Brčko distrikt

Žena iz Brčkog preminula od posljedica zaraze koronom

BRČKO - U Brčkom je preminula šezdesetdevetogodišnja žena iz Brčkog, koja je bila pozitivna na virus korona, a imala je više udruženih bolesti kardiovaskularne i endokrinološke prirode, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Virusom korona zaraženo još 11 osoba u Brčkom

BRČKO - U Brčkom je danas potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze virusom korona, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom još jedna žrtva korone, proglašena epidemija

BRČKO - Sedamdesettrogodišnja žena, koja je bila pozitivna na virus korona, preminula je danas u Brčkom, a zaraza je potvrđena kod jedne žene istih godina, rekao je danas šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade distrikta Akif Pezerović.

U Brčkom potvrđeno još 12 slučajeva virusa korona

BRČKO - U Brčkom je danas potvrđeno 12 novozaraženih virusom korona, čime se broj aktivnih slučajeva povećao na 98, rekla je šef Pododjeljenja za javno zdravstvo distrikta Anđa Nikolić.

Devet novozaraženih u Brčkom, među njima i dvoje maloljetnika

BRČKO - Dvoje maloljetnika nalazi se među devetoro novooboljelih od kovida-19 u Brčkom, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Vlada Distrikta stipendira studente, konkurs će biti ove sedmice

Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjoj sjednici usvojila odluku o dodjeli stipendija, a za 150 stipendija za studente drugih i viših godina iz budžeta će biti izdvojeno 300.000 maraka.

U Distriktu pozitivna još tri lica, ukupno 13

BRČKO - U Brčkom su u posljednja 24 časa registrovana tri lica pozitivna na virus korona, čime je broj oboljelih u ovom gradu povećan na 13, saopšteno je iz brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje.

Stanje na terenu u Brčko distriktu stabilno, voda se povukla

BRČKO - Na području Brčko distrikta danas je stabilnije stanje kada je riječ o vodostajima, voda se povukla u korita, osim na nekoliko lokacija gdje su zabilježena manja izlivanja bujičnih voda, rekao je danas koordinator za krizne situacije u Vladi distrikta Mirsad Hasanabašić.

Poplave u Brčkom zadale muke mještanima

BRČKO- Kiša koja od sinoć pada na području Distrikta napravila je probleme mještanima u južnom dijelu distrikta od mjesta Rašljana, Palanke, Gornjeg Rahića, Brke, Bijela i Cvijanovići.

Dozvoljeno organizovanje matura u Brčko distriktu

BRČKO - Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Siniša Milić rekao je danas da je Štab donio naredbu kojom se odobrava održavanje maturskih večeri za učenike završnih razreda srednjih i osnovnih škola u tom gradu.

Najčitanije