Brčko

U Brčkom preminuo stariji muškarac, pet novih slučajeva zaraze koronom

BRČKO - U Brčkom je od posljedica virusa korona preminuo stariji muškarac, dok je registrovano pet novih slučajeva zaraze od 208 analiza urađenih u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom preminule četiri osobe, 40 zaraženih koronom

BRČKO - U protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminule su četiri osobe iz Brčkog, a od 172 testirana uzorka, registrovano je 40 zaraženih, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Optuženi jer su se potukli zbog djevojke

BRČKO - Tužilaštvo Brčkog podiglo je optužnicu protiv dvadesetšestogodišnjeg J.I., koja ga tereti da je u febraru ove godine nanio teške povrede glave, odnosno slomio vilicu bivšem momku svoje djevojke, mladiću M.S., koji je pijan nasilno pokušavao ući u njenu kuću.

Prijetio supružnicima da će ih isjeći kosijerom

BRČKO - Šezdesetsedmogodišnji Irfan M. optužen je da je lani u Brčkom pijan u saobraćaju napao bračni par iz Brčkog prijeteći im da će ih pobiti, te im kosijerom razbio staklo auta i rascijepio gornji dio vozačevog sjedišta, a kada su panično počeli bježati prema svojoj kući udarao je mercedesom u njihov pežo.

Produžen policijski čas u Brčkom

BRČKO - Na području Brčkog od danas pa u narednih 15 dana produžena je zabrana kretanja licima i, umjesto od ponoći, trajaće od 22.00 do 5.00 časova, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom registrovana 64 nova slučaja zaraze

BRČKO - U Brčkom su registrovana 64 nova slučaja zaraze virusom korona od 105 analiza urađenih u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Otac prodao maloljetnu kćerku i prisilio je na udaju

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv tridesetpetogodišnjeg N.M. iz ovog grada zbog sumnje da je trinaestogodišnju kćerku prisilio na udaju za muškarca B.Š. od čije porodice je za to primio novčanu naknadu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Optužen za navođenje maloljetne supruge na prosjačenje

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Š.Š. (26) iz Brčkog zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorištavao maloljetnu suprugu, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

U Brčkom i novinari u prvoj fazi vakcinacije

SARAJEVO - Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta je, nakon korekcije plana vakcinacije protiv kovida 19, u fazu jedan uvrstilo i predstavnike medija, saopštilo je Društvo novinara BiH.

Prvi "Sudžuk fest" u Brčkom

BRČKO - Prvi "Sudžuk fest" u Brčkom na kome su predstavljeni rezultati nedavno ocijenjenih 50 uzoraka sudžuka iz BiH i regiona održan je danas.

Najčitanije