Bombardovanje

Bivši ruski premijer: Pogriješili smo što Srbiji nismo dali S-300

MOSKVA - Sergej Stepašin, bivši ruski premijer, smatra da je njegov prethodnik Jevgenij Primakov, čija je bista otkrivena u Ruskom domu u Beogradu, udario temelje za današnje dobre odnose Rusije i Srbije.

"Uranijum iz NATO bombi ubijaće ljude decenijama"

BEOGRAD - Predsjednik italijanskog Udruženja "Vojna opservatorija" Domeniko Leđero tvrdi će da će uranijum iz NATO bombi, kojima je 1999. godine bombardovana SR Jugoslavija, decenijama ubijati ljude.

"SAD treba da isplate kompenzaciju Srbiji za bombardovanje"

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bombardovanjem, najprije, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svjetskog rata.

Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Saudijci bombardovali zatvor u Jemenu, najmanje 60 mrtvih

DAMAR - U nizu saudijskih vazdušnih napada na zatvor u sjevernom Jemenu poginulo je najmanje 60 zatvorenika privrženih međunarodno priznatoj vladi, objavili su pobunjenici iz redova Huta, etničke zajednice šiitskih muslimana u toj zemlji.

Dodik: Srbi ne mogu zaboraviti NATO bombardovanje

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je bolno sjećanje na NATO bombardovanje Republike Srpske 1995. godine, kada je najveća vojna alijansa u istoriji ikada odlučila da bombarduje mali narod, nalazeći neke navodne humanitarne razloge za nehumana postupanja.

Čubrilović: NATO bombardovanje nikome više da se ne desi

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je period NATO bombardovanja Srpske 1995. godine bio težak i izrazio nadu da se to više nikome nikada neće desiti.

Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju

VARVARIN - Prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čovjeka koji je stradao u bombardovanju.

Stoltenberg tvrdi da je bombardovanje Srbije bilo legitimno i neophodno

BEOGRAD - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da je "istorija pokazala da je bombradovanje SR Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno i legitimno jer je zaustavilo nasilje, a izbjeglice su mogle da se vrate kući".

Najčitanije