Branislav Borenović

Borenović: Srpska će još dugo obilježavati svoj rođendan

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da će Republika Srpska još dugo obilježavati Dan Republike, te da se ne smije zaboraviti da Srpska ima svoju jasnu poziciju Ustavom definisanu.

Borenović: Nije bilo uslova za održavanje sjednice

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da nije bilo uslova za održavanje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske jer je poslanicima, kako tvrdi, dostavljen falsifikovan dokument Program reformi BiH.

Borenović: Programom reformi se stavlja granica na Drini

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da su Programom reformi isključene sve institucije Republike Srpske iz odlučivanja o članstvu u NATO.

Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH

VAŠINGTON - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović učestvovao je na forumu Međunarodne demokratske unije (IDU) u Vašingtonu i razgovarao sa američim senatorima, koje je upoznao o situaciji u BiH.

"Stenogram demantuje Borenovića"

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je na sjednici Komisije za izbor Savjeta ministara da će zastupati stavove institucija kojima rukovodi i one odakle dolazi.

Borenović: PDP nije skup fikusa koji će podržati nekog ko nema stav

BANJALUKA – Branislav Borenović, lider PDP-a, rekao je da ova partija progresa nije skup nezainteresovanih fikusa koji će tek tako podržati nekoga ko ništa nije rekao, ko nema jasno definisan stav ni po jednom pitanju, ko negira institucije Republike Srpske i kome je primarni cilj da još više pridavi građane Republike Srpske povećanjen nameta.

Borenović: Imenovanje Tegeltije rezultat odluke da se aktivira MAP

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da je današnje imenovanje Zorana Tegeltije iz SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara "rezultat odluke da u sjedište NATO-a u Briselu bude poslat prvi dokument kojim se aktivira Akcioni plan za članstvo (MAP) BiH u tom vojnom savezu".

Borenović: Žali Bože propuštenih godinu dana i bačenih miliona maraka

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović istakao da treba sačekati prve sjednice parlamentarnih Komisija da se vidi da li je deblokada parlamenta BiH iskrena.

Borenović: SNSD-u je bolje da ne blokira parlament i da počnu da rade

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da su potpuno netačni navodi poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, da se smanjuje broj predstavnika iz RS u parlamentarnim komisijama zato što izmjene koje predlažu PDP i SDS podrazumjevaju da poslanici iz RS moraju biti u mnogo više komisija, nego što je uobičajeno.

Borenović: Nema cijepanja PDP-a

BANJALUKA – Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je za "Nezavisne" da se ova stranka neće cijepati, kao što su to objavili pojedini mediji.

Najčitanije