Borut Pahor

Pahor na Baščaršiji uživao u ćevapima

SARAJEVO - Predsjednik Slovenije Borut Pahor boravi u Sarajevu, gdje između ostalog, učestvuje na ovogodišnjem Sarajevo Bussines forumu.

Pahor: Podrška BiH i regionu na putu ka EU

​SARAJEVO - Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor na 10. Sarajevo Business Forumu održao je govor u kojem je izrazio snažnu podršku Slovenije Bosni i Hercegovini i regionu u njihovim zalaganjima da postanu članicama Evropske unije.

Dodik i Džaferović sa Pahorom: Proširenje EU od geopolitičkog značaja za kontinent

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva Šefik Džaferović i predsjednik Slovenije Borut Pahor saglasni su da je proširenje EU na članice učesnice Brdo-Brioni procesa od geopolitičkog značaja za cijeli kontinent, te da će u tom duhu biti i predstojeći samit zemalja Brdo-Brioni procesa u Albaniji.

Dodik i Džaferović primili Pahora

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su danas predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora.

Junker: Postoji mogućnost povratka u devedesete na Balkanu

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker smatra da države Zapadnog Balkana svoju perspektivu treba da traže u Evropskoj uniji, jer u suprotnom postoji opasnost da bi se sukobi iz devedesetih godina prošlog vijeka mogli ponovo dogoditi.

Vučić priredio večeru Pahoru: Ojačali smo temelje saradnje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, priredio je svečanu večeru za predsjednika Slovenije, Boruta Pahora, kojoj su prisustvovali ministri vlada ovih zemalja i crkveni velikodostojnici, poručivši da su današnjim susretom ojačani temelji saradnje Srbije i Slovenije i da su dvije države počele da zidaju višu zgradu te saradnje.

Pahor: Ne mogu drugi rješavati konflikte zemalja regiona

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor ocijenio je u Beogradu da narodi i države u regionu treba bezuslovno da sarađuju i same rješavaju otvorena pitanja jer to ne mogu činiti drugi, pa ni svjetske velesile.

Vučić dočekao Pahora ispred Palate Srbija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas, ispred Palate Srbija, šefa slovenačke države Boruta Pahora, koji je doputovao u zvaničnu posjetu Srbiji.

Pahor danas u zvaničnoj posjeti Srbiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Incko: Političari da formiraju vlast i posvete se ozbiljnim reformama

SARAJEVO - Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko informisao je danas u Ljubljani slovenačkog predsjednika Boruta Pahora o situaciji u vezi sa formiranjem vlasti u BiH.

Najčitanije