Brčko

Kinezi neće graditi autoput Doboj - Brčko

BANJALUKA - Vlada RS odustala je od davanja koncesije kineskoj kompaniji "Sinochem Capital Investment Managements (Hong Kong) Limited" za izgradnju autoputa Doboj - Vukosavlje - Brčko, koja je podnesena 9. jula ove godine.

Infrastruktura uslov za logističko poslovanje i privredni rast Brčkog

BRČKO - Skup logističara LOGIN 12, u organizaciji Udruženja logističara Brčko distrikta Trans Logistic održan je u Hotelu Jelena u Brčkom.

Skrivio sudar, bježao pa udario učenike i zabio se u prodavnicu

BRČKO - U Brčkom se sinoć oko 19:10 sati dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su povrijeđena dva pješaka, oštećena dva vozila i prodavnica u stambenom objektu.

Zaustavila ga policija, u ruci držao foliju sa kokainom

BIJELJINA - Kod vozača iz Brčkog N.T. (27) policija je pronašla neutvrđenu količinu kokaina prilikom redovne kontrole saobraćaja u mjestu Donje Zabrđe kod Ugljevika, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Bijeljina.

Pronađeno tijelo žene u Savi

BRČKO - Na brčanskom izletištu u rijeci Savi pronađeno je beživotno tijelo žene.

U Brčkom izložba slika Zorana Suvajca

BRČKO - Izložba slika akademskog slikara iz Banjaluke Zorana Suvajca Zografa otvorena je večeras u Umjetničkoj galeriji u Brčkom.

Incko: Značaj Brčko Distrikta za stabilnost BiH dobro poznat

VAŠINGTON – Valentin Incko, visoki predstavnik U BiH, je tokom susreta sa predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko, ambasadorom Klintom Vilijamsonom, rekao da je značaj Brčko Distrikta za stabilnost cijele države dobro poznat.

Rapsodija gastronomskih delicija u službi turizma

BRČKO - Bosna i Hercegovina ima tendenciju rasta kada je u pitanju turizam, a izvanredna gastronomska ponuda je nešto što je u velikoj mjeri potrebno iskoristiti na adekvatan način.

Počinje Revija ruskog filma

BRČKO - U Brčkom će danas početi Revija ruskog filma tokom koje će do petka, 25. oktobra, biti prikazano pet ostvarenja iz različitih žanrova, a prvi put i film za djecu.

Uhapšen šumarski inspektor

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je jutros pedesetšestogodišnjeg šumarskog inspektora čiji su inicijali D. Đ. zbog primanja mita

Najčitanije