Brazil

Brazilski predsjednik pozitivan na kovid-19

BRAZILIJA - Brazilski predsednik Žair Bolsonaro, poznat po tome što je negirao snagu virusa kovid-19 i nazivao ga običnim gripom, pozitivan je na novi korona virus, saopšteno je danas.

Još 26.051 oboljelih u Brazilu, 602 osobe umrle

RIO DE ŽANEIRO - Broj zaraženih korona virusom u Brazilu se u toku prethodna 24 sata povećao za 26.051, čime je ukupan broj oboljelih u ovoj zemlji skočio na 1.603.055, potvrđeno je iz ministarstva zdravlja ove zemlje.

Brazil testira vakcinu za virus korona

SAO PAOLO - Potencijalnu vakcinu za virus korona koju je razvio kineski "Sinovak" testiraće u Brazilu 12 istraživačkih centara u 6 brazilskih država, rekao je guverner države Sao Paolo Žoao Doria i dodao da lokalna zdravstvena agencija mora da odobri ispitivanja.

Sudija naredio Bolsonaru da nosi masku

BRAZILIJA - Brazilski federalni sudija Renato Boreli naredio je predsjedniku države Žairu Bolsonaru da nosi zaštitnu masku u javnosti, u skladu sa odlukom suda koja je danas objavljena, a radi usporavanja širenja korona virusa.

Ronaldo: Fudbal u Brazilu se vraća prerano

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo smatra da je nastavak brazilskog fudbala poslije tromjesečne pauze zbog pandemije korona virusa došao prerano.

Turski respiratori isporučeni bolnicama u Brazilu

BRISEL – Ministar industrije i tehnologije Republike Turske Mustafa Varank izrazio je zadovoljstvo i ponos zbog činjenice da je Turska u jeku pandemije COVID-19 u Brazil izvezla respiratore koji su razvijeni i proizvedeni isključivo domaćim turskim resursima.

Brazilski poglavica umro od kovida 19

BRAZILIJA - Paulinjo Pajakan, poglavica plemena Kajapoa poznat po svojim ekološkim protestima u Brazilu, umro je nakon što je hospitalizovan zbog koronavirusa, potvrdilo je brazilsko Ministarstvo zdravlja.

Rekordan broj zaraženih u jednom danu u Brazilu

U Brazilu je u protekla 24 časa virusom korona zaraženo 34.918 osoba, saopštile su danas brazilske vlasti.

U Brazilu umrlo ukupno 32.312 ljudi od virusa korona

SAO PAULO - U Brazilu je registrovano ukupno 32.312 smrtnih slučajeva od virusa korona, a broj zaraženih dostigao je 612.427, navodi se u novim podacima Ministarstva zdravlja.

Brazilski predsjednik najavio mogućnost povlačenja iz SZO-a

BUENOS AJRES - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro najavio je u subotu da bi Brazil mogao napustiti Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), kritikujući ponašanje zdravstvene agencije UN-a.

Najčitanije