Branislav Zeljković

Zeljković: Institut obezbijedio hladnjak, oni čuvali vakcine u svom

BANJALUKA - Dom zdravlja Prijedor, nažalost, vakcine protiv virusa korona nije čuvao u hladnjaku koji su im obezbijedili Institut za javno zdravstvo i Vlada RS, već u zamrzivaču koji su obezbijedili kroz svoja sredstva.

"Zdravstvenim ustanovama u Srpskoj isporučeno više od 31.000 vakcina"

BANJALUKA - Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj do sada je isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina protiv virusa korona i oko 10.000 druge doze, izjavio je Srni direktor republičkog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Zeljković: U februaru i martu vakcine za 200.000 stanovnika

BANJALUKA - Govoreći o vakcinaciji protiv virusa korona, Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je da će vakcine koje treba da stignu u februaru i martu biti dovoljne za 200.000 stanovnika.

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Zeljković: Đaci koji su bili u izolaciji biće testirani

BANJALUKA - Drugo polugodište u školama u Republici Srpskoj počinje u četvrtak, a sve mjere su i dalje na snazi kada je riječo o školama, rekao je na konferenciji za novinare Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Deset osoba preminulo, još 91 pozitivno na virus korona u Srpskoj

BANJALUKA - U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj preminulo je deset osoba pozitivnih na virus korona, dok je kod još 91 osobe utvrđeno prisustvo Kovida-19, od ukupno 703 testiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Zeljković: Dobili smo aparate za određivanje soja virusa

BANJALUKA - Dobili smo aparate potrebne za sekvencioniranje virusa, rekao je Branislav Zeljković, direktor JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Zeljković: Vakcina "sputnjik pet" stiže u februaru

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da se u Srpskoj prve količine ruskih vakcina "sputnjik pet" protiv virusa korona mogu očekivati u februaru.

Zeljković: Modifikacija mjera ako se pogorša epidemiološka situacija

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da će Institut i dalje pratiti epidemiološku situaciju i ukoliko bude pogoršanja davati prijedloge za modifikaciju postojećih mjera i predlagati nove.

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković na današnjoj pres konferenciji rekao je da se vakcina protiv covida 19 očekuje u prvom kvartalu 2021. godine ali da je njenu nabavku nemoguće ostvariti direktno od proizvođača već preko distributera.

Najčitanije