Bombardovanje

Skat: Zalutala NATO bomba tragično ugasila tri nedužna života

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat danas je izrazio saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i NATO bombardovanja, navodeći kako je "zalutala NATO bomba tragično ugasila tri života nedužnih pacijenata" u bolnici "Dragiša Mišović".

Koalicija predvođena SAD bombarduje naselja, ima civilnih žrtava

DAMASK - Koalicija predvođena vojskom SAD izvršila je napad u naselju As Susa u sirijskoj pokrajini Deir ez Zor, u kojem je bilo civilnih žrtava, javila je sirijska državna televizija.

Izraelci bombarduju Gazu

GAZA - Izraelska avijacija bombarduje Pojas Gaze, saopštila je pres-služba vojske ove bliskoistočne države.

Zeman: Bombardovanje Jugoslavije bilo greška

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman izjavio je da je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije bilo greška i da sada ne treba tražiti alibi da bi se to opravdalo.

Objavljeni snimci ruskog bombardovanja terorista u Siriji

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video snimak napada ruskog vojnog vazduhoplovstva na objekte terorista u sirijskoj provinciji Idlib.

Objavljeni snimci izraelskog bombardovanja Sirije

HAMA - Na internetu su se pojavili video-snimci raketa kojima je, kako se pretpostavlja, izraelska avijacija gađala provinciju Hamu.

Srpska broji žrtve osiromašenog uranijuma

BEOGRAD - Od 2008. godine do danas samo u opštini Kalinovik, koja ima oko 2.000 stanovnika, od bolesti koje se dovode u vezu sa Nato bombardovanjem Republike Srpske umrlo je 56 ljudi, a sa nekim od oblika malignog oboljenja trenutno se bori još njih 24.

U oktobru prve tužbe zbog bolesti izazvanih bombardovanjem

BEOGRAD - Predsjednik Udruženja građana "Osiromašeni uranijum" Sreto Nogo, koji je pokrenuo inicijativu da se tuže zemlje NATO i da građani dobiju odštetu, izjavio je da očekuje da prve tužbe budu napisane u oktobru.

Izrael ispalio 140 raketa na područje Gaze

GAZA - Izraelske odbrambene snage ispalile su 140 projektila na područje Gaze tokom serije vazdušnih napada.

Požare će gasiti bombardovanjem iz vazduha?

Grčku, Švedsku i Kaliforniju brojni šumski požari poharali su ove godine. Prošle godine je Kalifornija imala najgoru sezonu požara otkad postoje mjerenja, a čini se da ni ove godine neće biti puno bolje.

Najčitanije