Bregzit

Otkazan sutrašnji sastanak predstavnika Brisela i Londona

BRISEL - Otkazan je za sutra planirani sastanak glavnih pregovarača EU i Velike Britanije za odnose nakon Bregzita, izjavila su dvojica neimenovanih zvaničnika.

Džonson: Ovo je najradikalniji govor kraljice u deceniji

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izneo je danas u parlamentu zakonodavni program svoje vlade, opisujući ga kao "najradikalniji govor kraljice u generaciji".

De Monšalen: Nema više odlaganja Bregzita

PARIZ - Francuska ministarka za evropske poslove Ameli de Monšalen izjavila je danas da više nema pregovora oko konačnog datuma izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, 31. januara, i da i dalje postoji rizik o Bregizitu bez dogovora.

Džonson će tražiti novo glasanje o dogovoru o Bregzitu?

LONDON - U Londonu se očekuje da će britanski premijer Boris Džonson insistirati na glasanju o svom planu za izlazak iz Evropske unije, dok se parlament priprema za cjelonedeljni "gerilski rat" oko Bregzita, navodi AP.

Barkli: Sporazum sa EU o Bregzitu nije loš za ekonomiju

LONDON - Britanski ministar zadužen za izlazak Vellike Britanije iz Evropske unije Stiven Barkli izjavio je danas da se ne slaže sa ocjenom guvernera Banke Engleske da je sporazum koji je premijer Boris Džonson postigao s Briselom o Bregzitu za ekonomiju gori od onog koji postigla njegova prethodnica Tereza Mej.

Glasanje o Bregzitu u britanskom parlamentu

U britanskom parlamentu danas se glasa o novom sporazumu o Bregzitu, koji je London usaglasio sa Briselom.

Les: Balkan izgubio saveznika za proširenje

LONDON - Izlaskom Ujedinjenog Kraljevstva iz EU zapadni Balkan gubi ključnog saveznika za nastavak procesa proširenja, tvrdi Timoti Les, istraživač na Univerzitetu Darvin i bivši diplomata u BiH.

Irci odvojili 1,2 milijarde € za Bregzit bez dogovora

Irska koja je vrlo izložena finansijskom i drugom ekonomskom riziku u slučaju da Britanija izađe iz Evropske unije bez dogovora.

Džonson se vratio u Britaniju, šta ga čeka?

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson skratio je boravak u Njujorku u Ujedinjenim nacijama i vratio se danas u London "odlučniji nego ikada da sprovede Bregzit", prenosi Rojters.

"Umorni od vječitog Bregzita"

Velika Britanija je podijeljena. Premijer Džonson želi tvrdi raskid sa EU i nove izbore na kojima bi dobio većinu, a opozicija se suprotstavlja. Građani su ogorčeni i prije svega – umorni. Jedna šetnja Londonom to dokazuje, prenosi Djoče Vele.

Najčitanije