Bomba

Bačena eksplozivna naprava na kafić na Dolac Malti

SARAJEVO - Stanare sarajevske ulice Marka Marulića u opštini Novo Sarajevo uznemirila je eksplozija koja je odjeknula u ranim jutarnjim satima.

Sumnjivo vozilo na Jelisejskim poljima, robot traži bombu

PARIZ - Jedinica francuske policije za uništavanje bombi koristila je danas na Jelisejskim poljima psa tragača i robota kako bi istražila sumnjivo vozilo parkirano u tom pariskom bulevaru, javlja Rojters pozivajući se na očevica.

Evakuacija sudova u Tuzli zbog dojava o postavljenoj bombi

TUZLA - Nepoznato lice uputilo je prijavu da je u prostorijama Kantonalnog suda u Tuzli postavljena eksplozivna naprava, potvrdio je Srni portprol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Uklonjena avio-bomba iz rijeke Sane

NOVI GRAD - Tim za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite danas je iz korita rijeke Sane u Novom Gradu uklonio avio-bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata, koja je zatim neutralisana u napuštenom kamenolomu u Petkovcu.

Okončana drama u Zenici, muškarac predao bombu

ZENICA - Muškarac B.N. koji je u ponedjeljak tokom cijelog dana prijetio da će aktivirati bombu i tako sprečavao deložaciju iz stana na adresi Odmut broj 9 u Zenici, sinoć je u 23:00 sata predao bombu pripadnicima MUP-a ZDK-a.

Muškarac u Zenici prijeti aktivacijom bombe zbog deložacije

ZENICA - U zeničkom naselju Odmut odvija se prava drama nakon što je korisnik stana A. B., koji je danas trebao biti deložiran, zaprijetio aktivacijom bombe ukoliko deložacija bude realizovana.

Spriječena planirana likvidacija u Baru

PODGORICA - Crnogorska policija spriječila je danas u Baru planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane naprave koja je sadržala oko pola kilograma eksploziva.

Pronađena bomba pored džamije u Mostaru

MOSTAR - U mostarskom naselju Dračevice sinoć je pronađena ručna bomba pored džamije.

Žena poginula u eksploziji kašikare, uhapšen bombaš

ORAŠJE - Krim-policija uhapsila je šezdesetjednogodišnjeg I.M. iz Ugljare, opština Orašje, za kojeg je utvrdila da je bacio bombu od koje je poginula šezdesetsedmogodišnja žena, potvrđeno je "Nezavisnim".

U Nagasakiju obilježena 73. godišnjica atomskog bombardovanja

TOKIO - U japanskim gradu Nagasakiju danas je obilježena 73.godišnjica otkako su američke vazdušne snage bacile atomsku bombu na taj grad, usmrtivši 74.000 ljudi.

Najčitanije