Bombardovanje

Prve tužbe zbog osiromašenog uranijuma krajem avgusta

Advokat Srđan Aleksić najavio je danas da će prve tužbe oboljelih od karcinoma, sa predstavljanjem medicinskih dokaza da je uzročnik bolesti osiromašeni uranijum bačen na Srbiju u NATO bombardovanju, biće predate nacionalnim sudovima krajem avgusta ili početkom septembra.

Prve tužbe žrtava NATO bombardovanja pred sudovima u Srbiji

Italijanski i srpski advokati Anđelo Fjore Tartalja i Srđan Aleksić najavili su prve tužbe žrtava NATO bombi pred višim sudovima u Srbiji, poslije 21 godinu od NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom.

Nestorović: U bombardovanju SRJ i Srba u Bosni koristili Tesline zrake smrti

Gostujući u jednoj od emisija TV Hepi, član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv virusa korona, prof. dr Branimir Nestorović je iznio tvrdnje da su američki avioni tokom sukoba u BiH, bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, kao i tokom raketiranja Iraka, koristili oružje napravljeno na osnovu Teslinih nacrta.

Novak Đoković prvi put pokazao sklonište u kojem se krio od NATO-a

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković dao je intervju američkom novinaru Grejemu Bejsindžeru, u kojem je prvi put otkrio sklonište u Beogradu kojem su se s porodicom krio tokom NATO bombardovanja.

Rusija kritikovala UN zbog bombardovanja Srbije

TALIN - Predstavnik Rusije pri Ujednijenim nacijama Vasilin Nebenzja kritikovao je danas na sjednici Savjeta bezbjednosti svjetsku organizaciju zbog konflikta u bivšoj Jugoslaviji i bombardovanja Srbije.

Udruženje novinara RS razočarano: Niko nije odgovarao za smrt 16 radnika RTS-a

BANJALUKA - Udruženje novinara Republike Srpske krajnje je razočarano što ni 21 godinu od ubistva 16 medijskih radnika Radio-televizije Srbije nijedan pripadnik NATO-a koji je naredio i izvršio ovaj zločin nije izveden pred sud.

Odata pošta pilotima, braniocima Beograda

BEOGRAD - Polaganjem vijenaca kod Spomenika pilotima braniocima Beograda danas je obilježeno 79 godina od bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, kada je počeo napad nacističke Njemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svjetskom ratu.

Nijemci zasuli grad bombama: 79 godina od bombardovanja Beograda

BEOGRAD - Danas se navršava 79 godina od kada je nacistička Njemačka, bez objave rata, bombardovala Beograd, čime je u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji počeo Drugi svjetski rat.

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, s velikim pijetetom treba sjetiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

Tači provocira Srbe na dan bombardovanja Jugoslavije

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas, povodom godišnjice NATO bombardovanja, da su građani Kosova vječno zahvalni Sjevernoatlantskom paktu zbog akcije 1999. godine koja je rezultirala odlaskom srpske administracije, vojske i policije.

Najčitanije