Bosanski petrovac

Kameni monoliti kraj Bosanskog Petrovca kriju drevne tajne

BOSANSKI PETROVAC - Na omanjem uzvišenju, koje se nalazi uz sami magistralni put koji vodi u Bosanski Petrovac, nalaze se zanimljivi kameni monoliti koji oduvijek potiču maštu ljudi koji žive na ovim prostorima.

Normalizovan saobraćaj prema Bosanskom Petrovcu

DRVAR - Na dionici Drvar - Bosanski Petrovac na izlazu iz Drvara normalizovan je saobraćaj, nakon završenog protesta građana, saopšteno je Auto-moto saveza Republike Srpske.

Djeca uspješno završila školu slikanja

BOSANSKI PETROVAC - Jednomjesečne obuke iz oblasti crtanja i slikanja uspješno su završene u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu. Organizator je bila Javna ustanova Centar za kulturu i obrazovanje, koja je obezbijedila crtaći i slikarski materijal za polaznike, kao i prigodan poklon svakom djetetu uz potvrdu da su pohađali ljetnu školu slikanja.

Milanu Dragišiću četiri godine zatvora za zločin u Bosanskom Petrovcu

BEOGRAD - Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreklo je danas prvostepenu presudu Milanu Dragišiću od četiri godine zatvora za ubistvo civila bošnjačke nacionalnosti i još dva pokušaja ubistva 20. septembra 1992. godine u Bosanskom Petrovcu, nakon pogibije njegovog brata.

Uskoro gradnja spalionice otpada medicinskog i animalnog porijekla

BOSANSKI PETROVAC - Općina Bosanski Petrovac pokrenula je projekat spalionice otpada medicinskog i animalnog porijekla, koja bi trebalo da bude izgrađena na lokalitetu gradske deponije Vaganac, gdje se trenutno odlaže sav komunalni otpad iz te općine.

Vlasti USK nemaju kapaciteta da se izbore sa migrantskom krizom

Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić rekao je da je saradnja ove lokalne zajednice sa vlastima Unsko-sanskog kantona u vezi sa migrantskom krizom veoma loša, navodeći da te vlasti nemaju ni kapaciteta, niti načina da se sa tim pitanjem adekvatno izbore, što dodatno usložnjava situaciju.

Čudo prirode još nije našlo mjesto u turističkoj ponudi

BOSANSKI PETROVAC - Zanimljiv prirodni fenomen u vidu kraških vrtača, koje su gusto načičkane jedna uz drugu, prisutan je na širem području Bravskog polja, u blizini istoimenog sela udaljenog nekoliko kilometara od Bosanskog Petrovca, te i dan-danas privlači pažnju prolaznika i posjetilaca, iako nije dio turističke ponude.

Stari grad Bjelaj: Tvrđava nad kojom šapuću vjetrovi

BOSANSKI PETROVAC - Na širem području opštine Bosanski Petrovac postoje brojni spomenici materijalne kulture koji svjedoče o dugom kontinuitetu života na ovom podneblju.

Pet članova iste porodice zaraženo koronom

BOSANSKI PETROVAC - Pet članova iste porodice u Bosanskom Petrovcu zaraženo je virusom korona i svi se nalaze u kućnoj izolaciji, potvrdila je epidemiologinja Nada Elijaš.

Načelnik Bosanskog Petrovca negirao da je organizovao korona parti

BOSANSKI PETROVAC - Načelnik Bosanskog Petrovca, Dejan Prošić, negirao je da je organizovao bilo kakav korona parti, te istakao kako je riječ o iskontruisanom događaju.

Najčitanije