Bosna i Hercegovina

Dom naroda prihvatio izmjene i dopune Zakona o strancima u BiH

SARAJEVO - Delegati u Domu naroda BiH prihvatili su u prvom čitanju izmjene i dopune Zakona o strancima u BiH.

Slovenački ministar: "Fantomski non pejper" ne postoji

LJUBLJANA - Ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar izjavio je danas da ne postoji "fantomski non pejper" na Zapadnom Balkanu koji pojedini mediji pripisuju Sloveniji, i da su rasprave o tome naštetile Sloveniji, kao i Bosni i Hercegovini.

Na aerodromima fale 74 policajca

BANJALUKA, SARAJEVO - U jedinicama Granične policije (GP) BiH na aerodromima za obavljanje poslova graničnih provjera i bezbjednosti, prema novoj računici, potrebno je ukupno 299 policajaca, a sada ih je 225, što znači da ih nedostaje 74.

26 stručnjaka zaduženo za povratnike iz sirijskog pakla

SARAJEVO - BiH je napokon na pragu imenovanja dvadesetšestočlanog koordinacionog tima za razvijanje procedura povratka i prihvata bh. državljana iz zone sukoba Sirije i Iraka.

190 miliona KM prošlo ispod radara Zakona o javnim nabavkama

SARAJEVO - Tokom prošle godine institucije na svim nivoima u Bosni i Hercegovini sklopile su poslove vrijedne 190,5 miliona KM kroz pregovaračke postupke bez objave obavještenja, što predstavlja najnetransparentniji vid nabavke.

Kapital Centralne banke BiH za tri mjeseca pao 84 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Neto strana aktiva ili tzv. slobodne rezerve Centralne banke Bosne i Hercegovine (CB BiH) za tri mjeseca ove godine smanjene su za 84 miliona KM, a ukoliko se obistine predviđanja svjetskih, ali i domaćih stručnjaka o rastu inflacije, Bosna i Hercegovina do kraja godine mogla bi ostati bez većine tih "slobodnih rezervi" koje zaključno s martom ove godine iznose 811 miliona KM.

Porodice godinama bez traga i glasa o najmilijima

BANJALUKA, SARAJEVO - Desetine osoba iz BiH vode se kao nestale, a nekima od njih svaki trag je izgubljen već godinama.

Pritajili se naručioci pola tone kokaina

PLOČE, TUZLA - Naručioci više od pola tone kokaina prošvercovanog u kontejneru sa bananama koji je trebalo da uđe u BiH, ali je zaplijenjen u Hrvatskoj, najvjerovatnije su imali dojavu da se ta pošiljka prati, zbog čega nisu ni preuzeli robu koju je hrvatska policija na kraju morala izvaditi iz kontejnera, saznaju "Nezavisne".

Uvodi se prva direktna linija između BiH i SAD

Avio-prevoznik iz SAD Eastern Airlines pokrenuće krajem maja sedmični let između Čikaga i Sarajeva.

U BiH povećan broj aktivnih kartica i transakcija

SARAJEVO - Aktivnih kartica u BiH u 2020. godini bilo je 2.170.556 i više ih je za 31.952 od godine ranije, što je dovelo i do većeg broja transakcija, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Najčitanije