Bratoljub

Srpska ogorčena na Zvizdića zbog "Bratoljuba"

​SARAJEVO, BANJALUKA - Predstavnici Republike Srpske ogorčeni su na Savjet ministara jer nije sproveo zaključak Predsjedništva BiH i obezbijedio tri miliona KM za završetak graničnog prelaza na mostu "Bratoljub" između Bratunca i Ljubovije i kao glavnog krivca za to označili su Denisa Zvizdića, prvog čovjeka Savjeta ministara.

Savjet ministara još nije našao tri miliona za "Bratoljuba"

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH još nije postupio po zaključku Predsjedništva BiH da se u roku od 30 dana obezbijedi tri miliona KM za dovršenje graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija.

Stefanović: Most "Bratoljub" značajan za unapređenje ekonomskih odnosa

BEOGRAD - Potredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je kao dobru vijest to što je Predsjedništvo BiH, na prijedlog srpskog člana Milorada Dodika, obavezalo Savjet ministara da obezbijedi novac za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija, čije je otvaranje od velikog značaja za dalje unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Srpske.

Nefunkcionisanje vlasti u BiH glavna prepreka "Bratoljubu"

BEOGRAD - Višemjesečno nefunkcionisanje institucija BiH, uzrokovano neformiranjem vlasti na svim nivoima, prvenstveno Savjeta ministara, postalo je glavna prepreka za to da se stave u funkciju neki od završenih projekata od opšteg interesa, kakav je most "Bratoljub" na Drini - zajednički projekat Srbije i BiH, piše "Politika".

Trninić: Savjet ministara dvije godine koči korištenje mosta "Bratoljub"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da Savjet ministara već dvije godine odugovlači stavljanje u funkciju mosta "Bratoljub" između BiH i Srbije.

Šest ponuda za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija

BANJALUKA - U Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) BiH stiglo je šest ponuda za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija, čija je procijenjena vrijednost 12,3 miliona KM bez PDV-a.

Uskoro radovi na GP Bratunac na mostu "Bratoljub"

​BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) raspisala je tender za izgradnju graničnog prelaza Bratunac, procijenjene vrijednosti 12,3 miliona KM bez PDV-a.

Mihajlović: ''Bratoljub'' nije u funkciji krivicom FBiH

LOZNICA - Most "Bratoljub" još uvijek nije u funkciji iz političkih razloga, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uz ocjenu da Federacija Bosne i Hercegovine nije u stanju da riješi pitanje pristupnih saobraćajnica i graničnih prelaza kako bi most bio pušten u saobraćaj.

Dodatnih 3,5 miliona KM za prelaz na mostu "Bratoljub"

SARAJEVO - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UO UIO/ BiH dao je danas saglasnost da, uz predviđenih 11 miliona KM, budu odobrena dodatna 3,5 miliona KM iz budžeta institucija BiH za izgradnju graničnog prelaza prema Srbiji, na mostu preko Drine, između Bratunca i LJubovije.

Cvijanović: Bojim se da neko namjerno opstruiše gradnju "Bratoljuba"

TREBINJE - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je bojazan da neko namjerno opstruiše izgradnju zajedničkog graničnog prelaza na mostu "Bratuljub" koji povezuje Bratunac i Ljuboviju, iako je riječ o izuzetno važnoj komunikaciji.

Najčitanije