Bosna i Hercegovina

Rada Manojlović i Haris Berković grade kuću u BiH

Pjevačica Rada Manojlović (33) i njen izabranik Haris Berković (25) navodno su riješili da ulože u zajednički život tako što će da kupe nekretninu u Beogradu, ali i da sagrade kuću u Bosni i Hercegovini.

EU oborila BiH sa deset jedinica

BANJALUKA - Kada bi se mišljenje Evropske komisije ocjenjivalo na način kako se ocjenjuju đaci u školi, Bosna i Hercegovina bi morala ponavljati godinu, s obzirom na to da ima čak deset jedinica.

"Takse postigle željeni efekat, treba ih obustaviti"

PRIŠTINA - Odluka Prištine iz novembra prošle godine da se uvedu takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine postigla je željeni efekat, ocijenio je danas zamjenik kosovskog premijera Envera Hodžaja.

Erdoan: Ako se poljulja Turska, poljuljaće se i BiH

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u gradu Kočeliju da je Turska za milione ljudi širom svijeta simbol mira, blagostanja i povjerenja te naglasio da, "ako se poljulja Turska, poljuljaće se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Arakan, Bosna i Hercegovina", javlja agencija Anadolija.

Odgovori na dodatna pitanja dostavljeni Evropskoj komisiji

SARAJEVO - Direkcija za evropske integracije dostavila je Evropskoj komisiji odgovore na 665 dodatnih pitanja za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u EU, saopšteno je iz Direkcije.

Vučić: Ne mešamo se u unutrašnje stvari BiH i RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku povodom hapšenja Davora Dragičevića, te istakao da Srbija prati događaje u Banjaluci, ali da nema namjeru da se miješa u unutrašnje stvari BiH i RS.

U toku finalizacija odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika EK

SARAJEVO - U toku je finalizacija odgovora na 655 dodatnih pitanja koja je Evropska komisija u junu dostavila BiH radi pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo u EU, navedeno je u informaciji Direkcije za evropske integracije o trenutnom stanju pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije koju je danas usvojio Savjet ministara.

Hrvatska iznajmljuje objekte koji su u vlasništvu BiH

ZAGREB - Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske objavilo je oglas kojim poziva zainteresovane da dostave ponude za zakup 15 objekata turističke namjene i to na rok od 30 godina. Većina objekata koji se daju u zakup su objekti u vlasništvu Bosne i Hercegovine.

NYR: Šta Benon petlja sa BiH?

NJUJORK - Bivši savjetnik predsjednika SAD Donalda Trampa, Stiv Benon nada se da će njegov novi projekat "The Movement" podstaći desničarski populistički nacionalizam širom Evrope, a Bosna i Hercegovina je jedna od njegovih glavnih meta, piše američki sajt "The New York Review of Books.

Zašto BiH ima dva imena?

Popularni YouTube kanal "Name Explain", koji se bavi porijeklom imena država, gradova, okeana i istorijskih osoba, objavio je snimak u kojem je tematizovao ime Bosne i Hercegovine s pitanjem zbog čega jedna zemlja ima dva imena.

Najčitanije