Bosna i Hercegovina

Zašto BiH ima dva imena?

Popularni YouTube kanal "Name Explain", koji se bavi porijeklom imena država, gradova, okeana i istorijskih osoba, objavio je snimak u kojem je tematizovao ime Bosne i Hercegovine s pitanjem zbog čega jedna zemlja ima dva imena.

BiH među najgorim zemljama regiona po više parametara: Ljudi nesrećni, teško se posluje

SARAJEVO - Na osnovu različitih nevladinih organizacija i izvještaja "think tank" organizacija sačinjeni su podaci o zemljama bivše Jugoslavije, odnosno o razlikama u snazi tih zemalja, razlikama u pasošima, problemima terorizma, mogućnostima za biznis, slobodi medija i drugim parametrima. Bosna i Hercegovina je po svim parametrima među najslabijim državama u regionu.

"Pijetlovi" polomili krila "zmajevima"

Košarkaši Bosne i Hercegovine su poraženi na gostovanju u Rouenu od Francuske u drugom kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 84:65.

EBRD podržava privatna preduzeća u Bosni i Hercegovini

EBRD daje Mikrofinu, najvećoj mikrofinansijskoj instituciji u Bosni i Hercegovini, kreditnu liniju od 4 miliona evra za dalje kreditiranje domaćih privatnih preduzeća.

"Economist": Zašto se BiH nije raspala?

LONDON - Ugledni britanski magazin "Economist" objavio je analizu pod naslovom "Zašto se BiH nije raspala?" u kojoj objašnjava zašto nakon rata, i pored velikih nacionalnih razlika i nestabilne vlasti, BiH nije raspala.

Američki institut: BiH propala država u centru Evrope

VAŠINGTON - Američki institut za stabilizaciju i tranziciju (IST) objavio je opširnu analizu o stanju u Bosni i Hercegovini, navodeći da je BiH "propala država u srcu Evrope", te da se u središtu Evrope odvija velika i opasna kriza.

Sedam mjeseci od preuzimanja upitnika EK, a BiH i dalje daleko od konačnih odgovora

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je probila rok koji je sama sebi postavila za odgovoranje na upitnik Evropske komisije, a kako stvari sada stoje, ni u narednih nekoliko mjeseci na tom polju neće se puno toga uraditi.

Špigl: Ni milijarde EU ne mijenjaju činjenicu da je BiH nefunkcionalna

Nedjeljnik "Špigel" je u tekstu pod naslovom "Pastorčad kontinenta", navodi da Evropska unija gubi svoju privlačnost za stanovnike "prostora između Bosne i Makedonije"

Cijene ulaznica za BiH - Grčka vrtoglavo rastu, policija lovi tapkaroše

Nakon što su u kratkom roku rasprodane, ulaznice za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između fudbalera BiH i Grčke, pojavile su se na crnom tržištu po višestruko višim cijenama, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničkodobojskog kantona najavili su da će preduzeti mjere kako bi spriječili nelegalnu prodaju.

"11. Nagrada Grada Skradina" - raj za ljubitelje automobilizma

SKRADIN - Proteklog vikenda, 13. i 14. maja 2017. godine održana je 11. nagrada grada Skradin. To je ujedno i prva brdska trka ove godine koja se boduje za Šampionat BiH, a nakon Sljemena, druga trka koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske regije jug i Prvenstvo historic vozila.

Najčitanije