Bosanski Petrovac

Ukinuto Prekršajno odjeljenje u Bosanskom Petrovcu

BOSANSKI PETROVAC - Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH ukinuto je Prekršajno odjeljenje Općinskog suda Bihać u Bosanskom Petrovcu, a to je obrazloženo nedovoljnim brojem predmeta i neekenomičnošću njegovog održavanja.

Nemanja Davidović novi predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bosanski Petrovac

BOSANSKI PETROVAC - Nemanja Davidović izabran je danas jednoglasno za predsjednika Opštinskog odbora SNSD Bosanski Petrovac.

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

Petrovac izbjegao migrante, država nema objekat za njih

BIHAĆ, TREBINJE - Unsko-sanski kanton ne posjeduje adekvatan objekat u državnom vlasništvu koji bi mogao biti pretvoren u prihvatni centar za migrante, izjavio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na prostoru RS neće se praviti centri za smještaj migranata

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne prihvata da se na prostoru Srpske prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Vanredna sjednica u B. Petrovcu: Nemamo uslove da primimo migrante

BOSANSKI PETROVAC - Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je danas rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom polju u ovoj opštini, u protivnom uslijediće blokada magistralnog puta prema Bihaću.

Sabor pravoslave omladine u Bosanskom Petrovcu

​BOSANSKI PETROVAC - Petodnevni Svetosavski omladinski kamp “Mitropolit Nikolaj Mrđa” održava se u parohijskom domu u selu Vođenica nadomak Bosanskog Petrovca, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Smoljana i parohije krnjeuško-vođeničke, a s blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog gospodina Sergija.

Mještani na mukama zbog nomada

BOSANSKI PETROVAC - Nomadska ispaša ovaca i ove godine je u velikoj mjeri prisutna i stvara probleme mještanima sela na području Bosanskog Petrovca, zbog čega postoji velika opasnost od pojave i širenja stočnih bolesti koje mogu desetkovati stočni fond.

Solarna elektrana u Petrovcu počela proizvoditi struju

BOSANSKI PETROVAC - U selu Krnjeuša, nadomak Bosanskog Petrovca, prije nekoliko dana puštena je u rad najveća solarna elektrana na području USK, a ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 720.000 maraka.

U opštini staraca jedino nada ne blijedi

BOSANSKI PETROVAC - Stanovništvo nam je uglavnom staro i iznemoglo, a dosta je i socijalnih slučajeva. Muče nas brojni problemi, uglavnom ekonomske prirode. Mi smo kao narod očeličili i ne tražimo mnogo. A mnogo više zaslužujemo od ovog što imamo.

Najčitanije