINA - Grad Bijeljina, usljed teške epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona i teških uslova u kojima se ljekari bore za živote pacijenata, donio je odluku da finansijski nagradi zdravstvene radnike u Domu zdravlja i Bolnici "Sveti Vračevi", izdvojivši po 100.000 konvertibilnih maraka za ove ustanove.

Dodik otvorio objekat transfuzije u bolnici "Srbija": Pobjeda je izgraditi nešto novo

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan i direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija otvorili su večeras objekat transfuzije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Bivši profesionalni vojnici obezbjeđivaće bolnice u Makedonij

SKOPLJE - Bivši profesionalni vojnici koji još rade za Ministarstvo odbrane obezbjeđivaće bolnice za vrijeme pandemije virusa korona, izjavila je danas ministarka odbrane Sjeverne Makedonije Radmila Šekerinska tokom posjete poligonu vojske Krivolak.

Hrvatska vojska postavila šatore za bolnice u Zagrebu i Varaždinu

ZAGREB - Hrvatska vojska postavila je u petak tri šatora s grijanjem za varaždinsku Opštu bolnicu, a dva dodatna šatora u KB Dubrava u Zagrebu za ulazak i izlazak iz kovid-19 zone.

Otvorena nova kovid bolnica u Banji "Slatina"

BANJALUKA, SARAJEVO - Dodatni prostori za liječenje osoba oboljelih od kovida-19 otvoreni su u Banji "Slatina" kod Banjaluke, gdje je već premješteno oko 100 pacijenata.

Donacija bolnici u Trebinju od Crvenog krsta

TREBINJE- Predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske Brano Dursun uručio je ispred ove organizacije Bolnici Trebinje sanitetski materijal, u kojem su sadržane hirurške kaljače i kape, kao i prehrambene artikle za kojim su, zbog povećanja pacijenata, povećane i potrebe.

Najčitanije