Brazil

Na "Tuđmanu" pojela 76 paketića droge, iz organizma izbacila kilogram

Prije deset dana na Aerodromu "Franjo Tuđman" uhvaćena je Brazilka koja je prenosila drogu.

Apokaliptične scene u Brazilu, pješčana oluja pogodila Sao Paolo

BRAZILIJA - Pješčana oluja koja je trajala dvadesetak minuta pričinila je znatnu materijalnu štetu na kućama u mjestu Katanduva u brazilskoj državi Sao Paolo, izjavili su danas zvaničnici.

Poskupljuje kafa u Srpskoj

BANJALUKA - Skok cijena kafe na svjetskom tržištu već od sutra osjetiće i stanovnici Republike Srpske, koji će za ovaj proizvod morati da izdvoje oko deset odsto više novca.

Hiljade ljudi na ulicama u Brazilu, probijena policijska blokada

Pristalice brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara okupljaju se u Braziliji kako bi podržale svog lidera.

Brazil: Pljačka nekoliko banaka, poginule tri osobe

RIO DE ŽANEIRO - Naoružana banda izvela je danas napade na nekoliko banaka u jednom brazilskom gradu, koristeći pritom mještane kao živi štit, ostavljajući za sobom eksplozivne naprave i pucajući na policiju.

Krčenje prašuma Amazona napokon u smjeru opadanja

Krčenje šuma u brazilskim prašumama Amazona opalo je za 10 odsto u julu u odnosu na godinu dana ranije, nakon četiri uzastopna mjeseca povećanja, ali uništavanje je i dalje daleko veće u odnosu na period prije nego je predsjednik Žair Bolsonaro preuzeo dužnost.

Bolsonaro se oglasio iz bolnice

SAO PAULO - Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro, koji se nalazi na bolničkom liječenju zbog opstrukcije crijeva nakon napada nožem 2018. godine, izjavio je danas da se nada da će se uskoro ponovo aktivirati.

U Brazilu više od pola miliona umrlih usljed virusa korona

BRAZILIJA - Broj umrlih od kovida-19 u Brazilu premašio je 500.000, što je nakon SAD najviše u svijetu, a stručnjaci upozoravaju da bi se epidemija mogla pogoršati usljed sporog programa vakcinacije i početka zime na južnoj hemisferi.

Dobijaju tri miliona doza vakcina kojima uskoro ističe rok

BRAZILIJA - Brazil će u narednih nekoliko dana dobiti prvu seriju od tri miliona doza Johnson&Johnson vakcina protiv kovid-19, čija primjena mora biti ubrzana zbog kratkog roka trajanja, potvrdilo je ministarstvo zdravlja.

"Projekat S" spasao brazilski gradić

SAO PAULO - Nada se vratila u mali brazilski grad Serana, nakon što su istraživači vakcinisali skoro cijelu odraslu populaciju u velikom eksperimentu ovog proljeća.

Najčitanije