Brazil

Fudbalera udario grom usred utakmice

Na utakmici U-20 timova Agua Santa i Atletiko Mineira, u brazilskoj Diademi u blizini Sao Paula, umalo je teško stradao Brazilac Enrike nakon što ga je pogodio grom.

Brazil iznenadio Rusiju, na korak do drugog kruga

Brazil je u četvrtom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva rezultatom 25:23 iznenadio Rusiju i stigao na korak od drugog kruga.

Srušio se policijski helikopter u Rio de Ženeiru, poginuo narednik

RIO DE ŽANEIRO - Najmanje jedna osoba poginula je u padu policijskog helikoptera u blizini zaliva Gvanabara u Rio de Žaneiru, saopšteno je iz policije.

"Kiša" paukova u Brazilu

​Na jugu Brazila nedavno je nastao video snimak koji odaje dojam da pauci padaju sa neba, piše "The Guardian".

Najskulji Brazilac Nejmar sa 229,1 milion evra

LONDON - Brazilac Nejmar da Silva Santos Junior trenutno je najskuplji fudbaler čije usluge koštaju 229,1 milion evra, navodi firma specijalizovana za fudbalsko tržište "KPMG".

Brazil seli Ambasadu u Jerusalim?

RIO DE ŽANEIRO - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da mu je novoizabrani brazilski predsjednik Žair Bolsonaro rekao da je "samo pitanje kada, a ne da li će biti preseljena Ambasada te zemlje u Izraelu u Jerusalim".

Podignuta optužnica za korupciju protiv predsjednika Brazila

BRAZILIJA - Brazilski savezni tužilac Rakel Dodž podigla je optužnicu protiv predsjednika Mišela Temera zbog korupcije i pranja novca otkrivenih u istrazi o koncesijama za luke, saopšteno je iz njene kancelarije.

Od eksplozije ekspres lonca uništeno 600 kuća

MANAUS - Požar u jednom naselju u gradu Manausu u Brazilu uništio je najmanje 600 drvenih kuća, saopštile su tamošnje vlasti.

U napadu u katedrali u Brazilu petoro mrtvih

SAO PAOLO - Pet ljudi je poginulo kada je napadač upao u katoličku katedralu u brazilskom gradu Kampinas i prvo ubio četiri lica, a zatim i sebe na oltaru, rekli su zvaničnici.

Talačka kriza u brazilskoj banci, 11 mrtvih

RIO DE ŽENEIRO - Jedanaest ljudi, uključujući petero talaca, ubijeno je prilikom pljačke banke u gradu Milagresu na sjeveroistoku Brazila, u regiji Cariri.

Najčitanije