Borut Pahor

Pahor: Treba promijeniti taktiku prema BiH

SARAJEVO - Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor danas je u Sarajevu izrazio snažnu podršku ove države prema BiH i regionu u njihovim zalaganjima da postanu članice Evropske unije.

Pahor: BiH nije funkcionalna, usvojiti reformu Izbornog zakona

SARAJEVO - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da BiH nije funkcionalna zemlja i da je zbog toga potrebno usvojiti reformu Izbornog zakona.

Borut Pahor odlazi iz slovenačke politike krajem iduće godine?

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor, kojem iduće godine ističe drugi uzastopni mandat, izjavio je da nema planove u vezi sa slovenačkom politikom i da je zadovoljan onim što je u deset godina kao predsjednik države ostvario.

Pahor: Zabrinut sam za region, rješenje u brzom širenju EU na zapadni Balkan

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je danas u Beogradu, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je zabrinut zbog nekih procesa i izjava koje se mogu čuti na zapadnom Balkanu, a naročito u posljednje vreme, i poručio da EU na njih može da odgovori brzim i uspješnim širenjem na zapadni Balkan.

Pahor odlikovao Merkelovu

KRANJ - Slovenački predsjednik Borut Pahor odlikovao je danas njemačku kancelarku Angelu Merkel Ordenom za naročite zasluge zbog ličnog doprinosa produbljenju odnosa dvije zemlje kao i zbog njenog kredibilnog liderstva u Evropi.

Pahor: Slovenija nije pala s neba

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor poručio je danas povodom Dana državnosti da je Slovenija postigla veliki uspjeh od proglašenja nezavisnosti prije 30 godina.

Pahor: Zbog zabrinutosti sam postavio pitanje o mirnom razlazu u BiH

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da u vrijeme posjete Sarajevu nije znao za "non pejper", a da je zbog zabrinutosti da neko vjeruje da je moguće mirnim putem promijeniti granice postavio pitanje članovima Predsjedništva BiH da li mogu mirno da se raziđu.

Pahor: EU potcjenjuje dimenziju emocionalnog na zapadnom Balkanu

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor rekao je da geopolitički pristup Evropske unije prema prostoru zapadnog Balkana nije samo teritorijalni, već je i emocionalni, ali da misli da EU potcjenjuje tu dimenziju emocionalnog.

Pahor ne vjeruje u promjene granica zapadnog Balkana mirnim putem

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je danas u Beogradu da ne vjeruje da su promjene granica na zapadnom Balkanu moguće mirnim putem.

Vučić: Srbija protiv promene granica, sve drugo nametanje nečije volje

BEOGRAD - Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu s odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Osmani: Priština ne odustaje od tužbe za genocid protiv Srbije

PRIŠTINA - Predsjednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da je slovenačkog predsjednika Boruta Pahora, koji je danas boravio u posjeti Prištini, obavijestila da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom, ali da neće razgovarati o promjeni granica i da neće odustati od tužbe protiv Srbije za genocid.

Pahor objasnio zašto je pitao o raspadu BiH

LJUBLJANA - Borut Pahor, predsjednik Slovenije, izdao je saopštenje u vezi s navodima medija da je premijer Slovenije Janez Janša predao "non paper" predsjedniku Savjeta Evrope Čarlsu Mišelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti "završetak raspada Jugoslavije".

Pahor u petak u posjeti BiH

SARAJEVO - Predsjednik Slovenije Borut Pahor sutra dolazi u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pahor: Evropskoj uniji prijeti podjela na liniji istok-zapad

Predsjednik Slovenije Borut Pahor danas je izrazio zabrinutost da bi se unutar Evropske unije mogla stvoriti podjela između njenog istočnog i zapadnog dijela.

Milanović u Sloveniji, sastao se s Pahorom

LJUBLJANA/ZAGREB - Predsejdnik Hrvatske Zoran Milanović danas je u posjeti Sloveniji, gde se u Ptuju sastao sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom.

Najčitanije