Bombardovanje SRJ

Godišnjica NATO agresije: "Obaveza Srbije da oprosti, ali nikad da zaboravi"

BEOGRAD - Posao i obaveza Srbije je da oprosti, ali je i obaveza da nikada ne zaboravi, i zato ćemo gajiti kulturu sećanja, nećemo se stideti žrtava, već ponositi onim što je Srbija činila da sačuva svoju slobodu, svoja ognjišta i zemlju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom 22. godišnjice početka NATO agresije.

Udruženje novinara RS razočarano: Niko nije odgovarao za smrt 16 radnika RTS-a

BANJALUKA - Udruženje novinara Republike Srpske krajnje je razočarano što ni 21 godinu od ubistva 16 medijskih radnika Radio-televizije Srbije nijedan pripadnik NATO-a koji je naredio i izvršio ovaj zločin nije izveden pred sud.

Skup u Rimu: Italijani i Srbi su žrtve NATO bombardovanja

RIM - U Italiji je održan skup posvećen posljedicama korišćenja osiromašenog uranijuma, na kojem je učestvovala i srpska delegacija, a sa koje je poručeno da je vrijeme da se čuje istina i da NATO nikada više ne bi smio da koristi osiromašeni uranijum.

"Bombardovanje Srbije je politička greška, kao i nezavisnost Kosova"

BEOGRAD - Politički teoretičar Serđo Romano izjavio je da je bombardovanje Srbije politička greška i da nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, baš kao i što je nezavisnost Kosova greška.

"Noćni vukovi" odali počast žrtvama NATO agresije

Povodom dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja, ruski bajkeri "Noćni vukovi", na čelu sa svojim liderom Aleksandrom Zaldastanovim Hirurgom, odali su danas ispred Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije.

"Bombardovanje Jugoslavije presedan i pravno neutemeljena agresija"

BEOGRAD - Bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije bilo je presedan i pravno neutemeljena agresija, saglasili su se učesnici međunarodne naučne konferencije "NATO agresija:20 godina kasnije".

Srpski stručnjaci traže da se prikupe dokazi za tužbu protiv NATO

BEOGRAD - Grupa stručnjaka uputila je zahtjev Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije da bude formirana nezavisna komisija za utvrđivanje posljedica bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, pišu beogradske "Večernje novosti".

Najčitanije