Brdo kod Kranja

Samit Brdo-Brioni: Zaključke dogovorili nakon svađe o granicama

KRANJ - Evropska unija mora ubrzati proces proširenja kada je riječ o zemljama zapadnog Balkana i taj prostor treba gledati kao cjelinu, jer je proširenje EU na tu regiju od političkog, bezbjednosnog i ekonomskog interesa i najvažniji je politički preduslov za stabilnu i održivu budućnost Evrope.

Pahor: Nesprovođenje arbitraže može izazvati sukobe

BRDO KOD KRANJA - Nesprovođenje odluke arbitražnog suda u graničnom sporu između Slovenije i Hrvatske, moglo bi izazvati incidente i sukobe i ugroziti moralni autoritet osnivača procesa Brdo-Brioni, izjavio je danas slovenački predsjednik Borut Pahor.

Hrvatskoj predsjednici smeta termin zapadni Balkan

BRDO KOD KRANJA - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas na Brdu kod Kranja da je izuzetno važno da prostor jugoistočne Evrope bude stalno na agendi EU i da se konsoliduje unutar EU, dodajući i da ne voli termin zapadni Balkan, jer "getoizira" to područje.

Čović sa Štajnmajerom i Vučićem o evroatlanskim integracijama i stanju u regionu

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je danas na Brdu kod Kranja sa predsjednikom NJemačke Frank-Valterom Štajnmajerom, koji je obećao dalju pomoć NJemačke pri evroatlantskom integrisanju BiH, uz uslov ispunjavanja neophodnih reformi.

Najčitanije