Brčko

Prvi slučaj reinfekcije u Brčkom, ponovo zaražen koronom

BRČKO - U Brčko distriktu registrovan je prvi slučaj reinfekcije virusom korona, rekao je danas šef vladinog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Akif Pezerović.

Brčanska policija pronašla 22 stabljike indijske konoplje

BRČKO - Policija Brčko distrikta pronašla je danas 22 stabljike indijske konoplje, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Dva razreda brčanskih srednjih škola u samoizolaciji zbog kovida-19

Dva učenika srednjih škola pozitivna na virus korona u Brčko distriktu zbog čega su njihove školske kolege u samoizolaciji, rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH.

U Brčkom još jedan slučaj zaraze

BRČKO - U Brčko distriktu danas je registrovan još jedan slučaj zaraze virusom korona.

Utvrđen identitet stradalih kod Brčkog

Utvrđen je identitet smrtno stradalih osoba u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u mjestu Lončari nadomak Brčkog. Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj, a okolnosti koje su dovele do stravičnog sudara automobila i kombija se utvrđuju.

Tri osobe poginule u teškoj nesreći

Dva muškarca i jedna ženska osoba poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Lončarima, na raskrsnici magistralnih puteva Brčko - Lončari i Tuzla - Orašje, rekla je Srni portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić.

U Brčkom više nema angažovanja po ugovoru o privremenim poslovima

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je da je Vlada distrikta donijela odluku o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u organima javne uprave distrikta prema kojima, između ostalog, više neće biti moguće angažovanje lica po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Od posljedica virusa preminuo starac u Brčkom

BRČKO - U Brčkom je u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminuo osamdesetpetogodišnji muškarac, što je devetnaesti smrtni slučaj u tom gradu, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Optužen da je oca na spavanju izbo i puškom udarao po glavi

BRČKO - Protiv Brčaka Dalibora Jovičevića (33) Osnovni sud Brčko potvrdio je optužnicu kojom ga Tužilaštvo Brčko tereti za ubistvo oca Slaviše, kojeg je, prema optužnici, u mjestu Brezovo Polje usmrtio udarajući ga nožem i puškom kojoj je odrezao kundak.

Nastava u Brčkom počinje 7. septembra, časovi po 45 minuta

BRČKO - Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH danas je dao saglasnost na Protokol i uslove za početak odvijanja nastave u školskoj 2020/2021. godini u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Najčitanije