Branislav Zeljković

Vakcinacija protiv gripa nikad važnija

BANJALUKA, SARAJEVO - Veoma je bitno da se građani BiH vakcinišu protiv sezonskog gripa, jer se ove sezone očekuje da će paralelno cirkulisati ovaj virus i virus korona, upozoravaju stručnjaci i ističu da je potrebno da BiH nabavi veće količine vakcina protiv sezonskog gripa.

Neizvjesno produženje časova u školama u RS

BANJALUKA Još nije izvjesno da li će doći do eventualnog produženja časova u školama u RS jer se prati epidemiološka situacija.

Zeljković: Svijetla tačka epidemije svaki oporavljeni pacijent

Kretanje epidemiološke situacije će diktirati način odvijanja života u budućnosti. Poštovanje mjera ostaje najveći izazov. Institut je usmjeren na zaštitu stanovništva od virusa korona, ali naša uloga je da štitimo javno zdravlje i u drugim segmentima.

Zeljković: Najviše zaraženih u Banjaluci, daćemo jasne smjernice

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je, prema trenutnim epidemiološkim podacima, najveći broj pozitivnih lica na virus korona u Banjaluci, te da je riječ o porodičnim klasterima.

Stručnjaci za Nezavisne: Šta sve (ne) znamo o vakcini protiv korone?

BANJALUKA, SARAJEVO - Bitno je da vakcina protiv virusa korona u BiH dođe što prije, te da je efikasna i bezbjedna, a sasvim je svejedno koja je zemlja proizvodi.

Zeljković: Uskoro preporuke za nastavu na fakultetima

BANJALUKA - Preporuke Instituta za odvijanje nastave na fakultetima se trenutno pripremaju i prije početka nastave u oktobru biće preporučene Ministarstvu, rekao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Potraga za uzrokom naglog skoka oboljelih od korone u RS

BANJALUKA, SARAJEVO - Drugi dan zaredom BiH obara rekord u broju novozaraženih virusom korona, jer je za 24 sata registrovano čak 385 oboljelih, dok je šest osoba preminulo od posljedica kovida-19.

Zeljković: U toku nabavka 25.000 testova za virus korona

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je u toku nabavka kontingenta od oko 25.000 testova koji se nabavljaju iz sredstava Vlade Srpske posredstvom UNDP-a.

Zeljković: Pripremljena preporuka za nošenje maski na otvorenom

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pripremio je preporuku Republičkom štabu za vanredne situacije da se zaštitne maske nose i na otvorenom u određenim situacijama, a njih na tržištu u Srpskoj ima u dovoljnim količinama, kao i maski N-95 i N-99 koje najbolje štite od virusa korona, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković.

Zeljković: Kapaciteti bolnica u RS i više nego dovoljni za trenutni broj zaražnih

BANJALUKA - Kapaciteti bolnica u RS su i više nego dovoljni za trenutni broj pacijenata zaraženih virusom korona, rekao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Najčitanije