Bratoljub

Zvanično počela izgradnja graničnog prelaza kod "Bratoljuba"

BRATUNAC - Nakon dovoženja mehanizacije, uređenja radilišta i priprema za početak radova obavljenih u prethodnih deset dana, firma "Enikon –gradnja" uvedena je u posao i od danas teče rok od 350 dana da izgradnju graničnog prelaza kod novoizgrađenog mosta "Bratoljub" na Drini između Bratunca u Republici Srpskoj i Ljubovije u Srbiji.

Počela izgradnja graničnog prelaza "Bratoljub"

BRATUNAC - Kod novoizgrađenog mosta preko Drine nazvanog "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije danas je počela izgradnja graničnog prelaza u bratunačkoj opštini u Republici Srpskoj koji će biti zajednički carinski terminal za BiH i Srbiju i prvi takve vrste u regionu, rečeno je Srni na ovom radilištu.

U februaru izgradnja graničnog prelaza kod mosta “Bratoljub”

BANJALUKA - Izgradnja graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub", koji povezuje BiH i Srbiju, trebalo bi da počne u februaru, rečeno je u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Brnabić: Sa Savjetom ministara prvo o "Bratoljubu"

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će sa novoizabranim Savjetom ministara prvo raditi na otvaranju graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac i puštanju u saobraćaj mosta "Bratoljub" koji je izgrađen prije dvije i po godine.

Srbija pozvala BiH da ubrza otvaranje "Bratoljuba"

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović pozvala je danas BiH da ubrza postupak izgradnje zajedničkog graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub", koji spaja Ljuboviju i Bratunac, kako bi most što prije bio pušten u saobraćaj.

Srpska ogorčena na Zvizdića zbog "Bratoljuba"

​SARAJEVO, BANJALUKA - Predstavnici Republike Srpske ogorčeni su na Savjet ministara jer nije sproveo zaključak Predsjedništva BiH i obezbijedio tri miliona KM za završetak graničnog prelaza na mostu "Bratoljub" između Bratunca i Ljubovije i kao glavnog krivca za to označili su Denisa Zvizdića, prvog čovjeka Savjeta ministara.

Savjet ministara još nije našao tri miliona za "Bratoljuba"

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH još nije postupio po zaključku Predsjedništva BiH da se u roku od 30 dana obezbijedi tri miliona KM za dovršenje graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija.

Stefanović: Most "Bratoljub" značajan za unapređenje ekonomskih odnosa

BEOGRAD - Potredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je kao dobru vijest to što je Predsjedništvo BiH, na prijedlog srpskog člana Milorada Dodika, obavezalo Savjet ministara da obezbijedi novac za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija, čije je otvaranje od velikog značaja za dalje unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Srpske.

Nefunkcionisanje vlasti u BiH glavna prepreka "Bratoljubu"

BEOGRAD - Višemjesečno nefunkcionisanje institucija BiH, uzrokovano neformiranjem vlasti na svim nivoima, prvenstveno Savjeta ministara, postalo je glavna prepreka za to da se stave u funkciju neki od završenih projekata od opšteg interesa, kakav je most "Bratoljub" na Drini - zajednički projekat Srbije i BiH, piše "Politika".

Trninić: Savjet ministara dvije godine koči korištenje mosta "Bratoljub"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da Savjet ministara već dvije godine odugovlači stavljanje u funkciju mosta "Bratoljub" između BiH i Srbije.

Najčitanije