Brak

Ženino prezime uzelo 19 mladoženja

BANJALUKA - Ustaljena je pojava u tradicionalnim društvima da žena prilikom udaje treba da preuzme muževo prezime jer činom braka ona stupa u suprugovu porodicu, ali sve češći su slučajevi u kojima muž uzme ženino prezime.

Mađarska nudi 30.000 evra parovima koji se odluče imati troje djece

Mađarska vlada od ovog mjesecu vjenčanim parovima nudi zajam od 10 miliona forinti (oko 30.590 evra), a koji neće morati vratiti ako na svijet donesu troje djece. Mogu ga potrošiti na što god žele i beskamatni je.

DA postane NE već u prvoj godini braka

BANJALUKA - U Republici Srpskoj lani je 5.966 parova sklopilo brak, dok su se 963 para razvela, pokazuju statistički podaci, a ima i onih čije DA postane NE već u prvoj godini bračne zajednice.

Bliznakinje trudne s istim čovjekom

Kejonid Benks je personalni trener i trenutno živi sa dvije žene koje su ostale u drugom stanju u isto vrijeme, a njih dvije su sestre bliznakinje.

Prosječan brak u Srpskoj traje 13,6 godina, na 'ludi kamen' tek sa 30

​BANJALUKA – U Republici Srpskoj (RS) je u prošloj godini zabilježen neznatno veći broj sklopljenih brakova, čije je prosječno trajanje prije razvoda bilo 13,6 godina.

Ljubomir i Vidosava Savić iz Novog Grada 70 godina u srećnom i složnom braku

NOVI GRAD - Ljubomir i Vidosava Savić iz Poljavnica kod Novog Grada obilježili su danas 70 godina braka, a djeca, unučad i praunučad organizovali su okupljanje porodice, prijatelja i komšija povodom ovog jubileja.

Zajedno su 82 godine i sada otkrivaju savjete za sretan brak

D.V. Vilijams (103) i njegova žena Vili (100) iz Sjeverne Karoline su 31. marta proslavili svoju jubilarnu 82. godišnjicu braka. Povodom toga su im njihova kćerka i unuka organizovale specijalnu zabavu.

Ne vjenčavajte se prestari ni premladi

Istraživanje koje je sproveo Univerzitet Juta pokazalo je da su bračni parovi koji se najmanje rastaju oni koji su brak sklopili kad su imali između 28 i 32 godine života. To se posebno odnosi na "rane razvode", odnosno parove koji brak prekinu tek do nekoliko godina nakon što su ga sklopili.

Dobar razvod je uvijek bolji od lošeg braka

​Razvod, pogotovo onaj konfliktan, ostavlja tragove na djeci bez obzira na to koje su dobi, te se roditeljima savjetuje da, bez obzira na sve, moraju biti svjesni da su oni jedini roditelji svojoj djeci, rekli su u Centru za socijalni rad Banjaluka.

Enisa i Dimitrije iz Maglaja proslavili 50 godina braka: Spojio nas sport

U krugu najbližih članova porodice i prijatelja, Enisa (75) i Dimitrije Braco Božić (81) proslavili su zlatni pir, 50 godina braka.

Najčitanije