Bosna i Hercegovina

U toku finalizacija odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika EK

SARAJEVO - U toku je finalizacija odgovora na 655 dodatnih pitanja koja je Evropska komisija u junu dostavila BiH radi pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo u EU, navedeno je u informaciji Direkcije za evropske integracije o trenutnom stanju pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije koju je danas usvojio Savjet ministara.

Hrvatska iznajmljuje objekte koji su u vlasništvu BiH

ZAGREB - Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske objavilo je oglas kojim poziva zainteresovane da dostave ponude za zakup 15 objekata turističke namjene i to na rok od 30 godina. Većina objekata koji se daju u zakup su objekti u vlasništvu Bosne i Hercegovine.

NYR: Šta Benon petlja sa BiH?

NJUJORK - Bivši savjetnik predsjednika SAD Donalda Trampa, Stiv Benon nada se da će njegov novi projekat "The Movement" podstaći desničarski populistički nacionalizam širom Evrope, a Bosna i Hercegovina je jedna od njegovih glavnih meta, piše američki sajt "The New York Review of Books.

Zašto BiH ima dva imena?

Popularni YouTube kanal "Name Explain", koji se bavi porijeklom imena država, gradova, okeana i istorijskih osoba, objavio je snimak u kojem je tematizovao ime Bosne i Hercegovine s pitanjem zbog čega jedna zemlja ima dva imena.

BiH među najgorim zemljama regiona po više parametara: Ljudi nesrećni, teško se posluje

SARAJEVO - Na osnovu različitih nevladinih organizacija i izvještaja "think tank" organizacija sačinjeni su podaci o zemljama bivše Jugoslavije, odnosno o razlikama u snazi tih zemalja, razlikama u pasošima, problemima terorizma, mogućnostima za biznis, slobodi medija i drugim parametrima. Bosna i Hercegovina je po svim parametrima među najslabijim državama u regionu.

"Pijetlovi" polomili krila "zmajevima"

Košarkaši Bosne i Hercegovine su poraženi na gostovanju u Rouenu od Francuske u drugom kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 84:65.

EBRD podržava privatna preduzeća u Bosni i Hercegovini

EBRD daje Mikrofinu, najvećoj mikrofinansijskoj instituciji u Bosni i Hercegovini, kreditnu liniju od 4 miliona evra za dalje kreditiranje domaćih privatnih preduzeća.

"Economist": Zašto se BiH nije raspala?

LONDON - Ugledni britanski magazin "Economist" objavio je analizu pod naslovom "Zašto se BiH nije raspala?" u kojoj objašnjava zašto nakon rata, i pored velikih nacionalnih razlika i nestabilne vlasti, BiH nije raspala.

Američki institut: BiH propala država u centru Evrope

VAŠINGTON - Američki institut za stabilizaciju i tranziciju (IST) objavio je opširnu analizu o stanju u Bosni i Hercegovini, navodeći da je BiH "propala država u srcu Evrope", te da se u središtu Evrope odvija velika i opasna kriza.

Sedam mjeseci od preuzimanja upitnika EK, a BiH i dalje daleko od konačnih odgovora

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je probila rok koji je sama sebi postavila za odgovoranje na upitnik Evropske komisije, a kako stvari sada stoje, ni u narednih nekoliko mjeseci na tom polju neće se puno toga uraditi.

Najčitanije