Borci

Zakon od demobilisanim borcima u FBiH stupio na snagu

SARAJEVO - Zakon o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica koji je u julu usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, stupio je danas na snagu.

Vlada FBiH u izmjeni budžeta za demobilisane borce predložila 25 miliona KM

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je danas i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama federalnog budžeta da bi bila obezbijeđena sredstva od 25 miliona KM za sprovođenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u ovoj godini.

Vlada FBiH prihvatila izvještaj o novom zakonu o borcima

SARAJEVO - Na današnjoj hitnoj sjednici Vlada Federacije BiH je prihvatila izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.

Preduzeće "Posavski borci" nalazi poslove za boračku populaciju

ŠAMAC - Iz Preduzeća "Posavski borci", koje je lani obezbijedilo povremene poslove za 50 demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članove porodica poginulih boraca, najavljuju da će posla za ovu populaciju biti i ove godine.

Prihvaćen Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatili su Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Predlagač tog teksta je Klub poslanika DF-GS, koji ga je u parlamentranu proceduru uputio po skraćenom postupku, ali kako za takvu proceduru nije bilo dovoljno ukupnih glasova na početku sjednice, zakon je proceduralno vraćen u redovni postupak, u formu nacrta.

Demobilisani borci protestuju pred zgradom Parlamenta FBiH

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) na kojoj bi po skraćenom postupku trebalo da budu razmatrani prijedlozi zakona kojima bi sedam opština u FBiH dobilo status grada.

Vlada RS odobrila 1,35 miliona KM za unaprijeđenje položaja boraca

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske odobrila je danas iz budžeta Srpske za ovu godinu 1.352.500 KM za unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina života, kojima staž osiguranja sa posebnim stažom u dvostrukom trajanju iznosi 15 ili više godina.

Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu palim borcima VRS

BANJALUKA - Povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske danas su položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na banjalučkom Gradskom groblju, gdje su pohranjeni posmrtni ostaci 670 lica koja još nisu identifikovana.

Mjesečni dodatak za borce odmah nakon 60. rođendana

BANJALUKA - U toku su aktivnosti u vezi sa izmjenom dijela uredbe o boračkom dodatku koji je osporio Ustavni sud Srpske, što bi trebalo biti završeno do kraja januara, kažu iz Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Savanović: Nastavićemo rad na rješavanju pitanja boračke populacije

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da će Vlada Srpske i u narednom periodu intenzivno raditi na rješavanju pitanja koja se odnose na boračku populaciju, među kojima je i završetak stambenog zbrinjavanja.

Najčitanije