Boris Pašalić

Pašalić: Očekujemo jesenju sjetvu na oko 60.000 hektara

NOVI GRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić očekuje da će predstojeća jesenja sjetva biti obavljena na oko 60.000 hektara, te da će 40.000 hektara biti pod pšenicom.

Košarac: Dobra saradnja i integrisan pristup u oblasti vodnih resursa

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najavio je tokom posjete Bijeljini nastavak svakodnevne saradnje na projektima koji se odnose na vodne resurse, uz integrisan pristup, uvažavanje ustavne nadležnosti i rad za dobrobit svih građana.

Otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU i druga tržišta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić ocijenili su na današnjem sastanku u Sarajevu da je u narednom periodu sa predstavnicima Delegacije EU u BiH potrebno otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU, ali i na druga tržišta.

Poljoprivredni informacioni sistem nema saglasnost RS

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o stepenu razvoja poljoprivrednog informacionog sistema u Bosni i Hercegovini, međutim problem je što o ovome nije konsultovana Republika Srpska i da bi ovaj sistem u potpunosti zaživio, biće neophodan kompromis svih u Bosni i Hercegovini.

Pašalić: Preciznije definisanje imovine "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da predložene izmjene i dopune Zakona o šumama imaju za cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća "Šume Srpske", definisanje načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Pašalić: RS proizvodnjom može da zadovolji vlastite potrebe

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da poljoprivrednom proizvodnjom Srpska može zadovoljiti vlastite potrebe u nekim proizvodima, ali da uz mali trud taj stepen može biti podignut.

Pašalić: Raste potražnja za ljekovitim biljem

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić istakao je da je proizvodnja i prerada ljekovitog bilja oblast koju Vlada želi da promoviše i unaprijedi u narednom periodu, jer potražnja za ovim kulturama raste i na domaćem i na inostranom tržištu.

Pašalić: Poljoprivrednici i zajednice doprinijeli omasovljenju sjetve

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je premašen plan ovogodišnje proljećne sjetve i da je zadovoljan reagovanjem poljoprivrednih proizvođača, ali i lokalnih zajednica, koje su se pridružile aktivnostima resornog ministarstva na njenom omasovljavanju.

Pašalić: Vlada izdvojila 90.000 KM za opremu i dezinfekciona sredstava

BIJELJINA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je Vlada izdvojila 90.000 KM za nabavku 400 prskalica za dezinfekciju prostora koje su distribuisane u sve lokalne zajednice u Srpskoj.

Košarac će tražiti da BiH tranzitno koristi GP Bijača za izvoz stoke

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovao je danas videokonferenciju sa ministrima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisom Pašalićem i Federacije BiH Šemsudinom Dedićem, te predstavnicima kompanija koje posluju u mesnoj industriji.

Najčitanije