Bombardovanje

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, s velikim pijetetom treba sjetiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

Tači provocira Srbe na dan bombardovanja Jugoslavije

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas, povodom godišnjice NATO bombardovanja, da su građani Kosova vječno zahvalni Sjevernoatlantskom paktu zbog akcije 1999. godine koja je rezultirala odlaskom srpske administracije, vojske i policije.

21 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije

BEOGRAD - Danas je 21 godina od početka nelegalne agresije NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine, u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja poginulo oko 2.500 ljudi, dok su teško oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, vjerski objekti i spomenici kulture.

Američki profesor: "Sijao" sam priče o bombardovanju Jugoslavije

BEOGRAD - Jedan od uticajnih savremenih istoričara i profesor na Univerzitet Jejl, Semjuel Mojn, kaže da je za vrijeme bombarodavnja Jugoslavije radio u Bijeloj kući kao stažista i da je "sijao" priče objavljivane u "Washington postu".

Izraelska avijacija nastavila s bombardovanjem Gaze

GAZA - Izraelski vojni avioni nastavljaju s napadima na pojas Gaze.

Amerikanci prošle godine bacili više bombi na Avganistan nego ikada

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države bacile su tokom 2019. godine na Avganistan više bombi nego bilo koje godine prije, odnosno od kada Pentagon, od 2006. godine vodi evidenciju.

Raketni napad na iračku bazu, povrijeđena četiri vojnika

TIKRIT - Četiri iračka vojnika povrijeđena su danas u napadu na iračku vazdušnu bazu Balad u kojoj su smještene američke snage, saopštila su dva vojna izvora.

U raketnom napadu pogođena škola, osmoro mrtvih

DAMASK - Najmanje osam civila, među kojima petoro djece, poginulo je danas u raketnom udaru na školu na sjeverozapadu Sirije, saopštili su opozicioni aktivisti.

Izraelski avioni bombardovali fabriku oružja u Pojasu Gaze

GAZA - Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros fabriku oružja u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili raketu na Izrael, saopštila je vojska.

Iz Sirije ispaljene rakete na Izrael

DAMASK - Izraelska vojska saopštila da je presrela četiri rakete ispaljene iz Sirije, zbog čega su se oglasile sirene. Ubrzo poslije toga su se čule eksplozije u Damasku.

Najčitanije