Bosna i Hercegovina

Šmit: Ne može se samo sjediti i žaliti se na prošlost

SARAJEVO - Kristijan Šmit, visoki predstavnik, rekao je da se treba okrenuti prema budućnosti, te da oni koji žele da budu dio EU moraju poštovati evropske direktive.

Opao broj registrovanih firmi: Računovodstvo sabira gubitke

BANJALUKA, SARAJEVO - Računovodstveni sektor u BiH je prošle godine zbog posljedica izazvanih pandemijom virusa korona zabilježio drastičan pad ukupne dobiti od skoro devet miliona KM, a opao je i broj registrovanih firmi koje pružaju ove usluge, kao i broj zaposlenih.

Žuto upozorenje za pojedine dijelove BiH

BANJALUKA - Žuti meteoalarm danas je upaljen za područje Mostara i Sarajeva zbog najavljene visoke dnevne temperature.

Ekstremno visoke temperature, crveni i narandžasti meteoalarm za BiH

BANJALUKA - Crveni meteoalarm sutra će biti upaljen za područja Foče, Višegrada, Trebinja i Mostara zbog ekstremno visoke temperature vazduha koja će biti i do 41 stepen Celzijusov.

Slovenija će priznavati testove iz BiH

Vlada Republike Slovenije donijela je Pravilnik kojim se priznaju PCR i brzi antigenski testovi urađeni u Bosni i Hercegovini, saopšteno je na sajtu vlade Slovenije.

Srbi poručili Incku da nametne i plate i izbore

SARAJEVO - Blokada institucija BiH, ukoliko se produži i u septembru, mogla bi dovesti do obustave isplate plata zaposlenima u državnim institucijama s obzirom na to da nije usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu, a da odluka o privremenom finansiranju koju je donijelo Vijeće ministara važi do septembra. Takođe, postoji mogućnost i blokade izbornog procesa u BiH s obzirom na to da je 2022. godina izbora.

"Nezavisne" donose detalje mjera u CG: Preko granice bezuslovno, u njihove kafane ne

BANJALUKA, PODGORICA - Državljani BiH još mogu ući u Crnu Goru bezuslovno, što znači da im pri ulasku nije potreban nijedan dokaz da nisu zaraženi virusom korona, ali će novim mjerama, prilikom ulaska u ugostiteljske objekte u ovoj zemlji morati da imaju jedan od kovid dokumenata.

EU uvodi veće poreze za zagađivače, na udaru i BiH

BRISEL, BANJALUKA - Evropska komisija predložila je čitav set zakonskih prijedloga čiji je cilj oporezovati i kažnjavati najveće zagađivače i emitere opasnih čestica koje uzrokuju globalno zagrijavanje, štete okolini i ugrožavaju zdravlje ljudi.

"Carina bez papira" tek od naredne godine

BANJALUKA - Iako je planirano da primjena Zakona o carinskoj politici, a samim tim i "carine bez papira", odnosno NCTS sistema, počne 1. avgusta, odlukom Savjeta ministara BiH taj rok je pomjeren na 1. januar 2022. godine.

BiH u blokadi, Srpska neće primjenjivati Inckovu odluku

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što je i dogovoreno na sastanku lidera političkih partija iz Republike Srpske, blokada rada institucija BiH već je počela i sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, a ukoliko dogovor opstane, slična sudbina čeka i Savjet ministara BiH i Predsjedništvo BiH.

Najčitanije