Branko Ćopić

Banjalučka škola "Branko Ćopić" uskoro u novom ruhu

Projektom "Energetska efikasnost" u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u naselju Borik početkom septembra počinju radovi na rekonstrukciji ove ustanove, kojom će ona dobiti novo ruho i mnogo bolje uslove za učenike.

Digitalizacijom približiti Ćopićevo djelo mladima

KRUPA NA UNI - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević rekao je da će resorno ministarstvo u saradnji sa ostalim ministarstvima u Vladi Srpske preduzeti sve radnje kako bi bili digitalizovani djelo i zaostavština književnika Branka Ćopića.

Dodik: Ćopić pokazao veličinu srpske duše, Hašane učinio nezaboravnim

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Hašanima, kod Krupe na Uni, da djelo poznatog pisca Branka Ćopića, koji je čovjek Krajine i srpskog naroda, treba dodatno približiti generacijama koje dolaze.

Otkazan maraton "Stazama Branka Ćopića"

Predsjednik Atletskog kluba (AK) "Sloboda" Novi Grad Srđan Bašić rekao je Srni da, zbog epidemije virusa korona, 8. maraton "Stazama Branka Ćopića" neće biti održan 30. maja, kako je bilo planirano, te da se još ne zna termin održavanja.

U toku izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića

KRUPA NA UNI - U rodnom selu velikog književnika Branka Ćopića - Hašani u opštini Krupa na Uni u toku su radovi na izgradnji replike njegove rodne kuće, potvrdio je načelnik opštine Mladen Kljajić.

Ponovo počela obnova Ćopićeve rodne kuće

HAŠANI - Počinju radovi na projektu obnove Ćopićeve rodne kuće, kazala je danas u Hašanima Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu u Vladi Republike Srpske, a Vlada je, po njenim riječima, obezbijedila 100.000 KM za izgradnju replike rodne kuće Branka Ćopića.

Počela nastava u OŠ "Branko Ćopić"

BANJALUKA - Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi (OŠ) "Branko Ćopić" jutros je počela poslije dvodnevnog prekida koji je uslijedio nakon što je potvrđeno da je jedan učenik osmog razreda pozitivan na virus korona, rekla je direktor ove škole Branislava Pejašinović.

Trivić: U ponedjeljak redovna nastava u OŠ "Branko Ćopić"

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da će se u ponedjeljak, 9. marta, biti nastavljena redovna nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Banjaluci, koju pohađa i učenik zaražen korona virusom.

Branko Ćopić 19 godina slao pisma udatoj ženi

Branko Ćopić, srpski pisac, rođen je 1. januara 1915. godine u Hašanima.

Nagrada Zadužbine Branka Ćopića trojici dobitnika

BEOGRAD - Nagrada Zadužbine Branka Ćopića dodijeljena je Filipu Grbiću za roman "Prelest", Blagoju Bakoviću za poemu "Kako vrabac peva" i Slobodanu Joviću za zbirku pjesama "Strah od savršenstva", saopštila je danas Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU).

Najčitanije