Bosanska Krupa

Zaključak Opštinskog vijeća u Bosanskoj Krupi: Stop za migrante

BOSANSKA KRUPA - Općinsko vijeće u Bosanskoj Krupi usvojilo je na danas održanoj sjednici zaključak o zabrani dovoženja migranata iz drugih općina i gradova Unsko-sanskog kantona na područje te lokalne zajednice i o tome će biti upoznate nadležne institucije.

Migranti: Ne želimo u Republiku Srpsku nego u kampove, pa u EU

BOSANSKA KRUPA - Migranti u mjestu Prokop u opštini Bosanska Krupa, blizu entitetske linije razgraničenja, rekli su danas Srni da se oni ne žale na policiju Republike Srpske i da nisu zainteresovani da prelaze u Srpsku, nego da žele nazad u kampove i dalje u EU.

Migranti zaobišli policiju kod Bosanske Krupe

Grupa migranata izbjegla je danas susret s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona tako što su svoj put nastavili hodajući željezničkom prugom.

Iz Srpske pomoć u sprečavanju ilegalnih migracija

BANJALUKA - Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije je opštinama Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa, te gradu Bihać, pružio finansijsku pomoć u iznosu od 70.000 KM, namijenjenu za sprečavanje i kontrolu ilegalnih migracija s ciljem podizanja bezbjednosti u srpskim povratničkim mjestima.

Nezaposleni angažovani na čišćenju izletišta

BOSANSKA KRUPA- Na području Bosanske Krupe u toku je čišćenje javnih površine, izletišta i obala rijeka Una i Krušnica, a za te poslove angažovano je 50 nezaposlenih osoba s lokalnog biroa za zapošljavanje.

U Bosanskoj Krupi oformljen izolatorij

BOSANSKA KRUPA - U Bosanskoj Krupi je, nakon Cazina, formiran drugi izmješteni izolatorij u Unsko-sanskom kantonu za potrebe smještanja osoba zaraženih virusom korona, s kapacitetom od 50 kreveta.

Srbi i Bošnjaci zajedno obnovili put

BOSANSKA KRUPA - O tome da se zajedničkim snagama i naporima mogu unaprijediti uslovi života govori i primjer iz sela Zalin i Jesenice, kod Bosanske Krupe, koje nastanjuju mještani bošnjačke i srpske nacionalnosti.

Krupljani će praviti evropske madrace

BOSANSKA KRUPA - Početkom iduće kalendarske godine u Bosanskoj Krupi bi s radom trebalo da započne tvornica za proizvodnju madraca u kojoj bi bilo zaposleno oko trideset radnika.

Nijaz Gorinjac jedini čuvar obućarskog zanata u Bosanskoj Krupi

BOSANSKA KRUPA - Nijaz Gorinjac je posljednji obućar u Bosanskoj Krupi. Ranije je u ovoj općini bilo nekoliko takvih radnji, ali su sve u međuvremenu zatvorene.

Samohranoj majci iz Bosanske Krupe potrebna pomoć

BOSANSKA KRUPA - Samohranoj majci Elvedini Nuhić iz Bosanske Krupe potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi prebrodila životni brodolom u koji je dospjela prije nekoliko mjeseci poslije, kako kaže, bračnih problema.

Najčitanije