Bomba

Dojava o bombi u džamiji u Njemačkoj

KELN - U njemačkom gradu Ahenu, u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, elektronskim putem poslata je dojava o bombi u džamiji.

Pismo-bombu poslao iznuđivač tražeći bitkoine

HAG - Prvu pismo-bombu koja je eksplodirala u kancelariji za sortiranje pošte banke Abnm Amro u Amsterdamu poslao je iznuđivač koji je zahtijevao isplatu u bitkoinima, saopšteno je iz policije.

Na gradilištu u Rijeci pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata

RIJEKA - Na gradilištu stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu bivše fabrike odjeće RIO u Rijeci u ponedjeljak je pronađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata.

Disidenti zakačili bombu za kamion i poslali za Britaniju

BELFAST - Policija Sjeverne Irske pronašla je bombu zakačenu na teretni kamion u okrugu Arma, koju su postavili disidentski republikanci i koja je trebalo da bude prevezena u Britaniju preko Irskog mora, saopšteno je iz policije.

Putnica prijetila da će se raznijeti bombom, avion prinudno sletio

MOSKVA - Avion ruske kompanije "S7" prinudno je sletio na moskovski aerodrom Domodedovo zbog incidenta sa jednom putnicom.

Ugašena stranica sa koje su poslate dojave o bombama u Rusiji

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da je ugasila internet stranicu "Startmejl", registrovanu u Holandiji, sa koje su od novembra poslate hiljade lažnih dojava o bombama u sudovima, školama, bolnicama, tržnim centrima i drugim objektima širom Rusije.

Deaktivirana stara bomba u Kelnu

KELN - Njemački stručnjaci deaktivirali su danas bombu iz Drugog svjetskog rata pronađenu na gradilištu u Kelnu, zbog čega je evakuisano nekoliko hiljada zaposlenih u lokalnim kancelarijama i poremećen željeznički i brodski saobraćaj.

Velika evakuacja u Kelnu zbog stare bombe

BERLIN - U njemačkom gradu Klenu danas će biti evakuisane željeznička stanica, zgrada opere, jedna televizijska stanica i nekoliko stanova zbog deaktiviranja neeksplodirane američke bombe iz Drugog svjetskog rata.

Bombom oštetio automobile i kuću pa lažno prijavio druge

BILEĆA - Muškarac čiji su inicijali V.P. (28) osumnjičen je da je aktivirao ručnu bombu u blizini svoje porodične kuće u Bileći i tom prilikom oštetio dva automobila i jednu porodičnu kuću, a potom prijavio policiji da su eksplozivnu napravu bacili nepoznati počinioci.

Deaktivirane bombe iz Drugog svjetskog rata u Dortmundu

BERLIN - U Dortmundu su danas uspješno deaktivirane dvije bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata, nekoliko sati nakon što su hiljade ljudi evakuisane iz okolnih oblasti, saopštili su zvaničnici.

Najčitanije