Bosna i Hercegovina

Strah od korone oboriće izlaznost na lokalnim izborima u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako je suditi po nedavno završenim izborima u zemljama regiona, zbog virusa korona i epidemiološke situacije na lokalnim izborima u novembru moguće je očekivati znatno manju izlaznost nego što je bila prije četiri godine.

Koliko je zaposlenih Bošnjaka u institucijama FBiH u odnosu na Hrvate

Od ukupno 15.592 zaposlenih u državnim institucijama u Bosni i Hercegovini, njih 6.899 su Bošnjaci (44,28%), od kojih je 1.416 na rukovodećim pozicijama. Srba je 5.639 (36,16%), od toga 1.043 na rukovodećim mjestima, a Hrvata 2.887 (18,45%), od kojih 699 rukovodilaca. Ostalih je 156, a 12 na rukovodećim pozicijama. Među zaposlenima je i 11 iz nacionalnih manjina (tri rukovodeća), piše Večernji list BiH.

SZO donirao preko 23 tone zaštitne opreme zdravstvenim radnicima u BiH

SARAJEVO - Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ danas je u BiH dostavila više od 23 tone zaštitne opreme, od čega će 12,6 tona biti raspoređeno u Federaciju BiH, a ostatak u Republiku Srpsku i Brčko distrikt.

Spriječeno krijumčarenje 13 migranata, uhapšena dva lica

SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ spriječili su danas krujumčarenje 13 ilegalnih migranata kurdske nacionalnosti i tom prilikom uhapsili dva lica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osam dobara na listi nacionalnih spomenika BiH

SARAJEVO - Osam dobara proglašeno je nacionalnim spomenicima na 35. sjednici Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, održanoj u Sarajevu. Odluke su donijeli predsjedavajući Komisije Radoje Vidović i članovi Goran Milojević i Amir Pašić.

Tresla se Trgovska gora, rodile se svađe

Procjenjuje se da će izgradnja odlagališta na Trgovskoj gori ugroziti 250.000 stanovnika u 13 opština u slivu rijeke Une. Jasno je svakome od nas da će radioaktivni otpad negativno uticati na životnu sredinu.

Korona u maju "pojela" 1,3 milijarde KM potrošnje

SARAJEVO, BANJALUKA - Stanovnici Bosne i Hercegovine u maju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine potrošili su 1,303 milijarde KM manje, a čak 7.541 PDV obveznik u BiH predao je PDV prijavu sa nulom, što znači da uopšte nisu imali prometa u prošlom mjesecu.

U BiH nema pooštravanja mjera zbog korone

BANJALUKA, SARAJEVO - Epidemiološka situacija u RS i FBiH je pod kontrolom iako je povećan broj zaraženih virusom korona posljednjih nekoliko dana i pooštravanja mjera neće biti, potvrdili su nadležni i u RS i FBiH.

Milorad Dodik: Epidemija nije promijenila moj odnos prema BiH

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da epidemija virusa korona nije promijenila njegov odnos prema BiH, koja za njega ostaje nesređena zemlje vođena sa strane, što pokazuje i niz pitanja u vezi sa ovom situacijom, tokom koje su se iskazale još veće razlike.

Bosna i Hercegovina kroz strip

Mislim da ljudi širom svijeta imaju potrebu da iskažu svoja osjećanja na različite načine. Mnogi to rade kroz razgovor, sport, šetnju, a umjetnici uz pomoć crteža, poezije ili trećeg vida izražavanja. Ja ne odstupam od većine.

Najčitanije