Borjana Krišto

Krišto: SDA za vlastite propuste okrivljuje druge

SARAJEVO - Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je Srni da izjave i poruke koje dolaze iz SDA ne iznenađuju i da ta stranka za sve što ne funkcioniše i za šta bi sama trebala da preuzme odgovornost, traži krivca u drugom.

Krišto: U dnevni red sutrašnje sjednice uvršten budžet

SARAJEVO - Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućerg Predstavničkog doma BiH, kazala je nakon sjednice proširenog kolegija da će se budžet zajedničkih institucija BiH naći na sutrašnjem dnevnom redu ovog doma po hitnoj proceduri.

Krišto: Nema zakonske osnove za odgađanje izbora

SARAJEVO - Zamjenik predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto ocijenila je da Centralna izborna komisija (CIK) BiH nije imala zakonskog osnova da prolongira održavanje lokalnih izbora.

Krišto vjeruje da će kandidati za ministra i zamjenika dobiti podršku

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je Srni da vjeruje da će na sutrašnjoj sjednici ovog doma biti potvrđeno imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice i zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, ali da će pojedini poslanici iskoristiti priliku za populističke teme i inicijative.

Sjednica parlamenta BiH 28. aprila

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana 28. aprila, a na dnevom redu će biti samo dopuna Poslovnika.

Krišto na čelu Komisije za izbor i imenovanje članova CIK-a

SARAJEVO - U Sarajevu je danas održana konstitutivna sjednica Komisije za izbor i imenovanje članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH, za čijeg je predsjednika izabrana Borjana Krišto.

Radmanović, Krišto i Softić u Komisiji za imenovanje članova CIK-a

SARAJEVO - Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH imenovala je poslanike Nebojšu Radmanovića, Borjanu Krišto i Safeta Softića, članove ove Komisije iz Predstavničkog doma, u Komisiju za izbor i imenovanje članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Radmanović i Krišto uputili zahtjev za sazivanje sjednice Kolegijuma PD PS BiH

SARAJEVO - Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović i Borjana Krišto uputili su zahtjev za sazivanje sjednice Kolegijuma ovog doma, na kojoj bi se utvrdio Prijedlog odluke o izboru članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi kolegija Predstavničkog doma sa šeficom misije OSCE

SARAJVO - Denis Zvizdić, predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, istakao je na sastanku sa šeficom Misije OSCE u BiH Ketlin Kavalek da nema nekih novih pomaka u otklanjanju blockade rada Parlamenta, ali da postoji nada da će kroz dijalog doći do približavanja stavova.

Krišto: Iz OBA dolaze afere jer nije pod nadzorom

Afere iz Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH dolaze zbog toga što nije pod nadzorom, a posljednja - praćenja i prisluškivanja novinara samo je jedna u nizu kreiranja i upravljanja nekim procesima u službi sarajevske, odnosno bošnjačke politike, rekla je predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Najčitanije