Borislav Jeličić

Stojčinoviću i Jeličiću tri godine i tri mjeseca zatvora

BANJALUKA- Mirko Stojčinović, bivši pravoblanilac Republike Srpske, i Borislav Jeličić, njegov bivši pomoćnik, osuđeni su na ukupno tri godine i tri mjeseca zatvora u ponovljenom postupku zbog zloupotrebe položaja, potvrđeno je "Nezavisnim".

Vrhovni sud RS ukinuo presudu Stojčinoviću i Jeličiću

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Mirku Stojčinoviću, bivšem zamjeniku pravobranioca RS, i njegovom pomoćniku Borislavu Jeličiću, kojom su bili osuđeni na četiri i po i godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Stojčinoviću i Jeličiću ukupno pet i po godina zatvora

BANJALUKA - Mirko Stojčinović, nekadašnji zamjenik pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, i Borislav Jeličić, bivši pomoćnik pravobranioca RS, osuđeni su danas u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 5,5 godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, jer su omogućili privatnim preduzećima da steknu vlasništvo nad imovinom Grada Banjaluka.

Suđenje Mirku Stojčinoviću i Borislavu Jeličiću: Nije bilo žalbi na privatizovanje

BANJALUKA - Sanjin Kosić i Radenko Dragojević, svjedoci odbrane nekadašnjeg zamjenika pravobranioca Mirka Stojčinovića, rekli su u Okružnom sudu Banjaluka da su firme "Naš dom" i "Građa" bivšu društvenu imovinu, zbog koje se vodi sudski spor, stekli u procesu privatizacije državnog kapitala, te da se na program privatizovanja ranije niko nije žalio.

Bivšem zamjeniku i pomoćniku pravobranioca RS počelo suđenje: Stojčinović odbio da potpiše žalbu

BANJALUKA - Kada je preduzeću "Naš dom" dozvoljen upis svojine nad Radničkim univerzitetom napisao sam žalbu na ovu odluku, ali je Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, odbio da je potpiše i taj predmet je dva mjeseca zadržao kod sebe.

Stojčinović i Jeličić negirali krivicu

BANJALUKA - Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca RS u Banjaluci, i Borislav Jeličić, pomoćnik pravobranioca, negirali su krivicu u Okružnom sudu u Banjaluci.

Dostavljena inicijativa za razrješenje zamjenika Pravobranioca RS Borislava Jeličića

BANJALUKA – Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica dostavio je danas ministru pravde RS Antonu Kasipoviću inicijativu za razrješenje zamjenika pravobranioca RS u sjedištu u Banjaluci Borislava Jeličića protiv kojeg je tužilaštvo početkom mjeseca podiglo optužnicu.

Optuženi Stojčinović i Jeličić: Banjaluka oštećena za milione

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv Mirka Stojčinovića, nekadašnjeg zamjenika pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, i pomoćnika pravobranioca Borislava Jeličića, a koja ih tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Objavljena odluka o izboru zamjenika pravobranioca RS

BANJALUKA - U "Službenom glasniku Republike Srpske" danas je objavljena odluka o izboru zamjenika pravobranioca Republike Srpske.

Kasipović: Jeličićevo imenovanje bilo dorađeno u skladu sa zakonom

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je u slučaju imenovanja novog zamjenika pravobranioca Republike Srpske Borislava Jeličića sve rađeno prema zakonu, te da je na osnovu biografije bio najbolji kandidat.

Ćulum: U toku istraga o predmetu "Poljoprivredna škola"

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao da je ne može govoriti o proširenju istrage koja se odnosi na predmet "Poljoprivredna škola" i hapšenje zamjenika pravobranioca Srpske Borislava Jeličića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja jer je ona u toku.

Najčitanije