Borut Pahor

Ko je novi-stari premijer Slovenije?

LJUBLJANA - Lider Slovenačke demokratske stranke Janez Janša, kojeg je slovenački predsjednik Borut Pahor predložio danas za mandatara nove vlade, već dva puta je bio premijer, a neko vrijeme je čak proveo u zatvoru, optužen za krijumčarenje oružja.

Pahor: Presuda suda EU za Sloveniju ništa ne mijenja

LJUBLJANA - Povodom današnje presude suda EU da nije nadležan za slovenačku tužbu protiv Hrvatske, predsjednik Slovenije Borut Pahor ocijenio je da ona za Sloveniju ništa ne mijenja.

Pahor s članovima Predsjedništva: Dogovorena nova inicijativa prema EU

LJUBLJANA - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić otvorili su "Klupu prijateljstva" u Ljubljani sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, s kojim su razgovarali o političkoj situaciji u regionu, migrantskoj krizi, ali i o namjeri Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na lokalitetu Trgovska Gora.

Kako se na Instagramu međusobno prate lideri regiona?

Zvaničnici i lideri političkih partija iz zemlje i regiona se u posljednje vrijeme češće okreću modernim tehnologijama, zbog čega se njihova aktivnost može pratiti na društvenim mrežama. Tastatura je postala omiljeno "oružje" političara koji su, po ugledu na kolege iz svijeta, prepoznali prednosti ovog vida komunikacije.

Pahor: Hrvatska u Šengenu pod jednim uslovom

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik, Borut Pahor, izjavio je da bi bilo moguće izbjeći blokadu ulaska Hrvatske u šengensko područje, ali da je problem u tome što Zagreb odbija da sprovede arbitražnu presudu o graničnom sporu koju Slovenija smatra konačnom i obvezujućom za obje strane.

Pahor: Imamo graničnu presudu, Evropa ne smije tetošiti Hrvatsku

LJUBLJANA – Slovenački predsjednik Borut Pahor u srijedu je objavom na društvenim mrežama ponovio svoje poznato stajalište o graničnom sporu s Hrvatskom, optuživši uz put Evropsku uniju da "tetoši" Hrvatsku kao "razmaženo dijete", umjesto da kao Slovenija insistira na obostranoj implementaciji arbitražne presude.

Pahor na Baščaršiji uživao u ćevapima

SARAJEVO - Predsjednik Slovenije Borut Pahor boravi u Sarajevu, gdje između ostalog, učestvuje na ovogodišnjem Sarajevo Bussines forumu.

Pahor: Podrška BiH i regionu na putu ka EU

​SARAJEVO - Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor na 10. Sarajevo Business Forumu održao je govor u kojem je izrazio snažnu podršku Slovenije Bosni i Hercegovini i regionu u njihovim zalaganjima da postanu članicama Evropske unije.

Dodik i Džaferović sa Pahorom: Proširenje EU od geopolitičkog značaja za kontinent

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva Šefik Džaferović i predsjednik Slovenije Borut Pahor saglasni su da je proširenje EU na članice učesnice Brdo-Brioni procesa od geopolitičkog značaja za cijeli kontinent, te da će u tom duhu biti i predstojeći samit zemalja Brdo-Brioni procesa u Albaniji.

Dodik i Džaferović primili Pahora

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su danas predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora.

Najčitanije