Brčko

I Brčko traži dio para od MMF-a

BRČKO - Brčko distrikt traži od entitetskih vlada u Bosni i Hercegovini da iz svoje kvote novca koji su dobili od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, najavljujući da će u suprotnom pokrenuti spor pred sudovima jer smatraju da i njima pripada dio tog novca.

Detonacija oštetila ugostiteljski objekat i automobil

BRČKO - Jedan ugostiteljski objekat u Brčkom i automobil koji je bio parkiran u blizini oštećeni su noćas usljed detonacije, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Konačno se nazire sanacija mosta Brčko - Gunja

BRČKO - Sanacija mosta Brčko - Gunja, koji već godinama nije u upotrebi za teretni saobraćaj, konačno se nazire, o čemu svjedoči i podatak da je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH izradilo Nacrt sporazuma za ovaj projekat, a trebalo bi da ga potpišu Savjet ministara BiH i Vlada Hrvatske.

Potpisan ugovor o uspostavljanju prve slobodne ekonomske zone

U Brčkom je danas potpisan ugovor između Vlade distrikta i kompanije "Studen global jug istok" (Studen global south east) koji se odnosi na uspostavljanje prve slobodne ekonomske zone na području distrikta.

Palmer posjetio Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom

BRČKO - Specijalni predstavnik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer posjetio je najveći Agroindustrijski kompleks u BiH i sastao se s predsjednikom Uprave STUDEN Holdinga, Ilijom Studenom. Tema sastanka u Brčkom bile su investicije STUDEN Holdinga u zemljama zapadnog Balkana. Sastanku je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt Majkl Skanlan.

Palmer: U Brčkom urađeno mnogo dobrih stvari

BRČKO - Specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan Metju Palmer rekao je danas, nakon obilaska brčanske luke, da je u distriktu urađeno mnogo dobrih stvari, posebno u oblasti infrastrukture.

Zvao ga dedom, a osumnjičen da ga je oteo i ubio

BRČKO - Tijelo Brčaka Fetije Mihmića (80), čiji je nestanak bio prijavljen dan ranije, pronađeno je u utorak u selu Jagodnjak, a za njegovu otmicu i ubistvo osumnjičen je Aladin Biser (38), prijatelj s kojim je godinama svako jutro pio kafu i čak ga zvao "dedo moj", saznaju "Nezavisne".

Autom nišanio gosta kafića, a ubio njegovog rođaka, zatražen pritvor

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je Sudu da odredi pritvor dvadesetčetvorogodišnjem Elmiru Čoliću (24), osumnjičenom da je golfom uletio u baštu kafića, u namjeri da ubije Zijada Karalića, koji se uspio spasiti, dok je u naletu vozila nastradao Zijadov blizak rođak Šećo Karalić, potvrdili su naši izvori.

U Brčkom preminuo stariji muškarac, pet novih slučajeva zaraze koronom

BRČKO - U Brčkom je od posljedica virusa korona preminuo stariji muškarac, dok je registrovano pet novih slučajeva zaraze od 208 analiza urađenih u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom preminule četiri osobe, 40 zaraženih koronom

BRČKO - U protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminule su četiri osobe iz Brčkog, a od 172 testirana uzorka, registrovano je 40 zaraženih, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Najčitanije