Bosiljak

Povučen sa tržišta sušeni "Bio bosiljak"

ZAGREB - Sušeni "Bio bosiljak", austrijske kompanije "Sonentor", povučen je sa hrvatskog tržišta zbog bakterije Bacilus cereus /Bacillus cereus/, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske.

Kraljevski bosiljak pomaže kod kašlja i prehlade

Biljka bosiljak često izgledom podsjeća na list peperminta, s kojim je u rodu. Njegovi listovi jakog mirisa najčešće se koriste kao dodatak raznim jelima. No, bosiljak krije ljekovite moći. Donosimo priču o ovom kraljevskom začinu.

Trivić: Neprihvatljivo sprečavanje ansambla iz Dervente da nastupi u Kataru

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić osudila je postupak ambasadora BiH u Kataru Bisere Turković koja je spriječila KUD mladih "Bosiljak" iz Dervente da učestvuje na međunarodnom festivalu u toj zemlji, te poručila da je neprihvatljivo sprečavanje nastupa ansambla iz Srpske u Kataru zarad dnevnopolitičkih interesa.

KUD "Bosiljak" dobio zabranu putovanja u Katar

DERVENTA - Kulturno-umjetničko društvo mladih "Bosiljak" iz Dervente nije otputovalo u Katar na Međunarodni festival folklora jer mu je ambasador BiH u toj zemlji Biserka Turković zabranila da nastupa i predstavlja BiH ukoliko KUD ne želi da učestvuju na obilježavanju 1. marta, rekla je kulturno-umjetnički rukovodilac Društva Stana Nagradić.

"Bosiljak" putuje u Dohu

DERVENTA - Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih "Bosiljak" iz Dervente 26. februara putuju u Dohu, gdje će nastupiti na Festivalu interkulturalnog dijaloga i kulturnih različitosti.

Biljka koja ublažava simptome prehlade

​Smatra se jednim od najboljih začina za srce jer smanjuje nivo holesterola - bosiljak.

KUD "Bosiljak" na Međunarodnom festivalu plesa u Kini

Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih "Bosiljak" iz Dervente učestvovali su na Međunarodnom festivalu plesa, koji je održan u Makau i Hong Kongu u Kini.

Opustite se uz lipu i bosiljak

Osim što djeluju opuštajuće, biljke poput lipe, matičnjaka, mažurana i bosiljka djeluju podsticajno na probavu i čišćenje tijela te tako olakšavaju gubitak viška kilograma.

Bosiljkom otčepite nos

Začepljen nos, infekcija grla i mnogobrojne druge prateće tegobe tipične su za ovo doba godine.

Bosiljak lijek za sve bolesti

Ljekovita priroda – bosiljak se koristi protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresije, kod prehlada, upale ušiju i bubne opne, ali i kao okrepljujuće sredstvo.

Najčitanije