Brčko

U Brčkom registrovan sedmi slučaj zaraze virusom korona

BRČKO - U Brčkom je registrovan sedmi slučaj zaraze virusom Kovid-19, a riječ je o bratu lica za koje je ranije utvrđeno da je pozitivno na ovaj virus i koje je bilo na liječenju u Tuzli, saopšteno je iz Kriznog štaba distrikta.

Blokiran zaselak Peškiri, mještani bili u kontaktu sa zaraženim virusom korona

BRČKO - Brčanska policija blokirala je večeras gornji dio zaseoka Peškiri kod sela Gornji Zovik zbog potvrđene sumnje da su mještani bili u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Rok izolacije u Brčkom produžen na 28 dana

BRČKO - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić donio je odluku o produženju roka izolacije s 14 na 28 dana osobama kojima je ranije izdato rješenje o izolaciji.

Popis imena osoba koje krše mjere samoizolacije u Brčkom

BRČKO - Zapovjednik Kriznog štaba i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić donio je naredbu kojom se nalaže Inspektoratu Distrikta da javno objavi imena osoba za koje su policijski službenici utvrdili da se ne pridržavaju rješenja o izolaciji, a sve s ciljem suzbijanja širenja korona virusa, COVID -19.

U Brčkom četiri osobe prekršile mjeru izolacije

BRČKO - Policija Brčko Distrikta BiH raspolaže podacima zaprimljenim od Inspektorata tog distrikta da su u posljednja 24 sata sanitarni inspektori na Graničnom prijelazu Brčko izdali ukupno 27 rješenja o izolaciji, od toga 18 za građane s prebivalištem u Brčko Distriktu BiH, četiri za građane sa prebivalištem u RS i pet iz BiH.

Četvoro uhapšeno zbog nepoštovanja samoizolacije, među njima i medicinar

BRČKO - Policija Brčko Distrikta BiH sinoć je u mjestu Donja Skakava uhapsila četiri osobe zbog nepoštovanja mjera izolacije.

U Brčkom se obustavlja gradski prevoz, zabrana rada ugostiteljskim objektima

BRČKO - U Brčko distriktu zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata i obustavlja javni gradski prevoz, a taksi službe radiće uz pojačanu higijenu vozila, rekao je zamjenik gradonačelnika Anto Domić nakon sastanka Kriznog štaba.

Obavezno popunjavanje sanitarnog obrasca na prelazu u Brčkom

BRČKO - Svi putnici koji dolaze iz država ugroženih virusom korona prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu u Brčkom obavezni su da popune sanitarni obrazac za pojedinca ili grupu, rekao je danas šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević.

Cvijanović: Vlada srpske uložila 12 miliona KM u distrikt

BRČKO - Vlada Republike Srpske je u različite infrastrukturne projekte u Brčko distriktu uložila 12 miliona KM, izjavila je danas predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Tari Lukić Gran-pri festivala "Dječija mašta može svašta"

Tara Lukić iz Brčkog je izvođenjem pjesme "Mnoge su želje" osvojila je Gran-pri Festivala "Dječija mašta može svašta", koji je održan u ovom gradu u okviru programa obilježavanja Dana distrikta.

Najčitanije