Bombardovanje

Otkriveno najtajnije kinesko oružje koje im je "pružilo" NATO bombardovanje Srbije?

Nekoliko godina ranije nego što se predviđalo, NR Kina uvrstila je u puni borbeni arsenal svojih oružanih snaga nevidljivi borbeni avion J-20. Kineska agencija "Sinhua" navodi da kineska vojska još uvijek radi na treninzima pilota, ali to je više manje to, Kina u svojim redovima ima borbeni avion sa stelt tehnologijom pete generacije.

Bombardovanje Srbije na filmskom platnu, pregovara se sa Džoni Depom

Početkom marta, na više od 100 lokacija u Srbiji sa Kosovom i Metohijom, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, ali i širom Balkana, počeće snimanje dokumentarnog filma o posljedicama bombardovanja 1999. godine.

Ruski aktivista poginuo u Siriji tokom bobardovanja koalicije predvođene SAD

DAMASK - Aktivista "Druge Rusije" Kiril Ananjev poginuo je u Siriji tokom bombardovanja američke koalicije, saopštio je koordinator organizacije Aleksandar Averin.

"Nada da će tužba protiv NATO biti podignuta do kraja godine"

NIŠ - Niški advokat Srđan Aleksić, koji će predvoditi međunarodni tim za pisanje tužbe protiv 19 zemalja članica NATO koje su 1999. godine bombardovale Srbiju, izjavio je da se nada da će tužba biti podnesena do kraja godine.

U napadu avijacije SAD poginulo oko 100 sirijskih vojnika

DAAMSK - Oko 100 pripadnika sirijske vojske poginulo je prilikom napada avijacije američke koalicije za borbu protiv terorista, javila je televizija ABC, pozivajući se na neimenovani izvor.

Izrael bombardovao Damask

DAMASK - Oružane snage Sirije potvrdile su da je Izrael ispalio nekoliko raketa klase "zemlja—zemlja" na objekte u području Džemrije u blizini Damaska, javila je agencija SANA.

Bivši ministar odbrane SAD-a žali zbog bombardovanja Jugoslavije

BEOGRAD - Bivši ministar odbrane SAD Vilijam Peri izjavio je u Moskvi da žali što su snage NATO-a sa SAD na čelu bombardovale Jugoslaviju 1999. godine.

Kongres SAD odao posljednju počast generalu koji je bombardovao Srbe

VAŠINGTON - Kongres Sjedinjenih Američkih Država odao je prošle sedmice posljednju počast generalu američkih vazdušnih snaga Majklu Čarlsu Šortu koji je planirao i vodio operaciju "Namjerna sila“ koju je NATO proveo protiv Vojske RS u Bosni i Hercegovini 1995. godine, saznaje Fena.

I Republika Srpska će tužiti članice NATO zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom

BANJALUKA - Republika Srpska će se pridružiti tužbi protiv članica NATO zbog izazivanja humanitarne i ekološke katastrofe tokom i poslije bombardovanja Srpske projektilima sa osiromašenim uranijumom, koju iz istih razloga priprema Srbija.

Šta je Tramp zaista rekao o bombardovanju Jugoslavije?

Donald Tramp, sadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, dao je intervju kao uticajni biznismen 1999. godine za CNN, u emisiji kod poznatog TV voditelja Lerija Kinga

Reklame

Najčitanije