Bombardovanje

Raketni napad na iračku bazu, povrijeđena četiri vojnika

TIKRIT - Četiri iračka vojnika povrijeđena su danas u napadu na iračku vazdušnu bazu Balad u kojoj su smještene američke snage, saopštila su dva vojna izvora.

U raketnom napadu pogođena škola, osmoro mrtvih

DAMASK - Najmanje osam civila, među kojima petoro djece, poginulo je danas u raketnom udaru na školu na sjeverozapadu Sirije, saopštili su opozicioni aktivisti.

Izraelski avioni bombardovali fabriku oružja u Pojasu Gaze

GAZA - Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros fabriku oružja u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili raketu na Izrael, saopštila je vojska.

Iz Sirije ispaljene rakete na Izrael

DAMASK - Izraelska vojska saopštila da je presrela četiri rakete ispaljene iz Sirije, zbog čega su se oglasile sirene. Ubrzo poslije toga su se čule eksplozije u Damasku.

Bivši ruski premijer: Pogriješili smo što Srbiji nismo dali S-300

MOSKVA - Sergej Stepašin, bivši ruski premijer, smatra da je njegov prethodnik Jevgenij Primakov, čija je bista otkrivena u Ruskom domu u Beogradu, udario temelje za današnje dobre odnose Rusije i Srbije.

"Uranijum iz NATO bombi ubijaće ljude decenijama"

BEOGRAD - Predsjednik italijanskog Udruženja "Vojna opservatorija" Domeniko Leđero tvrdi će da će uranijum iz NATO bombi, kojima je 1999. godine bombardovana SR Jugoslavija, decenijama ubijati ljude.

"SAD treba da isplate kompenzaciju Srbiji za bombardovanje"

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bombardovanjem, najprije, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svjetskog rata.

Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Saudijci bombardovali zatvor u Jemenu, najmanje 60 mrtvih

DAMAR - U nizu saudijskih vazdušnih napada na zatvor u sjevernom Jemenu poginulo je najmanje 60 zatvorenika privrženih međunarodno priznatoj vladi, objavili su pobunjenici iz redova Huta, etničke zajednice šiitskih muslimana u toj zemlji.

Najčitanije