Bosnalijek

Veliko pojačanje za "Bosnalijek"

SARAJEVO - Kompanija "Bosnalijek" dobila je novog savjetnika Uprave. Riječ je o Dejvidu Granžu, penzionisanom generalu vojske SAD, a radiće na razvoju poslovanja i međunarodnoj ekspanziji.

"Bosnalijek" otvorio novu kontrolu kvaliteta

SARAJEVO - "Bosnalijek", najveća farmaceutska kompanija u BiH, svečano je otvorila novi, moderni objekat kontrole kvaliteta.

Isisavali novac pa kupovali akcije "Bosnalijeka"

BANJALUKA, SARAJEVO - Sarajevska farmaceutska kompanija "Bosnalijek" oštećena je za milionske iznose jer su ljudi u samom vrhu tog preduzeća, mimo znanja i odobrenja Nadzornog odbora i Skupštine akcionara, sumnjivim transakcijama izvlačili novac iz te firme, kojim su onda kupovali akcije kompanije.

Porasli prihodi Bosnalijeka, uskoro izlazak na tursko tržište

Najveća bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 miliona KM, što je rast od 13 odsto u odnosu na prihod ostvaren u istom periodu prošle godine, izvijestila je Fena.

"Bosnalijek" ostao bez prava na dug od 11,5 miliona evra!

SANKT PETERBURG, SARAJEVO - Nedavnom presudom Trinaestog apelacionog arbitražnog suda u Sankt Peterburgu kompanija "Bosnalijek" ostala je bez mogućnosti da po osnovu duga od ruskog distributera lijekova "Imperia Sodruzhestvo" naplati 11,5 miliona evra.

Najčitanije