Bombardovanje Jugoslavije

Predstavljen izvještaj o posljedicama NATO bombardovanja

BEOGRAD - Naučno-medicinska studija koju je Komisija za utvrđivanje istraživanja posledica NATO bombradovanja uradila sa Institutom za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" pokazala je da kod djece u uzrasnoj grupi od 5 do 9 godina, a koja su rođena poslije 1999. godine, postoji određena tendencija rasta obolijevanja od malignih bolesti.

Zeman: Bombardovanje Jugoslavije bilo greška

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman izjavio je da je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije bilo greška i da sada ne treba tražiti alibi da bi se to opravdalo.

Šta je Tramp zaista rekao o bombardovanju Jugoslavije?

Donald Tramp, sadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, dao je intervju kao uticajni biznismen 1999. godine za CNN, u emisiji kod poznatog TV voditelja Lerija Kinga

Osamnaest godina od smrti male Milice Rakić

BEOGRAD - Mala Milica Rakić (3) poginula je 17. aprila 1999. godine u Batajnici tokom NATO bombardovanja, kada je geler od rasprskavajuće bombe uletio u kupatilo i pogodio djevojčicu u glavu dok je sjedila na noši.

Američki pilot Srbinu: Da su vam avioni bili ispravni malo ko od nas bi se vratio živ

BEOGRAD - Student iz Nove Varoši Milenko Gordić nedavno je proputovao po cijelim Sjedinjenim Američkim Državama.

Crnogorska vojska zabranila odavanje počasti žrtvama NATO bombardovanja

PODGORICA - Pripadnici Vojske Crne Gore spriječili su danas delegaciju crnogorske partije Demos da u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu položi cvijeće na spomenik vojniku Saši Stojiću, prvoj žrtvi NATO agresije u Crnoj Gori, potvrdio je član Izvršnog odbora Demos Vladislav Dajković.

Vučić: Srbija nikada neće tražiti da uđe u NATO; Dodik: Kako zaboraviti?

BEOGRAD - U Grdeličkoj klisuri u Srbiji danas je obilježen Dan sjećanja na stradale u NATO bombardovanju 1999. godine. Centralnu ceremoniju u Grdeličkoj klisuri predvodio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, a prisustvao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović.

Skoro dvije trećine Srba ne prihvata izvinjenje NATO-a

BEOGRAD - Članstvo Srbije u NATO podržalo bi 11 odsto građana Srbije, pet odsto je neodlučno, a 84 odsto je protiv, saopštio je Institut za evropske poslove.

Najčitanije