Boris Džonson

Džonson podlegao pritisku, protjeruje Huavej

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson naredio je danas da se domaće kompanije do 2027. godine u potpunosti oslobode kineskog Huaveja kao dobavljača opreme za britansku 5G mrežu do 2027.

Džonson za povratak na radna mjesta gdje je to moguće

U namjeri da ublaži udar pandemije Kovid-19 na privredu, premijer Velike Britanije Boris Džonson poslodavcima će poručiti da tamo gdje je to moguće učiniti na siguran način, na radna mjesta počnu da vraćaju zaposlene koji trenutno rade od kuće.

Džonson: Korona izazvala katastrofu

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je kriza izazvana virusom korona bila katastrofalna za Veliku Britaniju i da će Vlada provjeriti šta nije urađeno dobro, ali da sada nije trenutak za istragu.

Džonson želi ukidanje ograničenja putovanja u Španiju i Francusku

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džons onizjavio je da želi da se što prije ukinu ograničenja kada se radi o putovanju u Španiju i Francusku.

Džonson: Ne možemo da fotošopiramo istoriju

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da ta zemlja ne može da "fotošopira" svoje kulturno okruženje i kompleksnu istoriju, ističući da bi to bilo izvrtanje prošlosti.

Džonson: Nećemo napustiti narod Hong Konga

LONDON - Velika Britanija neće napustiti narod Hong Konga ukoliko Kina uvede nacionalni zakon o bezbjednosti koji je u suprotnosti sa međunarodnim obavezama Pekinga prema sporazumu iz 1984. godine, rekao je danas premijer Boris Džonson.

Britanski premijer najavio oprezno ukidanje vanrednih mjera

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson danas je na redovnoj konferenciji za novinare, u pratnji dr Krisa Vajtija, šefa vladinog medicinskog tima i sir Patrika Valansa, savjetnika za zdravstvo u kabinetu premijera, najavio oprezno ublažavanje vanrednih mjera, prenosi BBC.

Prva ostavka u Džonsonovoj vladi: Ministar se povukao zbog afere

Ministar britanske vlade Daglas Ros podnio je ostavku zbog najbližeg savjetnika premijera Borisa Džonsona koji je prekršio mjeru samoizolacije u vrijeme karantina.

Šef Džonsonovog kabineta neće podnijeti ostavku zbog kršenja izolacije

LONDON - Šef kabineta britanskog premijera Domink Kamings izjavio je da mu ne pada na pamet da podnese ostavku nakon što je prekršio propise samoizolacije.

Džonson: Suočavamo se najdelikatnijom tačkom u borbi protiv virusa

LONDON - Velika Britanija se suočava sa najdelikatnijom tačkom u borbi protiv virusa korona jer je prošla vrhunac zaraze i polako počinje sa postepenim ukidanjem mjera za socijalno distanciranje, rekao je britanski premijer Boris Džonson.

Najčitanije