Bosanski Petrovac

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

Petrovac izbjegao migrante, država nema objekat za njih

BIHAĆ, TREBINJE - Unsko-sanski kanton ne posjeduje adekvatan objekat u državnom vlasništvu koji bi mogao biti pretvoren u prihvatni centar za migrante, izjavio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na prostoru RS neće se praviti centri za smještaj migranata

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne prihvata da se na prostoru Srpske prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Vanredna sjednica u B. Petrovcu: Nemamo uslove da primimo migrante

BOSANSKI PETROVAC - Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je danas rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom polju u ovoj opštini, u protivnom uslijediće blokada magistralnog puta prema Bihaću.

Sabor pravoslave omladine u Bosanskom Petrovcu

​BOSANSKI PETROVAC - Petodnevni Svetosavski omladinski kamp “Mitropolit Nikolaj Mrđa” održava se u parohijskom domu u selu Vođenica nadomak Bosanskog Petrovca, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Smoljana i parohije krnjeuško-vođeničke, a s blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog gospodina Sergija.

Mještani na mukama zbog nomada

BOSANSKI PETROVAC - Nomadska ispaša ovaca i ove godine je u velikoj mjeri prisutna i stvara probleme mještanima sela na području Bosanskog Petrovca, zbog čega postoji velika opasnost od pojave i širenja stočnih bolesti koje mogu desetkovati stočni fond.

Solarna elektrana u Petrovcu počela proizvoditi struju

BOSANSKI PETROVAC - U selu Krnjeuša, nadomak Bosanskog Petrovca, prije nekoliko dana puštena je u rad najveća solarna elektrana na području USK, a ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 720.000 maraka.

U opštini staraca jedino nada ne blijedi

BOSANSKI PETROVAC - Stanovništvo nam je uglavnom staro i iznemoglo, a dosta je i socijalnih slučajeva. Muče nas brojni problemi, uglavnom ekonomske prirode. Mi smo kao narod očeličili i ne tražimo mnogo. A mnogo više zaslužujemo od ovog što imamo.

Osumnjičen da je opljačkao i silovao staricu

BOSANSKI PETROVAC - Pripadnici MUP-a USK priveli su danas muškarca I.R. (43) iz Cazina, koji se sumnjiči da je u protekli petak, u mjestu Bunarevi, nadomak tog grada, silovao staricu K.M. (81).

Bivši načelnik Bosanskog Petrovca optužen za zloupotrebu

BOSANSKI PETROVAC - Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK protiv Zlatka Hujića, sada već bivšeg načelnika Bosanskog Petrovca, koji se tereti za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, te krivotvorenje službene isprave.

Najčitanije