Borko Đurić

Za 34 firme iz RS dodijeljeno 666 detašmana za rad u Njemačkoj

BANJALUKA - Za 34 preduzeća iz Republike Srpske u petak je dodijeljeno 666 detašmana za rad u Njemačkoj u narednoj detašmanskoj 2020/2021 godini, što za naše firme, ali i radnike ima veliki značaj.

Predsjednik Privredne komore RS: Smanjenje poreza i doprinosa nasušna potreba

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, rekao je da privrednici unazad nekoliko godina ukazuju na problem nedostatka adekvatne radne snage i odlazak jednog broja onih koji su privredi potrebni.

Unapređenje privrednog ambijenta zajednički cilj Vlade i Privredne komore

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je zajednički cilj Vlade i Privredne komore Srpske unapređenje privrednog ambijenta.

Cvijanović: Jaka Srpska zajednički cilj

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je tradicionalna manifestacija izbora najuspješnijih privrednika u Srpskoj za prošlu godinu posvećena, ne samo poslovnom rezultatu, već zajedničkom cilju, a to je jaka, stabilna i dobro organizovana Srpska.

Đurić: Podizanjem konkurentnosti privrede osnažiti društvo

BANJALUKA - Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić rekao je da je poslovna zajednica privržena realizaciji prvog cilja definisanog u trogodišnjem Programu ekonomskih reformi Srpske, a to je podizanje konkurentnosti i produktivnosti domaće privrede.

Đurić: Prosječna plata u Srpskoj može biti 1.000 KM

BANJALUKA - Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić smatra da u narednoj godini prosječna plata u Srpskoj može biti 1.000 KM, jer je ona na tom nivou kod dobrog dijela privrednih subjekata, kao i da realizaciju ovog cilja ne bi smjelo da zasjeni najavljeno poskupljenje električne energije.

Đurić: Teška godina dolazi za privrednike

BANJALUKA - Naredna godina za privrednike će biti teška, jer se očekuje povećanje cijene električne energije, a što će se odraziti na privredna kretanja, kao i na povećanje indirektnih poreza kao preduslov za nadomještanje određenih sredstava za funkcionisanje Fonda zdravstvenog osiguranja.

Đurić: Cilj povećanje plata svim radnicima

BANJALUKA - Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić rekao je danas da je cilj da se u narednom periodu povećaju plate svim radnicima, ali da se, na tom planu, prvenstveno mora suzbiti siva ekonomija.

Rast moguć uz dosljednu primjenu mjera

BANJALUKA - Privredu RS je u ovoj godini karakterisao rast industrijske i prerađivačke proizvodnje, povećanje broja zaposlenih u industriji i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita, ali je došlo i do značajnijeg pada likvidnosti i rasta zaduženosti privrede.

Đurić: U RS postoji hroničan nedostatak kvalifikovane radne snage

BANJALUKA - Predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Borko Đurić poručuje da će u narednoj godini biti trasirani putevi ka primjeni "Programa ekonomskih reformi Srpske za period 2018-2020. godine" i napominje da je Srpska zabilježila rast privrede.

Najčitanije