Boris Džonson

Džonson: Trgovinski rat Velike Britanije i EU - malo vjerovatno

LONDON - Trgovinski rat sa Evropskom unijom je malo vjerovatan, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Džonson: Ukrajina će pobijediti Rusiju i ponovo biti slobodna zemlja

LONDON - Ukrajina će pobijediti Rusiju i ponovo će biti slobodna zemlja, poručio je danas britanski premijer Boris Džonson u obraćanju ukrajinskom parlamentu putem video-linka.

Džonson: Obučavamo ukrajinske vojnike u Britaniji i Poljskoj

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson otkrio je da se desetine ukrajinskih vojnika prolaze obuku u Velikoj Britaniji, a, između ostalog, obučavaju se za rukovanje britanskim oklopnim vozilima koja će London isporučiti Ukrajini za borbu protiv Rusije.

Rusija zabranila ulazak Borisu Džonsonu

LONDON - Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je zabranilo ulazak u zemlju britanskom premijeru Borisu Džonsonu, ministarki spoljnih poslova Liz Tras, ministru odbrane Benu Volasu kao i još desetorici članova Vlade i političara.

Džonson se plaši da će Rusija rasporediti hemijsko oružje u Ukrajini

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da se plaši da će Rusija rasporediti hemijsko oružje u Ukrajini.

Džonson o ukrajinskim izbjeglicama: Darežljivi smo, ali nema ulaska bez provjere

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbacio je mogućnost da London olakša vizni režim ukrajinskim izbjeglicama, rekavši da je Britanija darežljiva zemlja, ali da mora da provjerava ko sve ulazi.

Džonson: Ne osjećamo neprijateljstvo prema ruskom narodu

LONDON - NATO ne gaji animozitet prema ruskom narodu niti dovodi u pitanje status Rusije kao svjetske sile, napisao je britanski premijer Boris Džonson u članku objavljenom u "Njujork tajmsu".

Džonson: Ruski napad na nuklearku prijetnja za cijelu Evropu

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da ruske snage moraju odmah da prekinu napad na ukrajinsku nuklearnu elektranu u Zaporožju i da su sada akcije Putina prijetnja bezbijednosti za cijelu Evropu.

Džonson obećao još vojne pomoći Ukrajini

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Ukrajini u narednim danima pružiti veću vojnu podršku, rekao je danas portparol njegove kancelarije.

Portparol ispravio Džonsonovu izjavu o sankcijama Abramoviču: "Pogriješio"

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson danas je izjavio da je ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Čelsija, pogođen najavljenim sankcijama Rusiji i pojedinim njenim državljanima zbog krize u Ukrajini, nakon čega se oglasio njegov portparol koji je rekao da je premijer "pogriješio" i da Abramovič nije na listi sankcija.

Džonson: Britanija odmah uvodi oštre sankcije Rusiji

LONDON - Britanski premijer Boris DŽonson izjavio je danas da će Velika Britanija odmah uvesti oštre sankcije Rusiji.

Džonson: Ekonomske sankcije Zapada možda nisu dovoljne da odvrate Rusiju

MINHEN - Ekonomske sankcije zapadnih saveznika možda neće biti dovoljne da zaustave rusku invaziju Ukrajine, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Makron sa Džonsonom o ukrajinskoj krizi

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom o ukrajinskoj krizi sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom i podvukao potrebu #održavanja dijaloga radi deeskalacije situacije“, saopšteno je iz Jelisejske palate.

Boris Džonson stigao u Ukrajinu

LONDON- Britanski premijer Boris Džonson stigao je danas u posjetu Kijevu, gdje će se sastati sa predsjednikom te zemlje Volodimirom Zelenskim usred pojačanih napetosti sa Rusijom.

Džonson napravio propust, istražuje se 300 fotografija

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson optužen je za propuste u izvještaju više državne službenice Sju Grej o žurkama koje su organizovane u Dauning stritu tokom lokdauna, javlja BBC.

Najčitanije