Branislav Borenović

Borenović: Preletači i papci rezultat sadašnjeg izbornog sistema

BANJALUKA - Izbori u BiH su sve samo ne fer i pošteni, a Narodna skupština RS je zbog takvog sistema puna preletača i papaka koji su izdali birače, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP na sjednici Narodne skupštine RS.

Borenović o privođenju Stanivukovića: Uvreda za RS i BiH

BANJALUKA - Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, kritikovao je crnogorske vlasti nakon hapšenja poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića poručivši da se radi o ''uvredi za RS i BiH''.

Kovačević: Dok opoziciju vodi Borenović, Dodik nema razlog za nervozu

Milorad Dodik nema nijedan razlog da bude nervozan, pogotovo dok opoziciju u Republici Srpskoj vode ljudi bez ikakve vizije, harizme ili kapaciteta poput Branislava Borenovića, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Istaknuta važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakli su važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma, na kojem počiva dvoentitetsko ustavno uređenje BiH i jasno definisana trajna pozicija Srpske.

Kovačević: Borenović da objasni postupke Zolaka

BANJALUKA - Predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću očigledno niko nije rekao da na tržištu mogu da se pronađu respiratori koji koštaju nekoliko hiljada maraka i oni koji koštaju nekoliko stotina hiljada maraka, a ono što čini razliku u toj cijeni jeste prvenstveno kvalitet tih respiratora, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Borenović: Štetna nabavka respiratora

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Republika Srpske "za nabavku 50 respiratota platila 7.856.634 KM", što je, kako tvrdi, "rekordna cijena u regionu".

Šarović: Ovakvih rezolucija je u posljednjih 30 godina bilo više od 100

BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik SDS-a rekao je u obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je rezolucija, kao ona što je nedavno usvojena u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, u posljednjih 30 godina bilo više od 100.

Borenović Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Dodika

BANJALUKA .- Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, uputio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana predsjedništva Bi Hi predsjednika SNSD-a, zbog krivičnog djela neovlašćno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje.

"Kandidat za ministra bez i jednog dana radnog iskustva s VSS"

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Mirko Šarović (SDS) je u pauzi sjednice izjavio novinarima da će pitati predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltiju koji su motivi bili da za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH dostavi prijedlog koji je danas bio na dnevnom redu.

Borenović se žalio Tusku na Dodika

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio je pismo predsjedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku u kojem se žali na, kako je naveo, antievropsko djelovanje srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Najčitanije