Bolnica

Opšta bolnica u Sanskom Mostu dovedena na ivicu egzistencije

SANSKI MOST - Opća bolnica u Sanskom Mostu dovedena je na rub egzistencije i dalje ne može funkcionisati zbog maćehinskog odnosa Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

U Beogradu popunjeni kapaciteti, pacijente šalju u druge gradove

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog popunjenih kapaciteta kovid bolnica u Beogradu više desetina pacijenata zbrinuto u bolnicama u Požarevcu, Smederevu i Mladenovcu.

Bolnici u Novoj Bili odobren projekt "kovid bolnica"

Hrvatska bolnica "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Bili dobila je danas saglasnost Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ) za provođenje projekta "kovid bolnica".

Nakon više od četiri mjeseca bolnica u Ðenovi "kovid fri"

ÐENOVA - Nakon više od četiri mjeseca od početka krize s virusom COVID-19 u regionu Ligurija na sjeveru Italije, bolnica "San Martino" u Ðenovi zvanično je od danas "kovid fri", odnosno bez pacijenata oboljelih od tog virusa.

Testiranje na koronu čeka dozvolu Ministarstva zdravstva USK

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću posjeduje aparat za testiranje uzoraka na virus korona, ali njega nije moguće staviti u funkciju bez odgovarajuće dozvole i odobrenja Ministarstva zdravstva USK.

Bolnica u Bijeljini dobila sedam respiratora

BIJELJINA - Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini danas je predato sedam respiratora nabavljenih u donatorskoj akciji "Respirator za Srpsku".

Virus ušao u dvije bolnice u Zagrebu

ZAGREB - Virus korona je ušao u dvije zagrebačke bolnice, a zaraženo je pet radnika i 16 pacijenata, javlja Index.hr.

Inspekcija u bolnici u kojoj se porodila Bobana Momčilović Veličković

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gdje se porodila srpska zlatna olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, a koja je juče preminula u 31. godini života u Kliničkom centru Srbije.

Klinike u EU obučavaju rezervnu radnu snagu za drugi talas zaraze

BERLIN - Bolnice u EU se pripremaju za drugi talas zaraze virusom korona time što obučavaju rezervnu radnu snagu i bivaju mobilnije organizovane.

Zeljković: "Balkan Global" uplatio preostali novac za mobilnu bolnicu

BANJALUKA - Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je danas da je firma "Balkan Global" uplatila na račun Instituta preostali novac za mobilnu bolnicu koja je nabavljana za Republiku Srpsku.

Najčitanije