Bosansko Grahovo

Novi rok za uklanjanje otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova

DRVAR - Tekstilni otpad koji je dovezen u Drvar i Bosansko Grahovo i dalje je tamo. U tim opštinama sada se uzdaju u zaključak Vlade Federacije, po kome je Fond za zaštitu životne sredine zadužen da obezbijedi sredstva za ukljanjanje.

Uroš Đuran kandidat SNSD-a za načelnika Bosanskog Grahova

BOSANSKO GRAHOVO - Uroš Đuran kandidat je SNSD-a za načelnika opštine Bosansko Grahovo na predstojećim lokalnim izborima, potvrđeno je Srni iz Opštinskog odbora SNSD-a.

Srpska sela Stožišta i Tiškovac postala migrantska ruta

BOSANSKO GRAHOVO - Načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić rekao je Srni da su srpska sela Stožišta i Donji Tiškovac postala ruta migrantima prema Hrvatskoj.

Naloženo da se otpad iz Drvara i Bosanskog Grahova odmah ukloni

DRVAR - Direktor za inspekcijske poslove Livanjskog kantona Dubravko Kovačević rekao je danas da otpad iz Italije mora biti odmah uklonjen sa područja Drvara i Bosanskog Grahova i vraćen odakle je dovezen.

Nije usvojen prijedlog da se ukloni otpad, srpski ministri napustili sjednicu

LIVNO - Srpski ministri u Livanjskom kantonu napustili su vanrednu sjednicu Vlade kantona jer nije usvojen njihov prijedlog zaključka o hitnom uklanjanju otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova.

Srpski ministri u LK traže vanrednu sjednicu zbog otpada iz Italije

DRVAR - Srpski ministri u Livanjskom kantonu zatražili su od kantonalnog premijera da se održi vanredna sjednice zbog odlaganja tekstilnog otpada iz Italije na području Drvara i Bosanskog Grahova.

Otpad u Drvaru i Bosanskom Grahovu uskladišten van propisa

Federalni urbanističko-ekološki inspektorat danas je izvršio inspekcijski nadzor kod operatora "Krom reciklaža" d.o.o.Drvar, povodom deponovanja "uvezenog neopasnog tekstilnog otpada predviđenog za reciklažu na području opština Drvar i Bosansko Grahovo".

Odvoze otpad iz Bosanskog Grahova

BOSANSKO GRAHOVO - Po nalogu policije i inspekcije, dva kamiona opasnog otpada koji je u Bosansko Grahovo dovezen iz Italije, odvezena su iz te opštine, a u roku od najdalje 48 časova biće odvezen još jedan kamion.

"Prekršen Aneks 7 - ne lageruju samo migrante, već i otpad"

DRVAR - Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji (BiH) Đorđe Radanović rekao je Srni da incident sa tekstilnim otpadom iz Italije, koji se dogodio u Drvaru i Bosanskom Grahovu, predstavlja kršenje Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, kao i krivično djelo prema članu 178 Krivičnog zakona FBiH, koji se odnosi na sprečavanje povratka.

Otpad iz Italije upalio alarm u Bosanskom Grahovu

BOSANSKO GRAHOVO – Najmanje tri šlepera otpada iz Italije istovareno je u krug bivše fabrike Borac u Bosanskom Grahovu, a da niko nije obavijestio lokalnu zajednicu.

Najčitanije