Bosna i Hercegovina

EBRD podržava privatna preduzeća u Bosni i Hercegovini

EBRD daje Mikrofinu, najvećoj mikrofinansijskoj instituciji u Bosni i Hercegovini, kreditnu liniju od 4 miliona evra za dalje kreditiranje domaćih privatnih preduzeća.

"Economist": Zašto se BiH nije raspala?

LONDON - Ugledni britanski magazin "Economist" objavio je analizu pod naslovom "Zašto se BiH nije raspala?" u kojoj objašnjava zašto nakon rata, i pored velikih nacionalnih razlika i nestabilne vlasti, BiH nije raspala.

Američki institut: BiH propala država u centru Evrope

VAŠINGTON - Američki institut za stabilizaciju i tranziciju (IST) objavio je opširnu analizu o stanju u Bosni i Hercegovini, navodeći da je BiH "propala država u srcu Evrope", te da se u središtu Evrope odvija velika i opasna kriza.

Sedam mjeseci od preuzimanja upitnika EK, a BiH i dalje daleko od konačnih odgovora

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je probila rok koji je sama sebi postavila za odgovoranje na upitnik Evropske komisije, a kako stvari sada stoje, ni u narednih nekoliko mjeseci na tom polju neće se puno toga uraditi.

Špigl: Ni milijarde EU ne mijenjaju činjenicu da je BiH nefunkcionalna

Nedjeljnik "Špigel" je u tekstu pod naslovom "Pastorčad kontinenta", navodi da Evropska unija gubi svoju privlačnost za stanovnike "prostora između Bosne i Makedonije"

Cijene ulaznica za BiH - Grčka vrtoglavo rastu, policija lovi tapkaroše

Nakon što su u kratkom roku rasprodane, ulaznice za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između fudbalera BiH i Grčke, pojavile su se na crnom tržištu po višestruko višim cijenama, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničkodobojskog kantona najavili su da će preduzeti mjere kako bi spriječili nelegalnu prodaju.

"11. Nagrada Grada Skradina" - raj za ljubitelje automobilizma

SKRADIN - Proteklog vikenda, 13. i 14. maja 2017. godine održana je 11. nagrada grada Skradin. To je ujedno i prva brdska trka ove godine koja se boduje za Šampionat BiH, a nakon Sljemena, druga trka koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske regije jug i Prvenstvo historic vozila.

BiH odobren novi zajam od 56, 6 miliona evra

VAŠINGTON- Svjetska banka odobrila je novi zajam od 56,6 miliona evra za podršku ključnih reformi finansijskog sektora u BiH, saopšteno je iz ove finansijske institucije.

Kolika je površina BiH: Različiti podaci u insitucijama o veličini zemlje

SARAJEVO - Popis stanovništa Bosne i Hercegovine obavljen je 2013. godine a čitave tri godine čekalo se na rezultate.

Ivanić u Izraelu: Poljoprivreda i turizam šansa za proširenje saradnje

JERUSALIM - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji s delegacijom BiH boravi u zvaničnoj posjeti Izraelu, razgovarao je u Jerusalimu s predsjednikom izraelskog parlamenta Julijem Edelstinom.

Reklame

Najčitanije