Brankovo kolo

Poezijom naizust Rakulj oduševio publiku

SREMSKI KARLOVCI - Šestog dana 48. "Brankovog kola", u rubrici "Tako govore pesnici", nastupio je mladi banjalučki pjesnik Milan Rakulj, jedan od ranijih laureata prestižne nagrade "Stražilovo", autor dvije dosad objavljene pjesničke knjiga upravo u "Brankovom kolu".

Omaž Miki Antiću na "Brankovom kolu"

NOVI SAD - Na 48. "Brankovom kolu", u prostoru Gradske biblioteke u Novom Sadu, u ponedjeljak uveče premijerno je izveden poetskomuzički komad "Kad dođe crvena jesen" na stihove Miroslava Antića.

Počinje 48. "Brankovo kolo"

SREMSKI KARLOVCI - Po dugoj tradiciji, u najstarijoj srpskoj, čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji sutra će svečano biti otvoreno 48. "Brankovo kolo", najveća pjesnička manifestacija u zemljama regiona.

Budimir Dubak dobitnik nagrade "Branko Radičević"

SREMSKI KARLOVCI - Budimir Dubak, pjesnik iz Crne Gore, novi je laureat međunarodne nagrade "Branko Radičević", koju dodjeljuje "Brankovo kolo", saopšteno je iz ove ustanove kulture.

Milan Nenadić otvara "Brankovo kolo"

SREMSKI KARLOVCI - Najveću pjesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju, 48. "Brankovo kolo", svojom besjedom o Branku Radičeviću otvoriće ugledni srpski pjesnik Milan Nenadić, kojem će tom prilikom za ukupno pjesničko delo biti svečano uručeno najviše priznanje "Brankovog kola" - "Statueta Branka Radičevića".

Djela Rudićeve i Batinićeve pred čitaocima

NOVI SAD - "Druga strana ogledala" Suzane Rudić i "Antikitera" Aleksandre Batinić nove su zbirke poezije objavljene u izdanju "Brankovog kola" koje su na "Proljećnim Brankovim danima" i u sklopu obilježavanja Svjetskog dana poezije predstavljene u četvrtak uveče u Gradskoj biblioteci Novog Sada.

Velika povelja Brankovog kola Kseniji Maricki Gađanski

Velika povelja Brankovog kola, prestižno priznanje za životno djelo, pripalo je Kseniji Maricki Gađanski "za nadahnuti doprinos ljepoti i moći poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pjesnicima i ljudima na tragu božanskoga dara Branka Radičevića", saopstsio je danas žiri, koji su činili Nenad Grujičić (predsjednik), Vesna Čipčić i Milan Pletel.

Operska diva Brankovim stihovima oduševila publiku

SREMSKI KARLOVCI - Četrdeset sedmo izdanje "Brankovog kola", koje važi za najveću pjesničku manifestaciju na Balkanskom poluostrvu, svečano je zatvoreno u ponedjeljak u velikoj sali najstarije srpske gimnazije u Sremskim Karlovcima.

Danas počinje 47. Brankovo kolo

Pjesnička manifestacija, 47. Brankovo kolo, počinje danas u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu, a biće u znaku 135. godišnjice prenosa zemnih ostataka Branka Radičevića iz Beča na Stražilovo.

"Brankovo kolo" podmladilo srpsku pjesničku scenu

SREMSKI KARLOVCI - Prigodnim programom i uručenjem Velike povelje "Brankovog kola" Milanu Pletelu, juče je u najstarijoj srpskoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima svečano završeno 46. izdanje najveće pjesničke manifestacije u Srbiji i okruženju.

Najčitanije