Brčko

Ukradeni badnjak pronašli kod komšija

BRČKO - Badnjak, koji je ukraden u brčanskoj mjesnoj zajednici Gredice dva, pronađen je danas u garaži jednog stambenog objekta u tom naselju.

Preminule tri osobe u Brčkom, koronom zaražene još 23

BRČKO - U Brčkom su od posljedica virusa korona preminule tri osobe, a registrovana su 23 nova slučaja zaraze od 79 testiranih u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom još 46 zaraženih, preminule četiri osobe

BRČKO - U Brčkom su od posljedica virusa korona preminula tri muškarca i jedna žena, dok je registrovano 46 novih slučajeva zaraze od 99 urađenih analiza u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Ponovo rade škole i ugostiteljski objekti u Brčkom

BRČKO - Sve osnovne i srednje škole u distriktu Brčko i ugostiteljski objekti od danas ponovo počinju da rade, odlučio je Štab za zaštitu i spasavanje.

Udarnik sa pruge Brčko - Banovići: Uradili smo što niko tada nije

To što smo mi radili, niko nije u svijetu. Drugi svjetski rat završava 1945. godine u maju, a ja u sam aprilu bio na pruzi, prisjeća se sada 92-godišnji Stjepan Balekić, koji je prije 74 godine zajedno sa 62.268 omladinaca iz cijele Jugoslavije i više od 1.000 brigadira iz inozemstva radio na izgradnji pruge Brčko - Banovići.

Sara Milivojević iz Brčkog osvojila treće mjesto na festivalu u Varni

Sara Milivojević, učenica osnovne škole iz Brčkog, osvojila je treće mjesto za interpretaciju pjesme "Horchat hai caliptus" na dječijem međunarodnom muzičkom festivalu "Zlatne iskre" u Varni, u Bugarskoj.

Obustavlja se nastava u Brčkom, ugostiteljski objekti rade do 22 časa

BRČKO - U Brčko distriktu od 2. do 6. novembra biće obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučio je danas brčanski Štab za zaštitu i spasavanje.

"Očekujem odlične izborne rezultate u Brčkom"

BRČKO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na predizbornom skupu u Brčkom da očekuje da na izborima ova partija ostvari odlične rezultate i ponovo dobije svog gradonačelnika.

Osumnjičen da je maloljetnu suprugu prisiljavao na prosjačenje i prostituciju

BRČKO – Sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Š.Š. (26) iz ovog grada zbog sumnje da je iskorištavao svoju maloljetnu suprugu prisiljavajući je na prosjačenje i prostituciju, kako bi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Kokanović: Očekujemo najbolji izborni rezultat SP od njenog osnivanja

BRČKO - Nosilac liste Socijalističke partije (SP) za poslanike u Skupštini Brčko distrikta Zoran Kokanović očekuje da na narednim lokalnim izborima ova partija ostvati najbolji rezultat od svog osnivanja, uz ocjenu da je narod prepoznao SP kao partiju promjena, mladih i iskusnih ljudi.

Najčitanije