Brazil

Ubijen Brazilac koji je štitio plemena u Amazoniji

LONDON - Policija u Brazilu istražuje ubistvo aktiviste koji je štitio domoroce od poljoprivrednika i drvosječa koji pokušavaju da zauzmu zemlju.

Crnogorci propustili šansu protiv Brazila

Košarkaši Crne Gore su završili prvu fazu takmičenja na Svjetskom kupu u Kini porazom u duelu sa Brazilom 87:73.

Brazilski ministar izvrijeđao Makrona, rekao mu da je Mikron

​RIO DE ŽANEIRO - Novi brazilski ministar turizma Renco Garsija izjavio je da je francuski predsjednik Emanuel Makron "klovn" i pretio da ce ga uguštiti u videu objavljenom na Tviteru.

Naučnici: "Pluća planete" nisu u Amazoniji, nećemo ostati bez kiseonika

Požari u Amazoniji izazvali su veliku pažnju širom svijeta. Mediji su prepuni članaka o tome kako čovječanstvu prijeti nestanak kiseonika, jer najveća svjetska prašuma odgovorna za 20 odsto proizvodnje elementa presudnog za sav život na Zemlji. Naučnici, međutim, objašnjavaju da to nije tačno.

Bolsonaro zabranio spaljivanje šuma narednih 60 dana

RIO DE ŽANEIRO - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro potpisao je danas uredbu kojom se brani spaljivanje šuma radi dobijanja poljoprivrednih površina narednih 60 dana, a kako bi se spriječilo zaustavljanje širenja požara koji su devastirali dijelove Amazonije.

DW: Šteta od požara u Amazoniji se ne može popraviti

BON - Do kraja sušnog perioda, šumski požari u Brazilu bi mogli da se prošire na još netaknute površine tropske šume i dovedu dio definitivnog izumiranja pojedinih vrsta drveća, a prave razmjere štete još se ne mogu sagledati, piše Deutsche Welle.

Više djece u Brazilu s respiratornim problemima zbog požara

PORTO VELJO - Dugotrajno izlaganje dimu u požarima koji su zahvatili Amazoniju izazvalo je u utorak zabrinutost kod Brazilaca koji tvrde da je povećan broj slučajeva respiratornih problema, naročito među djecom i starijima.

"Tropski Tramp": Šest činjenica o čovjeku koji je digao svijet na noge

Amazonija gori, a predsjednik Brazila Žair Bolsonaro svojim stavovima doliva ulje na vatru. Za manje od godinu dana na funkciji uzburkao je svjetsku javnost.

Poslije hitnog sastanka brazilskim ambasadorima zabranjen odmor

BRAZILIJA - Brazilsko ministarstvo spoljnih poslova naredilo je ambasadorima te zemlje u Evropi i drugim članicama G7 da ne idu na odmor u naredne dvije nedjelje.

Ministarstvo u Amazoniji: Požari nisu pod kontrolom

BRAZILIJA - Brazilsko ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da požari u Amazoniji, koji traju već 17 dan, još uvek nisu stavljeni pod kontrolu.

Najčitanije