Bombaš

Krvavo vjenčanje u Kabulu: Ubijeno 63 svatova, više od 180 ranjenih

KABUL - Najmanje 63 osobe su ubijene, a 182 je ranjeno sinoć u napadu bombaša samoubice na svadbi u Kabulu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

Žena se raznijela sa sedam kilograma eksploziva, devet mrtvih

DERA ISMAIL KAN - Ženski bombaš samoubica, pripadnica pakistanskih Talibana, raznijela se ispred bolnice u Pakistanu.

Bombaši samoubice napali zgradu Ministarstva spoljnih poslova Libije

TRIPOLI - U samoubilačkom bombaškom napadu na libijsko Ministarstvo spoljnih poslova u Tripoliju ubijene su tri osobe, izjavili su bezbjednosni zvaničnici.

Bombaš samoubica napao NATO konvoj, ubio 11 djece

Jedanaestoro djece poginulo je u napadu bombaša samoubice na NATO konvoj u avganistanskoj pokrajini Kandahar na jugu zemlje.

U samoubilačkim napadima u Damasku 16 poginulih

DAMASK - Najmanje 16 osoba je poginulo u dvostrukom samoubilačkom napadu izvedenom kod policijske stanice u južnom dijelu sirijske prestonice Damaska, javili su sirijski državni mediji i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Raste broj žrtava napada u Iraku

BAGDAG - Broj poginulih usljed napada bombaša samoubica u gradu Nasirija na jugu Iraka porastao je na 74 osobe, više od 80 je ranjeno, a među poginulima je sedam Iranaca, javlja AFP.

Bombaš-samoubica sa Kosova poginuo u Siriji

PRIŠTINA - Bljerim Podvorica iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji i on je treći bombaš-samoubica koji je na ratišta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova, prenosi RTS.

Bombaš se raznio u Kabulu, ID preuzela odgovornost

KABUL - Avganistanske vlasti saopštile su danas da se bombaš samoubica raznio u blizini predsjedničke palate i vladinih institucija u prestonici Kabulu, za šta je odgovornost preuzela ekstremistička Islamska država preko njihove novinske agencije Amak.

Osumnjičeni za napad državljanin Rusije rođen u Kirgistanu

MOSKVA - Za eksploziju u metrou u Sankt Peterburgu odgovoran je državljanin Rusije porijeklom iz Centralne Azije, izjavio je danas visoki kazahstanski bezbjednosni zvaničnik Nurgali Bilisbekov, dodajući da osumnjičeni nije iz Kazahstana.

Najčitanije