Brankovo kolo

Operska diva Brankovim stihovima oduševila publiku

SREMSKI KARLOVCI - Četrdeset sedmo izdanje "Brankovog kola", koje važi za najveću pjesničku manifestaciju na Balkanskom poluostrvu, svečano je zatvoreno u ponedjeljak u velikoj sali najstarije srpske gimnazije u Sremskim Karlovcima.

Danas počinje 47. Brankovo kolo

Pjesnička manifestacija, 47. Brankovo kolo, počinje danas u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu, a biće u znaku 135. godišnjice prenosa zemnih ostataka Branka Radičevića iz Beča na Stražilovo.

"Brankovo kolo" podmladilo srpsku pjesničku scenu

SREMSKI KARLOVCI - Prigodnim programom i uručenjem Velike povelje "Brankovog kola" Milanu Pletelu, juče je u najstarijoj srpskoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima svečano završeno 46. izdanje najveće pjesničke manifestacije u Srbiji i okruženju.

Velika povelja "Brankovog kola" uručena Jerotiću

SREMSKI KARLOVCI - U petom danu 46. "Brankovog kola" Velika povelja "Brankovog kola" svečano je uručena uglednom akademiku, književniku i psihoterapeutu Vladeti Jerotiću za neprekinutu i uzvišenu tridesetogodišnju saradnju.

Pjesnici svih generacija na "Brankovom kolu"

SREMSKI KARLOVCI - "Brankovo kolo", najveća pjesnička manifestacija u Srbiji i okruženju, od prošlog petka, kada je otvorena po 46. put, svojim bogatim programima uveliko i naširoko raduje ljubitelje pisane riječi.

U Sremskim Karlovcima počinje "Brankovo kolo"

SREMSKI KARLOVCI - U Sremskim Karlovcima danas će biti otvoreno "Brankovo kolo", pjesnička manifestacija posvećena velikom srpskom pjesniku Branku Radičeviću.

'Velika povelja Brankovog kola' Jerotiću i Pletelu

SREMSKI KARLOVCI - Književnici Vladeta Jerotić i Milan Pletel ovogodišnji su dobitnici "Velike povelje Brankovog kola" koju dodjeljuje "Brankovo kolo" iz Sremskih Karlovaca.

Mladi autori snaga "Brankovog kola"

SREMSKI KARLOVCI - Nastavljajući tradiciju njegovanja svježine pjesničkog jezika i srpske književnosti, kao jedini izdavač na Balkanu koji se bavi isključivo poezijom, "Brankovo kolo" objavilo je tri nove pjesničke knjige mladih autora.

Vidovdanska promocija pjesničke knjige Nenada Grujičića u Novom Sadu

NOVI SAD - Na Vidovdan u kulturnom klubu "Zrno slovesnosti" u Novom Sadu održano je predstavljanje knjige pjesama "Nadisati se duše" Nenada Grujičića.

Najčitanije