Brankovo kolo

"Brankovo kolo": Služen parastos Branku Radičeviću

SREMSKI KARLOVCI - Na jubilarnom 50. "Brankovom kolu" Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski gospodin Porfirije održao je danas parastos Aleksiju Branku Radičeviću, zajedno sa episkopom sremskim gospodinom Vasilijem, karlovačkim sveštenstvom i bogoslovima u Sabornoj crkvi crkvi Svetog oca Nikolaja u Sremskim Karlovcima.

"Brankovo kolo": Dobitnici "Stražilova" potvrdili se pred publikom

SREMSKI KARLOVCI - Na jubilarnom 50. "Brankovom kolu" juče su predstavljene njihove dvije nove knjige ovjenčane nagradom "Stražilovo", koja je u subotu svečano uručena na Stražilovu kod spomenika Branku.

"Brankovo kolo": Peter Felker s đacima filolozima na školskom času

SREMSKI KARLOVCI - Poslije zapaženog učestvovanja na svečanom otvaranju jubilarnog 50. "Brankovog kola", njemački pjesnik Peter Felker nastupio je i u karlovačkoj Gimnaziji, u čuvenoj Spomen-biblioteci, gdje je imao susret s mladim lingvistima. Kako javljaju iz "Brankovog kola", program je vodila profesorica srpske književnosti u karlovačkoj Gimnaziji Maja Stokin.

"Brankovo kolo": Uručene nagrade - mladim pjesnicima

SREMSKI KARLOVCI – Na Stražilovu kod Sremskih Karlovaca svečano su uručene nagrade "Stražilovo" mladim pjesnicima, učesnicima manifestacije "Brankovo kolo", Milanu Vićiću, Bojani Kulidžan Gromović, Jeleni Vujanović i Filipu Božiću Dejanoviću a nagrade je uručio predsjednik "Brankovog kola" Nenad Grujičić.

Uručene nagrade "Stražilovo" mladim pjesnicima

Na Stražilovo kod Sremskih Karlovaca svečano su uručene nagrade "Stražilovo" mladim pjesnicima, učesnicima manifestacije "Brankovo kolo", Milanu Vićiću, Bojani Kulidžan Gromović, Jeleni Vujanović i Filipu Božiću Dejanoviću.

Počinje jubilarno "Brankovo kolo"

SREMSKI KARLOVCI - Jubilarno 50. "Brankovo kolo" biće otvoreno sutra u 10 časova u bašti "Brankovog kola" (Palata "Ilion") i trajaće do 20. septembra.

Otvoreno 49. Brankovo kolo, Bećkoviću uručena povelja

U Sremskim Karlovcima su svečano otvoreni 49. Brankovo kolo i "Prolećni Brankovi dana 2020", a Matiji Bećkoviću je uručena "Velika povelja Brankovog kola" za "doprinos ljepoti i razvoju poezije, za stvaralačku radost i ljubav prema pesnicima i ljudima na tragu božanskog dara i dela Branka Radičevića".

Matija Bećković - prvi pjesnik laureat velike povelje "Brankovog kola"

U Sremskim Karlovcima danas je akademiku Matiji Bećkoviću uručena Velika povelja "Brankovog kola", kao prvom pjesniku koji je dobio to prestižno priznanje - za nadahnuti doprinos ljepoti i moći poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pjesnicima i ljudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića.

Otkazani "Proljećni Brankovi dani 2020"

SREMSKI KARLOVCI - Najveća pjesnička manifestacija u regionu "Proljećni Brankovi dani 2020" otkazana je zbog pandemije virusa korona, rekao je danas predsjednik kulturne institucije "Brankovo kolo" Nenad Grujičić.

Poezijom naizust Rakulj oduševio publiku

SREMSKI KARLOVCI - Šestog dana 48. "Brankovog kola", u rubrici "Tako govore pesnici", nastupio je mladi banjalučki pjesnik Milan Rakulj, jedan od ranijih laureata prestižne nagrade "Stražilovo", autor dvije dosad objavljene pjesničke knjiga upravo u "Brankovom kolu".

Najčitanije