Bombardovanje

"SAD treba da isplate kompenzaciju Srbiji za bombardovanje"

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bombardovanjem, najprije, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svjetskog rata.

Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Saudijci bombardovali zatvor u Jemenu, najmanje 60 mrtvih

DAMAR - U nizu saudijskih vazdušnih napada na zatvor u sjevernom Jemenu poginulo je najmanje 60 zatvorenika privrženih međunarodno priznatoj vladi, objavili su pobunjenici iz redova Huta, etničke zajednice šiitskih muslimana u toj zemlji.

Dodik: Srbi ne mogu zaboraviti NATO bombardovanje

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je bolno sjećanje na NATO bombardovanje Republike Srpske 1995. godine, kada je najveća vojna alijansa u istoriji ikada odlučila da bombarduje mali narod, nalazeći neke navodne humanitarne razloge za nehumana postupanja.

Čubrilović: NATO bombardovanje nikome više da se ne desi

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je period NATO bombardovanja Srpske 1995. godine bio težak i izrazio nadu da se to više nikome nikada neće desiti.

Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju

VARVARIN - Prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čovjeka koji je stradao u bombardovanju.

Stoltenberg tvrdi da je bombardovanje Srbije bilo legitimno i neophodno

BEOGRAD - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da je "istorija pokazala da je bombradovanje SR Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno i legitimno jer je zaustavilo nasilje, a izbjeglice su mogle da se vrate kući".

Najžešće bombardovanje u Siriji u posljednjih 15 mjeseci

ŽENEVA - Škole, medicinski objekti i stambena područja na severozapadu Sirije koji su pod kontorolom pobunjenika, pogođeni su najžešćim bombardovanjem barel bombama u posljednjih 15 mjeseci, izjavio je danas "Reuters" regionalni humanitarni koordinator Ujedinjenih nacija Panos Mumcis.

Američki novinar se izvinio u ime svoje države za bombardovanje RTS-a

BEOGRAD - Američki istraživački novinar Džeremi Skejhil izvinio se u ime svoje države zbog toga što je "tokom NATO bombardovanja hladnokrvno ubila 16 radnika RTS-a".

Najčitanije