Brčko

U Brčkom još jedna osoba pozitivna na virus korona

BRČKO - Još jedno lice pozitivno je na virus korona u Brčkom i njihov broj povećan na 27, dok je ukupno izliječeno 16 osoba, saopšteno je iz gradskog Štaba za zaštitu i spasavanje.

Optužnica protiv dvoje službenika Vlade Brčko distrikta

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo, a Osnovni sud potvrdio optužnicu, protiv šefa Pododjeljenja za poljoprivredu u Vladi distrikta Ferhata Ćejvanovića i službenika u tom pododjeljenju Mare Ristić zbog osnova sumnje da su zloupotrebama službenog položaja omogućili nezakonitu isplatu podsticaja u poljoprivredi, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Stanje na terenu u Brčko distriktu stabilno, voda se povukla

BRČKO - Na području Brčko distrikta danas je stabilnije stanje kada je riječ o vodostajima, voda se povukla u korita, osim na nekoliko lokacija gdje su zabilježena manja izlivanja bujičnih voda, rekao je danas koordinator za krizne situacije u Vladi distrikta Mirsad Hasanabašić.

Poplave u Brčkom zadale muke mještanima

BRČKO- Kiša koja od sinoć pada na području Distrikta napravila je probleme mještanima u južnom dijelu distrikta od mjesta Rašljana, Palanke, Gornjeg Rahića, Brke, Bijela i Cvijanovići.

Ajla Omerhodžić Sinanović: Uživam u majčinstvu, ali lopta i dalje zove

Pravi vojnik kluba, osvajačica preko 30 trofeja sa ekipom Bimal Jedinstva, čiji je član više od 15 godina, Ajla Omerhodžić Sinanović (29) nedavno je potpisala novi ugovor sa najtrofejnijom bh. ekipom i time najavila novi veliki povratak na odbojkaške terene.

Teška nesreća kod Brčkog, poginuo motociklista iz Bijeljine

BRČKO - Tridesetjednogodišnji motociklista G.N. iz Bijeljine poginuo je sinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Brčkog, potvrđeno je za InfoBijeljina u policiji Brčko distrikta.

Pucnjava na putu Brčko - Bijeljina, jedna osoba povrijeđena

BRČKO - Jedna osoba je povrijeđena u pucnjavi u Brčkom, na putu prema Bijeljini, potvrđeno je u Policiji distrikta.

Dva nova slučaja zaraze virusom korona u Brčkom

BRČKO - U Brčkom su danas potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom korona, čime se broj trenutno zaraženih lica u ovom gradu povećao na šest, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom virusom korona zaražena i tromjesečna beba

BRČKO - U Brčko distriktu danas su potvrđena četiri nova slučaja zaraze virusom korona, nakon nepuna dva mjeseca bez pozitivnih slučajeva u tom gradu.

Organizacija "Mali princ" pokrenula projekat "Žene u biznisu"

Organizacija "Mali princ" iz Brčkog pokrenula je tromjesečni projekat "Žene u biznisu", vrijedan 13.000 KM, namijenjen promociji i podsticanju ženskog preduzetništva.

Najčitanije