Bosanska Krupa

Migranti pristižu i u Bosansku Krupu

BOSANSKA KRUPA - Nakon Bihaća i Velike Kladuše, sve veći broj migranata u posljednje vrijeme stiže i na područje Bosanske Krupe, zbog čega su tamošnje lokalne vlasti zatražile pomoć i reakciju nadležnih institucija.

U Uni pronađeno tijelo mladića

U rijeci Uni jutros je pronađeno beživotno tijelo mlađeg muškarca.

Starim "stojadinom" idu do pacijenata

BIHAĆ, BOSANSKA KRUPA - Stara i dotrajala sanitetska vozila predstavljaju problem većini zdravstvenih ustanova na području Unsko-sanskog kantona, a neka od onih koja se koriste spadaju u prave muzejske primjerke.

Kasapljenje majke svalio na crnu magiju

BOSANSKA KRUPA - Kriva je crna magija, pravdao se tokom saslušanja Sabahudin Velić (33) iz okoline Bosanske Krupe, koji je osumnjičen da je sjekirom iskasapio svoju šezdesetogodišnju majku Nasihu.

Nezapamćen zločin u Bosanskoj Krupi: Sin isjekao majku na komade i zakopao je na više lokacija

BOSANSKA KRUPA - Monstruozno ubistvo, kakvo ne pamte ni najstariji mještani, desilo se u Bosanskoj Krupi.

Almir Badnjević jedan od najistaknutijih naučnika na svijetu

Kada se spomene biomedicinski inženjering u BiH, ime Almira Badnjevića iz Bosanske Krupe, prvog i jedinog doktora biomedicinskog inženjeringa u BiH, je neizostavno, a prestižni američki magazin "Marquis" u svom izdanju iz 2016. godine proglasio ga je jednim od najistaknutijih ljudi na svijetu, pa se tako našao rame uz rame sa svjetskim nobelovcima.

U Bosanskoj Krupi zbog poplava i velikog broja klizišta proglašeno stanje elementarne nepogode

KRUPA - Opštinski štab Civilne zaštite opštine Bosanska Krupa jutros je na nastavku sjednice otvorene još prije sedam dana, zbog poplava i velikog broja klizišta, u Krupi proglasio stanje elementarne nepogode.

Smeće zavadilo poziciju i opoziciju

BOSANSKA KRUPA - Predstavnici opozicionih partija u Općinskom vijeću Bosanske Krupe najavili su pokretanje peticije kojom će tražiti zatvaranje deponije koja se nalazi na lokalitetu Meždre-Vlaški Do, nekoliko kilometara od ovog grada.

Obuka 80 nezaposlenih za varioce

BOSANSKA KRUPA - Lokalne vlasti u Bosanskoj Krupi započele su realizaciju projekta koji ima za cilj obuku 80 osoba za zanimanje varioca, koje je danas veoma traženo na domaćem i inostranom tržištu.

Povrijeđena u tuči sa svekrvom: Cjepanicom gađala snahu u glavu

BOSANSKA KRUPA - Dvadesetogodišnja M.A. iz Bosanske Krupe lakše je povrijeđena u fizičkom obračunu sa svekrvom M.H. (54).

Najčitanije