Boris Milošević

Štrbac: Da li bi Srbi glasali za Miloševića da su znali ko mu je otac

BANJALUKA - Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je da je, prema novim podacima, u hrvatskoj zločinačkoj akciji "Oluja" poginulo i nestalo 1.872 Srba, a da je od tog broja 1.221 bio civil.

Milošević nakon odlaska u Knin: Možda je ovo početak neke nove Hrvatske

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade iz SDSS-a Boris Milošević rekao je večeras da kao potpredsjednik vlade i kao čovjek osuđuje sve ratne zločine, "pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mjestima".

Pupovac: Milošević danas u Kninu ništa nije slavio ni legitimizovao

BEOGRAD - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je večeras da predstavnik Srba Boris Milošević danas ništa "nije slavio ni legitimizovao" na obilježavanju Oluje u Kninu.

Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pokušaj rušenja srpskog jedinstva

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obilježevanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Milošević: Čuo sam poruke pomirenja, moj dolazak zalog za budućnost

KNIN - Boris Miloševic, SDSS-ov potpredsjednik hrvatske vlade, rekao je poslije proslave operacije "Oluja" u Kninu da je u obraćanjima hrvatskih zvaničnika čuo poruke pomirenja i da je njegov dolazak u Knin zalog za budućnost.

Plenković objasnio zašto je "inicirao" dolazak Miloševića u Knin

ZAGREB - Dan pojbede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja jedan je od najvažnijih datuma hrvatske istorije, koji je osigurao slobodu, kaže hrvatski premijer Andrej Plenković i dodaje da je zato smatrao da svi članovi vlade treba da budu sutra u Kninu.

Srbi prognani iz Hrvatske: Miloševiću nije mjesto u Kninu

BEOGRAD - Uz bolno sjećanje na svoja stradanja i patnje doživljene tokom i nakon ''Oluje'', porodice žrtava, kao i prognani Srbi iz Hrvatske, izražavaju neslaganje sa namjerom Borisa Miloševića da prisustvuje ovogodišnjoj proslavi "Oluje" u Kninu, saopštila je danas Srpska koordinacija.

Plenković očekuje da protokol reguliše majice pripadnika HOS-a

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković očekuje da zvaničnim protokolom sutrašnjeg obilježavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", najvećeg egzodusa Srba nakon Drugog svjetskog rata, pripadnici HOS-a na toj ceremoniji budu obučeni u majce koje je za tu priliku pripremilo Ministarstvo branitelja ili, kako kaže, majice svojih jedinica.

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"

BEOGRAD - Akcija "Oluja" bilo je etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Pupovac: Milošević ide u Knin da bi stavio krst na mržnju

DVOR - Predstavnik Srba u Hrvatskoj Boris Milošević ne ide u Knin na obilježavanje 25. godišnjice operacije "Oluja" da bi slavio, već da bi stavio "krst na mržnju", rekao je danas Tanjugu predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i ističe da bi Miloševićev odlazak u Knin trebalo da doprinese da se svi suoče s patnjom i stradanjem onih drugih.

Najčitanije