Borci

Zvaničnici položili vijence na spomenik palim borcima u Stričićima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić položili su danas vijence na spomenik palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Stričićima kod Banjaluke, u okviru manifestacije "Kočićev zbor".

Cvijeće za pale borce u Trebinju

TREBINJE- Povodom 27. jula, Dana ustanka naroda BiH u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, delegacije Grada Trebinja, trebinjskog SUBNOR-a i Gradske organizacije Socijalističke partije Trebinje, položile su danas cvijeće na spomenike palim borcima iz toga rata, kao i poginulim borcima iz tih krajeva u proteklom Odbrambeno- otadžbinskom ratu.

Deportovani bh. ratnici iz Sirije u pritvoru

SARAJEVO - Osumnjičene osobe koje su transportovane u BiH, pod istragom su zbog krivičnih djela organizovanja terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nikad viđeno u MMA: Nokautirali jedan drugog u isto vrijeme

Ovo sigurno niste vidjeli u MMA! Dvojica boraca su nokautirala jedan drugog u isto vrijeme.

Turska će slati pripadnike Islamske države u zemlje porijekla

ISTANBUL - Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je danas da će Turska poslati zarobljene pripadnike Islamske države u zemlje njihovog porijekla.

Tri nekadašnja maloljetna borca u BiH za "Nezavisne": Pušku nikad više u ruke

SARAJEVO, RUDO - Nikad više pušku u ruke, jednoglasni su Marijo Bošnjak, Krsto Rakić i Rusmir Piralić, Hrvat, Srbin i Bošnjak, koji su u rat otišli kao maloljetnici, ali su u vihoru najgoreg ljudskog neprijatelja bili prinuđeni da odrastu i to na najužasniji mogući način.

Položeni vijenci na spomenik poginulim borcima VRS

BANJALUKA - Na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja Dana nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Zakon od demobilisanim borcima u FBiH stupio na snagu

SARAJEVO - Zakon o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica koji je u julu usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, stupio je danas na snagu.

Vlada FBiH u izmjeni budžeta za demobilisane borce predložila 25 miliona KM

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je danas i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama federalnog budžeta da bi bila obezbijeđena sredstva od 25 miliona KM za sprovođenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u ovoj godini.

Vlada FBiH prihvatila izvještaj o novom zakonu o borcima

SARAJEVO - Na današnjoj hitnoj sjednici Vlada Federacije BiH je prihvatila izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.

Najčitanije