Borut Pahor

Pahor: Odluka o granici biće primjenjena prije ili kasnije

LJUBLJANA - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izrazio je uvjerenje da će odluka o granici Arbitražnog suda u Hagu iz juna 2017. godine biti primjenjena što prije uprkos negodovanju Hrvatske.

Pahor: EU je oslabljena, možda da se ne širi na Balkan

BRISEL - Predsjednik Slovenije Borut Pahor smatra da je EU oslabljena Brexitom i da bi možda trebalo da odloži planove za proširenje na Zapadni Balkan.

Pahor obavijestio parlament da nema mandatara

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor u ponedjeljak je obavijestio parlament da nikoga neće predložiti za mandatara nove vlade jer su mu potencijalni kandidati za tu dužnost priznali da do sada nisu uspjeli okupiti potrebnu većinu od 46 poslanika u 90-članom Državnom zboru.

Pahor ponudio premijerski mandat Janši

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor saopštio je da se s predsjednikom Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janezom Janšom sporazumio da ga Janša u roku od nedjelju dana obavijesti da li će prihvatiti mandat za sastavljanje nove Vlade.

Pahorova vlada "oprala" gotovo milijardu evra?

LJUBLJANA - Slovenački parlament povrdio je, na jednoj od svojih posljednjih sjednica pred parlamentarne izbore 3. juna, izvještaj Anketnog odbora koji se bavio istragom o nepravilnostima u slovenačkom bankarskom sistemu i pojedinim slučajevima pranja novca.

Tusk: Ako su dvije Koreje približile stavove, mogu i države Balkana

SKOPLJE - Ako Evropska unija ne obezbijedi budućnost Zapadnog Balkana, taj region će nastaviti da se bavi prošlošću, izjavio je danas makedonski predsjednik Ðorđe Ivanov na zajedničkoj pres konferenciji nakon zavrsetka sastanka u okviru procesa Brdo-Brioni u Skoplju.

Brnabić i Pahor: Saradnja kroz otvoreni politički dijalog

LJUBLJANA - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Ljubljani sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom, a na sastanku je zaključeno da su dvije zemlje posvećene unapređenju saradnje kroz otvoreni politički dijalog i uzajamnu podršku u važnim pitanjima.

Pahor: Hrvatska prijatelj, od arbitražne presude ne odustajemo

LJUBLJANA - Hrvatska je za Sloveniju susjedna i prijateljska država i partner u EU i NATO savezu, ali se Slovenija ne može odreći primjene arbitražne presude kojom je granični spor konačno riješen i to kompromisom, izjavio je danas slovenački predsjednik Borut Pahor.

Pahor i Stoltenberg: Spor Hrvatske i Slovenije nije pitanje za NATO

BRISEL - Slovenački predsjednik Borut Pahor danas je, drugog dana posjete Briselu gdje traži podršku za primjenu arbitražne odluke o granici koju Hrvatska ne priznaje, razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, ali tema razgovora nije bio hrvatsko-slovenački spor.

Pahor novi stari predsjednik Slovenije

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor osvojio je u durgom krugu predsjedničkih izbora svoj drugi predsjednički mandat.

Najčitanije