Borut Pahor

Vučić priredio večeru Pahoru: Ojačali smo temelje saradnje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, priredio je svečanu večeru za predsjednika Slovenije, Boruta Pahora, kojoj su prisustvovali ministri vlada ovih zemalja i crkveni velikodostojnici, poručivši da su današnjim susretom ojačani temelji saradnje Srbije i Slovenije i da su dvije države počele da zidaju višu zgradu te saradnje.

Pahor: Ne mogu drugi rješavati konflikte zemalja regiona

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor ocijenio je u Beogradu da narodi i države u regionu treba bezuslovno da sarađuju i same rješavaju otvorena pitanja jer to ne mogu činiti drugi, pa ni svjetske velesile.

Vučić dočekao Pahora ispred Palate Srbija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas, ispred Palate Srbija, šefa slovenačke države Boruta Pahora, koji je doputovao u zvaničnu posjetu Srbiji.

Pahor danas u zvaničnoj posjeti Srbiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Incko: Političari da formiraju vlast i posvete se ozbiljnim reformama

SARAJEVO - Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko informisao je danas u Ljubljani slovenačkog predsjednika Boruta Pahora o situaciji u vezi sa formiranjem vlasti u BiH.

Pahor: Arbitražna odluka biće sprovedena

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor izjavio je da se zalaže za smirivanje napetosti i stalni dijalog sa Hrvatskom, ali da vjeruje da će doći do sprovođenja arbitražne odluke o granici između dvije države.

Pahor: Odluka o granici biće primjenjena prije ili kasnije

LJUBLJANA - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izrazio je uvjerenje da će odluka o granici Arbitražnog suda u Hagu iz juna 2017. godine biti primjenjena što prije uprkos negodovanju Hrvatske.

Pahor: EU je oslabljena, možda da se ne širi na Balkan

BRISEL - Predsjednik Slovenije Borut Pahor smatra da je EU oslabljena Brexitom i da bi možda trebalo da odloži planove za proširenje na Zapadni Balkan.

Pahor obavijestio parlament da nema mandatara

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor u ponedjeljak je obavijestio parlament da nikoga neće predložiti za mandatara nove vlade jer su mu potencijalni kandidati za tu dužnost priznali da do sada nisu uspjeli okupiti potrebnu većinu od 46 poslanika u 90-članom Državnom zboru.

Pahor ponudio premijerski mandat Janši

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor saopštio je da se s predsjednikom Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janezom Janšom sporazumio da ga Janša u roku od nedjelju dana obavijesti da li će prihvatiti mandat za sastavljanje nove Vlade.

Najčitanije