Bombardovanje

Srpska broji žrtve osiromašenog uranijuma

BEOGRAD - Od 2008. godine do danas samo u opštini Kalinovik, koja ima oko 2.000 stanovnika, od bolesti koje se dovode u vezu sa Nato bombardovanjem Republike Srpske umrlo je 56 ljudi, a sa nekim od oblika malignog oboljenja trenutno se bori još njih 24.

U oktobru prve tužbe zbog bolesti izazvanih bombardovanjem

BEOGRAD - Predsjednik Udruženja građana "Osiromašeni uranijum" Sreto Nogo, koji je pokrenuo inicijativu da se tuže zemlje NATO i da građani dobiju odštetu, izjavio je da očekuje da prve tužbe budu napisane u oktobru.

Izrael ispalio 140 raketa na područje Gaze

GAZA - Izraelske odbrambene snage ispalile su 140 projektila na područje Gaze tokom serije vazdušnih napada.

Požare će gasiti bombardovanjem iz vazduha?

Grčku, Švedsku i Kaliforniju brojni šumski požari poharali su ove godine. Prošle godine je Kalifornija imala najgoru sezonu požara otkad postoje mjerenja, a čini se da ni ove godine neće biti puno bolje.

Akcija koalicije: Najmanje 30 mrtvih u bombardovanju u Siriji

DAMASK - Avion međunarodne koalicije koju predvode SAD gađao je dva naselja u sirijskoj sjeveroistočnoj provinciji Deir ez Zor, a u bombardovanju je poginulo više od 30 ljudi, javili su danas lokalni mediji.

Uskoro prve tužbe građana protiv članica NATO

NIŠ - Prve tužbe srpskih građana oboljelih od karcinoma protiv zemalja članica NATO koje su bombardovale Srbiju osiromašenim uranijumom treba očekivati tokom jeseni, rečeno je danas u Nišu na Međunarodnom simpozijumu "Posljedice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999".

Osnovano tijelo za utvrđivanje posljedica NATO bombardovanja

BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su u Beogradu Sporazum o osnivanju zajedničkog, međuresornog tijela za utvrđivanje posljedica NATO bombardovanja Srbije po zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Izraelska avijacija bombarduje Pojas Gaze

GAZA - Izraelska avijacija bombarduje objekte u Pojasu Gaze nakon masovnog granatiranja Palestinaca, saopštila je vojska Izraela.

Počinje s radom Komisija za utvrđivanje posljedica NATO bombardovanja

BEOGRAD - Poslije odluke Narodne skupštine Srbije da se formira Komisija za utvrđivanje posljedica bombardovanja, napravljen je prvi korak. Predloženi su članovi tog tijela i, kako kažu, čim poslanici potvrde sastav, počeće da rade.

Gojković: Dokazati uticaj NATO bombardovanja na porast malignih oboljenja

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je uvjerenje da će suštinskim i posvećenim radom poslanika biti dokazano da je NATO bombardovanje Srbije osiromašenim uranijumom 1999. godine uticalo na porast malignih oboljenja kod građana.

Najčitanije