Bosna

Arnautović zbog Šešelja šokirao kolege u CIK-u

BANJALUKA - Centralna izborna komisija (CIK) BiH nakratko je prekinula sjednicu jer je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a, mimo ranije prakse i bez znanja ostalih članova CIK-a, pokušao da ova institucija ne ovjeri učešće na izborima Srpske radikalne stranke - dr Vojislav Šešelj, a u jednom trenutku postavilo se i pitanje da li će zbog Arnautovićevog načina rada CIK biti sposoban da sprovede predstojeće izbore.

Budžet za 2022. godinu upućen Savjetu ministara BiH

Nacrt Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu upućen je danas iz Ministarstva finansija i trezora BiH Generalnom sekretarijatu Savjetu ministara BiH u proceduru usvajanja.

Ustavni sud BiH ukinuo pojedine odredbe akata o vraćanju nadležnosti na Srpsku

SARAJEVO - Ustavni sud BiH ukinuo je pojedine odredbe akata o vraćanju prenesenih nadležnosti s nivoa BiH na Srpsku, koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Delegacija EU poručila HDZ-u: Odmah prekinite blokadu

SARAJEVO - Delegacija EU u BiH pozvala je HDZ da, kako kažu, hitno okončaju blokadu finansiranja izbora u BiH.

Dodik: Povećanje plata i penzija će pomoći socijalno ugroženom stanovništvu

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će najavljeno povećanje plata i penzija za 10 odsto za maj pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u Republici Srpskoj i da se svakodnevo radi na tome da se pomogne raznim mjerama.

Pri kraju izrada budžeta institucija BiH

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara završava izradu dokumenta okvirnog budžeta od 2022. do 2024. godine i ovogodišnjeg budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH i uputiće ih već u ponedjeljak, 23. maja, u dalju proceduru Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Lidl raspisao nove konkurse za zapošljavanje u BiH

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrovala svoju firmu u Bosni i Hercegovini, raspisala je nove konkurse za zapošljavanje.

Džaferović: BiH može da računa na podršku svjetskih sila

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kaže da su predstavnici najvećih svjetskih sila vrlo dobro upućeni u stanje u BiH i da BiH može da računa na njihovu podršku, jer su, kako navodi, "svi jako svjesni rizika i opasnosti".

Da li je BiH uvela sankcije Rusiji?

SARAJEVO, BANJALUKA - Kolika konfuzija po svim pitanjima, posebno u oblasti spoljne politike, vlada u BiH možda najbolje pokazuje primjer sankcija Ruskoj Federaciji, jer u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može reći da li je, ili nije, BiH uvela te sankcije.

Dodik: Džaferović ničim izazvan u temama iz visoke politike

​BANJALUKA - BiH destabilizuju muslimani pomognuti sa nekoliko zapadnih ambasada, sve drugo je plod fantazije Šefika Džaferovića, koji se ničim izazvan našao u temama iz visoke politike, ne znajući ništa drugo nego da se ulaguje zapadnom dijelu međunarodne zajednice, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Čović: Novi razgovori o Izbornom zakonu u narednih 10 dana

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović najavio je da bi se u narednih 10 dana trebali održati sastanci kako bi se još jednom pokušalo doći do promjene elemenata Izbornog zakona "kako bi izbori imali svoj smisao i pravu demokratičnost".

Manja proizvodnja vozila pogađa i bh. auto-industriju

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog problema u isporuci dijelova njemački proizvođači automobila će tokom ove godine proizvesti mnogo manje vozila nego što su planirali, što će osjetiti i domaći proizvođači u auto-industriji, koji već imaju manje posla i manji broj narudžbi od strane njemačkih kompanija.

Ukupan promet industrije u BiH u martu veći za 7,4 odsto

SARAJEVO - Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u martu veći je za 7,4 odsto u odnosu na februar, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Plenković: Ponovno stvoriti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka u FBiH

SALZBURG - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Salzburgu da je potrebno ponovno stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH jer bez toga će biti teško funkcionisanje zemlje koja u oktobru bira parlament po starom zakonu pošto se o novom stranke nisu uspjele dogovoriti.

O aranžmanu s MMF-om još niko ni ne razmišlja

BANJALUKA, SARAJEVO - Predstavnici BiH ni ne razmišljaju o potpisivanju novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) iako se zemlja nalazi u najtežoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji s rekordnom inflacijom.

Najčitanije