Bosnalijek

Bosnalijek počeo izvoz Lymunixa® u Veliku Britaniju

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek pokrenula je izvoz svojih proizvoda na tržište Velike Britanije. Novi jedinstveni dodatak prehrani - Lymunix®, nakon početka distribucije u Njemačkoj, odnedavno je dostupan i kupcima u Velikoj Britaniji. Zvanična promocija početka prodaje ovog proizvoda na britanskom tržištu održana je sredinom mjeseca u Londonu.

Lysobact Complete Spray® djeluje protiv uzročnika virusa korona

SARAJEVO - Lijek Lysobact Complete Spray®, bh. farmaceutske kompanije "Bosnalijek", djeluje i protiv uzročnika kovida-19, potvrdilo je istraživanje provedeno u ruskom Federalnom naučnom centru za istraživanje i razvoj imunobioloških proizvoda Ruske akademije za nauku "M. P. Chumakov".

Bosnalijek donira dezinficijense ustanovama za djecu s poteškoćama

Povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek nastavio je realizaciju akcije doniranja dezinfekcionih sredstava ustanovama za edukaciju i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju širom Bosne i Hercegovine.

Bosnalijekova putna apoteka, efikasna rješenja za siguran i ugodan odmor

Usljed poboljšanja epidemiološke situacije, mnogi od nas počeli su se pripremati za godišnje odmore.

Bosnalijek organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

U Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, završena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi radnika farmaceutske kompanije Bosnalijek.

Bosnalijek će uručiti poklone bebama u BiH rođenim 10. januara 2021.

Bosnalijek će, povodom obilježavanja jubilarnih 70 godina od početka rada, svim bebama rođenim 10. januara 2021. godine u Bosni i Hercegovini uručiti prigodne poklone.

Bosnalijek će obradovati sve koji 10. januara 2021. slave 70. rođendan

Povodom obilježavanja 70 godina od početka rada, Bosnalijek je odlučio uručiti poklone svim građanima Bosne i Hercegovine koji 10. januara 2021. godine slave 70. rođendan.

Zašto je tako važno nadoknaditi tečnost i elektrolite?

"Otkriće otopine za nadoknadu izgubljene tekućine je za čovječanstvo jednako važno kao i otkriće penicilina." Prof. Mamdouh Gabr, Medicinski fakultet, Univerzitet u Kairu

Lysoderm® krema pomaže kod opekotina od sunca

Pretjerano izlaganje suncu ljeti kod većine osoba, naročito kada je riječ o prvom dužem izlaganju sunčevim zrakama, može uzrokovati promjene na koži u vidu manjih ili većih opekotina. To zavisi od dužine izlaganja suncu, te od zahvaćene površine kože, ali i drugih faktora kao što su boja i debljina kože i drugih.

Lysoderm® krema pomaže kod svih oštećenja kože

Koža je naš najveći organ i zbog toga nije ni čudo da je tako često izložena nastanku različitih povreda. Povrede ne možemo spriječiti, ali sada imamo način da učinimo da povrede lako zacijele.

Najčitanije