Brčko

Brankica Mihajlović na treningu mladih odbojkašica "Bimal Jedinstva"

Zlatna srpska odbojkašaka reprezentativka Brankica Mihajlović i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić prisustvovali su večeras treningu najmlađih članica Ženskog odbojkaškog kluba (ŽOK) "Bimal Jedinstvo".

Pokušaj otmice djece u Brčkom?

​BRČKO - Nakon prijave roditelja o pokušaju otmice djece u blizini dvije škole u Brčkom, Policija Brčko distrikta odmah je aktivno preduzela radnje na provjeri navoda prijave, potvrđeno je Srni iz brčanske Policije.

Šefica i upravnica pošte pronevjerile novac

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv Gorane Dimić (58) i Snežane Đurić (45), službenica pošta u Brčkom, kojima se na teret stavlja da su prisvajanjem novca povjerenog u službi počinile krivična djela pronevjere.

"Srbima prijetio klanjem i sjekirom polupao kafić"

BRČKO - Potvrđena je optužnica koja M.A. tereti da je u jednom brčanskom kafiću prijetio grupi Srba da će ih poklati, a zatim otišao, vratio se sa sjekirom, kojom, srećom, nikog nije povrijedio.

U Brčkom kontrole brzine, pogledajte gdje će biti radari

BRČKO - Pripadnici Jedinice saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, vršiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 26.08.2019. godine do 01.09.2019. godine

Skidao fotografije nagih djevojčica

BRČKO - Dvadesetdevotogodišnjeg A.C. iz Brčkog optuženog da je posjedovao audio-vizuelni materijal na kojem je prikazan pornografski sadržaj djece i maloljetnika, Apelacioni sud Distrikta osudio je na tri mjeseca zatvora.

Priveden osumnjičeni za paljenje vikendice šefa policije u Brčkom

BRČKO - Granična policija BiH je na Međunarodnom graničnom prelazu Brčko uhapila državljanina Austrije Adnana Pilića zbog počinjenog krivičnog djela paljevina.

U distriktu Brčko neće fiskalne kase u veleprodaji

BRČKO - Iako je tek nedavno otpočeo proces fiskalizacije u Brčko distriktu, Udruženje poslodavaca i Privredna komora distrikta Brčko pokrenuli su inicijativu za izmjenu Zakona o fiskalnim sistemima u smjeru da se iz procesa fiskalizacije izuzme promet na veliko, odnosno veleprodaja.

Za ranjavanje tri osobe dobio godinu i devet mjeseci zatvora

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv Đanija Osmanovića (35) optuženog da je početkom godine u brčanskom naselju Novo Brčko ispred stambene zgrade u Željezničkoj ulici upotrebom vatrenog oružja počinio više krivičnih djela

Popravljao motor na gliseru i izazvao zapaljenje goriva, povrijeđeno nekoliko osoba

BRČKO - U Brčkom juče oko 17 sati u dijelu gradskog izletišta "ficibajer", došlo je do nesreće u kojoj je nekoliko osoba zadobilo teže i lakše opekotine, a nastala je i velika materijalna šteta.

Najčitanije