Bosna i Hercegovina

Izetbegović: Dodika će zaustaviti njegov narod

SARAJEVO - Međunarodna zajednica je pokazala spremnost da "ozbiljno razgovaraju" sa liderima SNSD-a i HDZ-a BiH, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, izjavio je lider SDA Bakir Izetbegović, poslije današnjeg sastanka sa izaslanikom SAD za izbornu reformu Metju Palmerom i direktorkom pri Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelinom Ajhorst u rezidenciji američkog ambasadora u Sarajevu.

Podrška Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije: Vakcina djeluje

Kako bi se u Bosni i Hercegovini vakcinisao što veći broj stanovništva i ublažile posljedice pandemije COVID-19, UNICEF pruža kadrovsku i tehničku pomoć vlastima u Bosni i Hercegovini u realizaciji aktivnosti vakcinacije protiv virusa korona.

U BiH postavljen prvi znak "medvjed na putu - vozači, oprez"

Nakon zabilježena dva smrtna ishoda stradanja mečića u saobraćaju, jedan 2019. i drugi 2021. godine, na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac (lokalitet Lipa) postavljen je prvi saobraćajni znak sa siluetom mrkog medvjeda u Krajini, ali i BiH uopšte.

U Brčkom preminula žena, 21 novi slučaj zaraze

​BRČKO - Žena iz Brčkog preminula je od posljedica virusa korona, dok je u tom gradu registrovan 21 novi slučaj zaraze, saopšteno je iz Štaba Brčko distrikta za zaštitu i spasavanje.

U FBiH preminulo 15 osoba, zaražena 401

​SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa od posljedica zaraze virusom korona preminulo je 15 lica, a utvrđen je 401 novi slučaj zaraze, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Dodik: Po instrukciji SDA i glasovima muslimana smijenjena Tadićeva

BANJALUKA - Po instrukciji Bakira Izetbegovića i SDA, te glasovima svih muslimana smijenjena je Gordana Tadić, glavni tužuilac Tužilaštva BiH, rekao je na konferenciji za novinare Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Prevoznici u BiH traže pomoć: Cijene goriva rastu, a putnika nema

SARAJEVO - Udruženje za međunarodni i međuentitetski drumski prevoz putnika u BiH traži da javni prevoz bude oslobođen određenih akciza, dažbina koje prevoznici imaju na svaku litru plaćenog goriva.

"Nezavisne" otkrivaju: Ovo su uhapšeni zbog krađe skupocjenih automobila

BANJALUKA - Šest osoba uhapšeno je danas u aktivnostima MUP-a Republike Srpske usmjerenih na razbijanje organizovane kriminalne grupe za koju se sumnja da je krala skupocjena vozila u BiH.

Ingrid Mekdonald za "Nezavisne": Brža vakcinacija vraća i život i ekonomiju

Što prije svi budu vakcinisani, prije će se ekonomija i život vratiti u normalnost, ističe Ingrid Mekdonald, rezidentna koordinatorka UN-a u BiH.

Linhart: Bez Balkana projekat "Evropa" nepotpun

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Linhart naglasio je da će prioritet njegovog rada biti susjedska politika, konkretno evropska integracija zapadnog Balkana.

Najčitanije