Borci RS

Položeni vijenci na spomenik poginulim borcima VRS

BANJALUKA - Na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja Dana nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vlada RS odobrila 1,35 miliona KM za unaprijeđenje položaja boraca

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske odobrila je danas iz budžeta Srpske za ovu godinu 1.352.500 KM za unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina života, kojima staž osiguranja sa posebnim stažom u dvostrukom trajanju iznosi 15 ili više godina.

Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu palim borcima VRS

BANJALUKA - Povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske danas su položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na banjalučkom Gradskom groblju, gdje su pohranjeni posmrtni ostaci 670 lica koja još nisu identifikovana.

Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS

DOBOJ - Još skoro 3.000 odlikovanja biće posthumno dodijeljeno poginulim borcima Vojske RS te će se tako, na osnovu ukaza predsjednika RS, Republika odužiti svim borcima stradalim u proteklom ratu.

Savanović: Boračke kategorije - prioritet

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović poručio je da Vlada Srpske čini sve da boračke kategorije ostanu prioritet, ali da su svi svjesni da njihova primanja nisu dovoljna za održiv život.

Najčitanije