Borbeno Vozilo

Mađarska uvodi njemački gusjeničar Rajnmetal Lynx

Potpisivanjem sporazuma u njemačkom mjestu Unterlüß u Donjoj Saskoj, oko 80 kilometara južno od Hamburga, Mađarska je 17. avgusta 2020. godine zakoračila u još jedno poglavlje obnove svojih vojnih sposobnosti.

"Miloš" prošao sva ispitivanja

Uvođenjem višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 "Miloš", proizvoda domaćeg znanja i pameti, u naoružanje naših jedinica značajno će biti unapređene operativne sposobnosti Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Počela proizvodnja nove serije: Šta sve može "Lazar tri"

U Srbiji je u toku izrada novih serija domaćeg višenamjenskog oklopnog borbenog vozila točkaša "Lazar tri" za potrebe Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Srbija povećava proizvodnju borbenih vozila Lazar 3

Vojska Srbije ima 12 a oružane snage Hrvatske 126 savremenih borbenih oklopnih točkaša. To je jedan od glavnih razloga zašto se u Beogradu najavljuje dodatna proizvodnja takvih vozila i govori o naoružavanju regiona.

Predstavljeno novo oklopno borbeno vozilo M-20 MRAP 6x6

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas prikazu karakteristika i mogućnosti novog oklopnog borbenog vozila M-20 MRAP 6x6 u pogonu preduzeća „Zastava TERVO“ iz Kragujevca.

Vozilo pješadije T-15 Armata dobija pametnu municiju

Novo teško borbeno vozilo pješadije T-15 „Armata“ sa borbenim modulom "Kinžal" i topom kalibra 57 milimetara dobiće visokopreciznu vođenu artiljerijsku municiju, kao i municiju sa "pametnim" daljinskim detonacijskim sistemom.

Srpska kompanija pravi borbeno vozilo "bez premca u svijetu"

BEOGRAD - Kompanija namjenske industriije "Srboauto" iz Ostružnice kod Beograda privodi kraju radove na razvoju višenamjenskog borbenog vozila "kurjak".

Najčitanije